Specialisté Schneider Electric představí novinky z oblasti Smart Grid na konferenci CIGRE 2014

Rueil-Malmaison, Francie, 25. 8. 2014 – Schneider Electric, globální specialista na energetický management, se zapojí do Mezinárodní konference velkých elektrických sítí vysokého napětí, CIGRÉ 2014, která se koná od 25. do 29. srpna v Paříži.  (TZ)
Mezinárodní konference CIGRÉ je pořádána pro nejvýznamnější experty z oblasti velkých elektrických sítí pravidelně co dva roky. V letošním roce se na konferenci setká více než 6 600 lídrů, technických expertů a inženýrů v oblasti elektrického průmyslu z celého světa. Tato událost představuje jedinečnou příležitost pro všechny odborníky z oboru na rozšíření a prohloubení znalostí o nejnovějších technologických inovacích pro elektrické sítě.

Experti ze společnosti Schneider Electric budou na konferenci prezentovat jedinečné řešení a služby, ale současně nabídnou také své odborné znalosti z oblastí Smart Grid, kybernetické bezpečnosti a integrace obnovitelné energie.

„Z globálního hlediska je pro náš sektor největší výzvou učinit elektrické sítě ‚inteligentnější‘,“ říká Thierry Godard, prezident segmentu Utility ve Schneider Electric. „Vyšší výkon a zároveň lepší udržitelnost sítě závisí na implementaci nových řešení, která musí splňovat ty nejvyšší nároky na bezpečnost, efektivitu a flexibilitu sítě. Účast na této technické konferenci pro Schneider Electric – specialistu na energetický management, představuje příležitost podělit se o naši vizi energetické sítě budoucnosti.“

Mezi nejvýznamnější inovace, které budou na letošní konferenci představeny, patří:

  • Řešení Schneider Electric pro integraci a řízení obnovitelné energie.

  • Řešení pro regulaci energie na základě poptávky, které je vyvíjeno ve spolupráci s Energetickou skupinou, a které umožňuje agregaci a redistribuci mnoha rozličných zdrojů energie.

  • MiCOM P40: Aktualizovaná řada ochranných relé přináší nové funkce zvyšující dostupnost sítě.

  • PACiS 5.2: Nové řešení zvyšující kybernetickou bezpečnost rozvodné sítě. Představen bude také nástroj pro správu energetických systémů (SET – System Engineering Tool).

  • PowerLogic: Řešení, které dokáže přesně měřit tok elektrické energie.

Stánek společnosti Schneider Electric se nachází ve druhém patře výstavní haly pod číslem 227, kde budou předvedeny nové produkty a řešení.

O Schneider Electric

Společnost Schneider Electric, světový specialista v energetickém managementu, nabízí integrovaná řešení napříč různými segmenty trhu. Zaujímá přední pozici v energetice a infrastruktuře, automatizovaných systémech pro průmysl a budovy a datových centrech. Silnou pozici má také v domovních elektroinstalacích. Společnost se zaměřuje na to, aby energie byla bezpečná, spolehlivá, efektivní, výkonná a ekologická.

Celosvětově působí Schneider Electric ve více než stovce zemí, kde zaměstnává přes 150 tisíc lidí. V roce 2013 dosáhl obrat celé skupiny 24 miliard eur.

Schneider Electric se v roce 2013 umístil v prestižním žebříčku Nejobdivovanějších firem světa pravidelně sestavovaným časopisem Fortune. V segmentu elektroniky získal pátou pozici. Časopis Fortune připravuje žebříček již patnáct let, přičemž monitoruje 700 společností v 30 zemích světa. Hodnoceno je vždy 57 průmyslových odvětví, z každého z nich je pak vybráno 15 nejlepších a nejobdivovanějších společností.

www.schneider-electric.com