Značka, která nadchne designem, špičkovým výkonem i cenou. MEIZU právě vstoupilo na český trh.

Telefony prémiové čínské značky MEIZU bodují u zákazníků především svým designem
a skvělým poměrem cena/výkon. Oblíbené jsou také díky jednoduchému a intuitivnímu
ovládáním uživatelské nadstavby Flyme OS 3.0 operačního systému Android. (TZ)

MEIZU MX3 je od dnešního dne v prodeji exkluzivně v obchodní síti O2 a zákazníky potěší zaváděcí cenou 7 995 Kč. Špičkový telefon totiž nabízí výbavu a výkon na úrovni nejdražších vlajkových lodí konkurence. Výhradním dovozcem produktů MEIZU na český trh je společnost TCCM.

„Značka MEIZU je nejnovějším prémiovým brandem v našem distribučním portfoliu. Pevně věřím,
že na stále houstnoucím českém mobilním trhu je prostor přesně pro dravého hráče jako MEIZU, který zaútočí kvalitním výkonným produktem za skvělou cenu. A právě tuto definici MEIZU splňuje,“ říká Kamil Vacek, výkonný ředitel společnosti TCCM.

Značka MEIZU je dle prodejních statistik za 1. čtvrtletí roku 2014 jedním z největších výrobců mobilních telefonů v Číně.

MEIZU MX3

Nejlepší technologie ze světa smartphonů v jednom

Telefon MEIZU MX3 představuje to nejlepší ze světa smartphonů. V těle s 5,1 palcovým displejem kombinuje nejpokročilejší technologie od předních světových dodavatelů. Příkladem je obrazovka vyrobená výrobní technologií New Mode 2 od Sharpu s rozlišením 1080 x 1800 pixelů s 2048 úrovněmi jasu a jemností rastru 415 PPI.

Srdcem telefonu je výkonný, ale zároveň úsporný 8jádrový procesor Exynos 5410. Ten obsahuje 2×4 jader taktových na 1,6 GHz, resp. 1,2 GHz a poskytuje uživateli jistotu, že se telefon nezadýchá vysokým počtem spuštěných aplikací ani nejnovějšími 3D herními trháky nebo filmy v plném HD rozlišení. Jeho vedlejším efektem pak je až o 20 % menší spotřeba energie oproti předchozí generaci vlajkové lodi MEIZU.

Zadní straně MEIZU MX3 dominuje špičkový 8megapixelový fotoaparát Sony s technologií zpětného osvětlení BSI a pokročilou světelností f2.0. Senzor fotoaparátu se chlubí velikostí 1,4 mikrometru na jeden pixel. Výsledkem jsou přirozené a věrné fotografie i za horších světelných podmínek. Novinka Meizu MX3 potěší také audiofily, kterým neunikne vyvážený a probarvený projev zvukového čipsetu Wolfson WM5102.

Flyme OS 3.0

Jednoduchost a efektivita na velkém displeji

  • Jednoduché a efektivní ovládání / Hlavní předností systému Flyme OS 3.0 je efektivita ovládání na velkém pětipalcovém displeji s vysokým rozlišením.

  • Chytrá lišta Smart Bar / Spodní lišta Smart Bar zabírá minimum cenného místa na displeji a přeskupuje funkční tlačítka aplikací tak, jak je uživatel nejčastěji používá.

  • Krásné moderní prostředí / Systém Flyme OS 3.0 má nový moderní plochý design s celou paletou barev. Křivky a barvy nového designu si uživatelé zamilují svojí přehledností a čitelností.

  • Ovládání hlavní obrazovky / Zjednodušení se dočkala i práce s aplikacemi. Nově uživatel v telefonu nenajde menu s nainstalovanými aplikacemi, může pracovat pouze s jednotlivými plochami. Ty nyní slouží jako výpis všech aplikací a je pouze na uživateli, jak si na nich aplikace uspořádá. Flyme OS 3.0 umožňuje také zcela nový způsob odemykání telefonu skrze hlavní spodní tlačítko.

Technické specifikace MEIZU MX3

  • Displej: 5,1“, 1800 x 1080 px, 2,9 mm ultratenký rámeček displeje

  • Data: GSM – 850/900/1800/1900MHz, UMTS 850/900/1700/1900/2100MHz

  • Paměť: 16 GB ROM, 2 GB RAM

  • Procesor: 8jádrový Exynos 5410 (A15 @ 4×1,6 GHz + A7 @ 4×1,2 GHz)

  • Grafický akcelerátor: PowerVR SGX 544MP3 (3 jádra @ 533 MHz)

  • Operační systém: Flyme OS 3.5.3 (vychází z Android 4.2)

  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, microUSB 2.0

  • Fotoaparát – zadní: Sony, 8 Mpx, světelnost f2.0, zpětné osvětlení BSI, Full HD videa, přisvětlovací LED dioda

  • Fotoaparát – čelní: 2 Mpx

  • Baterie: 2320 mAh, Li-Pol

  • Rozměry: 139 x 71,9 x 9,1 mm

Kompletní technické specifikace jsou k dispozici na www.dropbox.com

Produktové fotografie MEIZU MX3 ve vysokém rozlišení jsou k dispozici na www.dropbox.com

Oficiální webové stránky najdete na www.meizu.com, český facebookový profil na www.facebook.com

 

O společnosti MEIZU

Společnost MEIZU byla založena v roce 2003 v čínském městě Ču-chaj. Od tohoto počátku se specializovala
na výrobu populárních MP3 přehrávačů. V roce 2008 se plně zaměřila na vývoj prémiových mobilních telefonů, které jsou inovativní a intuitivní při každodenním použití. Společnost zaměstnává více než 1000 zaměstnanců a provozuje víc jak 600 značkových obchodů. Společnost má pobočky v Hong Kongu, Izraeli, Rusku
a na Ukrajině.

O společnosti TCCM

Společnost TCCM byla založena v roce 2007. Od svého vzniku se specializuje na distribuci mobilních
telefonů a příslušenství ve střední a východní Evropě. Zároveň se ale TCCM soustředí na rozvoj podnikání
rychle rostoucích značek spotřební elektroniky, jakými je například HTC, Cat a Beats s cílem pokrýt všechny klíčové segmenty. Společnost aktivně spolupracuje s více než 50 mobilními operátory, 120 obchody Apple a 150 prodejci v celém CEE regionu. Tým TCCM tvoří více než 100 lidí v 15 zemích. Obrat společnosti za rok 2013
byl 318 milionů dolarů.