Sony Mobile přináší větší výběr, flexibilitu a inovaci pro skutečně skvělé zážitky

3. září 2014, IFA, Berlín – Společnost Sony Mobile Communications pokračuje v plnění svého slibu přicházet neustále s produkty a zážitky, které jsou lepší a odvážnější, než kdykoliv předtím, prostřednictvím inovace svého portfolia chytrých telefonů a tabletů Xperia™ a nositelného příslušenství SmartWear. (TZ)

„Sony neúnavně pokračuje v inovaci svých produktů v duchu své filosofie, že by se zákazníci neměli spokojit se zážitky, které jsou pouze ‚fajn‘ – že by měli trvat na zážitcích, které jsou skvělé. Tento duch inovace orientované na zákazníka nás žene ve vývoji špičkových produktů, které nabízejí skutečně skvělé zážitky v kombinaci s větším výběrem a flexibilitou, bez kompromisů,“ uvedl Kunimasa Suzuki, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Sony Mobile Communications.

Modelová řada XperiaTM Z3 – prémiové chytré telefony a tablet v široké nabídce variant

XperiaTM Z3:

Xperia Z3 v sobě kombinuje stylový design a mistrovské provedení. Výsledkem je krásný produkt, který obstojí ve zkoušce časem. Xperia Z3 váží pouhých 152 g, je vybavena uživatelsky komfortním rozhraním a je dokonale symetrická, takže dokonale padne do ruky a téměř ji necítíte. Její 7,3mm super tenké hliníkové tělo se zaoblenými rohy a odolnými panely z temperovaného skla prozrazuje pozornost, která byla věnována provedení. Xperia Z3 se nabízí v paletě nových barev, kde nechybí bílá, černá, ale ani měděná nebo stříbřitě zelená1. Ve vybraných zemích jde na trh také varianta dual SIM.

XperiaTM Z3 Compact:

Nádherně oblé a lesklé tělo s panely z temperovaného skla propůjčuje chytrému telefonu Xperia Z3 Compact elegantní a prémiový vzhled. Je to jediný chytrý telefon, který nabízí nekompromisní výkon v atraktivní kompaktní velikosti – Xperia Z3 Compact je 8,6 mm tenká a váží jen 129 gramů, takže je ideální pro ovládání jednou rukou. Nyní můžete mít telefon, který je originálně stylový v zajímavé barvě – kromě zelené a oranžové se nabízí i klasická bílá a černá varianta.

XperiaTM Z3 Tablet Compact:

Nejtenčí a nejlehčí vodotěsný tablet na světě2. Je až neuvěřitelně tenký, lehký a luxusně zpracovaný – Xperia Z3 Tablet Compact je designová senzace. Tloušťka jen 6,4 mm a váha pod 270 gramů zaručuje, že tento ultra přenosný osmipalcový tablet v ruce skoro neucítíte. Díky použití jen těch nejkvalitnějších materiálů, čistým liniím a originálně řešenému spouštěcímu tlačítku je vidět maximální pozornost, kterou Sony věnuje detailu. Rohy z nerezové oceli, ultra tenké tělo a čelní panel z temperovaného skla tabletu propůjčují elegantní vzhled a odolnost. Na výběr je ze dvou barev provedení – černé a bílé.

XperiaTM Z3 – prémiové zážitky napříč celou nejvyšší modelovou řadou

  • Produkty Xperia Z3 jsou konstruovány s nejvyšší mírou ochrany proti vodě3 (IP 65/68) – neublíží jim déšť ani voda v bazénu, takže je můžete s důvěrou vzít kamkoliv.

  • Tvořte – s novými aplikacemi pro sdílení na sociálních sítích a střih je to snadné! S aplikací Face in si můžete zaznamenávat události včetně svých reakcí na ně, AR fun umožňuje přidávat zábavné animace a popisky. S aplikací  Movie creator velmi snadno sestříháte videa z natočeného materiálu a fotografií. Díky aplikaci Multi-camera můžete natáčet videa z více úhlů. Aplikace Sound Photo zase umí přiřadit k fotografiím vybraný zvuk.

  • Xperia Z3 a Z3 Compact: Zachyťte každý moment se všemi detaily nejlepším fotoaparátem a videokamerou v chytrém telefonu na světě4 díky unikátní kombinaci fotoaparátu s rozlišením 20,7 megapixelů, snímače 1/2.3 Exmor RS™ pro mobilní, procesoru BIONZ™ pro mobilní zařízení a nového širokoúhlého 25mm objektivu Sony G Lens. Citlivost ISO 12800, kterou chytrý telefon nabízí vůbec poprvé v historii5, nabízí lepší kvalitu a detail i za horších světelných podmínek. Nová a vylepšená technologie stabilizace obrazu SteadyShot™ s funkcí Intelligent Active Mode přináší ještě plynulejší video. A nyní můžete natáčet video kompaktním telefonem také v nejvyšší kvalitě 4K.

  • Poslouchejte hudbu v takové kvalitě, jakou zamýšlel její autor, díky neuvěřitelně věrnému High-Resolution Audio zvuku v kombinaci s jedním z nejnovějších modelů High-Res Audio sluchátek od Sony. Vdechněte nový život své sbírce hudby díky průlomové technologii DSEE HX od Sony, která se poprvé představuje u modelů řady Z3 a která ‚zlepšuje‘ věrnost reprodukce souborů MP3 nebo AAC na kvalitu, která se blíží High-Resolution. Technologie redukce okolního hluku Digital Noise Cancelling od Sony umí v kombinaci se sluchátky MDR-NC31EM Digital Noise Cancelling odfiltrovat až 98 % zvuků z okolí pro váš nerušený poslech.

  • Sledujte filmy v úžasné kvalitě obrazu na ultra jasném displeji vylepšeném o nejnovější technologie známé z televizí Sony: displej TRILUMINOS™ pro mobilní zařízení s technologií Live Colour LED, X-Reality pro mobilní zařízení a funkcemi pro intuitivní vylepšení kontrastu se starají o to, aby obraz byl vždy ostrý a v živých barvách, a to i na přímém slunci.

  • Hrajte hry pro PS4™ kdekoliv doma díky PS4™ Remote Play6 na modelech řady Xperia Z3. Váš chytrý telefon nebo tablet Xperia Z3 s PS4 Remote Play umožňuje využít toto zařízení jako přídavnou obrazovku, kterou připojíte ke své konzoli PS4, a používáte ji k ovládání. Pokud ke hraní používáte televizi, stačí připojit telefon ke konzoli  PS4 přes domácí Wi-Fi a s pomocí bezdrátového ovladače DUALSHOCK®4 Wireless Controller a držáku GCM10 Game Control Mount můžete hrát hry kdekoliv doma na svém chytrém telefonu nebo tabletu.

  • Výkon tohoto kalibru nikde jinde nenajdete díky čtyřjádrovému procesoru Qualcomm® Snapdragon 801 Quad-core7, který bije v taktu 2,5 GHz pro bleskové surfování a multi-tasking. Za výkonem nepokulhává ani baterie s extrémní výdrží až dva dny provozu8 (Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact). A díky úspornému režimu Sony Battery STAMINA Mode, který automaticky vypíná funkce na pozadí, když je nepotřebujete, tak vám baterie vydrží ještě déle.

XperiaTM E3: Chytrý telefon střední třídy nabízející stejný design, funkce a výkon jako vlajková řada od Sony za dostupnou cenu

Xperia E3 nabízí stejný design jako nejvyšší řada Z3, štědře dimenzovaný displej s úhlopříčkou 4,5 palce, fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů a HDR, kreativní foto a video aplikace a více než dostatečný výkon – a to vše za velmi příznivou cenu. Xperia E3 má zpevněné rohy a displej odolný proti poškrábání z temperovaného skla, a proto vám vydrží déle jako nová. Nabízí se v paletě originálních barev, z nichž si každý vybere dle svého individuálního stylu: bílé, černé, limetkové a měděné (nabídka barev se může v konkrétních zemích lišit). Ve vybraných zemích jde také na trh varianta s duální SIM kartou.

Ještě větší ekosystém příslušenství

Společnost Sony také představila nabídku kompatibilního příslušenství, které z možnosti vašeho zařízení ještě rozšíří o další funkce a efekty. Na výběr je nyní ze 160 kompatibilních produktů s podporou NFC. Přenosný reproduktor BSP10 Bluetooth® Speaker s technologií Bluetooth® a bezdrátovým nabíjením Qi nabízí špičkový zvuk i charakteristický design od Sony. SBH60 Stereo Bluetooth® Headset je unikátní model drátových a – díky technologii Bluetooth® – i bezdrátových sluchátek s funkcemi ovládání hovorů, která fungují i jako praktické dálkové ovládání dalších zařízení.

SMARTWEAR EXPERIENCE

Lifelog: Osobní aplikace na platformě Android od Sony, která zaznamenává a vypráví váš příběh.

Aplikace Lifelog se nabízí přímo s příslušným zařízením nebo ji lze stáhnout z Google Play Store. Pomůže vám s nastavením a dosahováním osobních cílů, zaznamená nezapomenutelné chvíle, abyste si je mohli kdykoliv znovu prožít, a pomůže vám se lépe poznat. Díky radám a tipům vám pomůže, abyste se cítili jak nejlépe je možné.

KOMPATIBILNÍ S LIFELOG

SmartBand Talk: Výkonný doplněk s intuitivními funkcemi, který zaznamenává váš život

Prohnutý displej o úhlopříčce 1,4 palce s technologií e-paper, který je neustále zapnutý, je velmi úsporný, ale skvěle čitelný a kontrastní – stačí pohled na zápěstí a v rychlosti přečtete zaznamenávanou událost nebo upozornění. Díky zabudovanému mikrofonu a reproduktoru nabízí SmartBand Talk možnost vybavit si kratší hovory přes hlasový odposlech – můžete hovořit a druhého volajícího dobře slyšíte.  Můžete také přiřadit vlastní zvuky k oblíbeným typům zaznamenávaných událostí a ovládat vybrané funkce chytrého telefonu hlasem. (SmartBand Talk Voice Control bude v době uvedení na trh podporovat následující jazyky: japonštinu, britskou a americkou angličtinu, francouzštinu, němčinu, italštinu a španělštinu). Nový zabudovaný rychloměr a výškoměr se stará o váš každodenní přehled o fyzické aktivitě. Vodotěsné9 (rating IP68) příslušenství bude nejprve uvedeno na trh v černé barvě; později budou do nabídky zařazeny i další barevné varianty.

SmartWatch 3: Nejnovější generace chytrých hodinek na platformě Android Wear.

SmartWatch 3 je nejnovější model chytrých hodinek od Sony, ale první, který byl speciálně vyvinut v úzké spolupráci se společností Google pro nejnovější verzi platformy Android Wear. Hodinky třídí vaše informace, nabízejí užitečné tipy a často téměř předvídají vaše přání. SmartWatch 3 také nabízí neuvěřitelné funkce i bez připojení k jinému zařízení díky zabudovanému rychloměru, kompasu, gyroskopu a GPS modulu, díky nimž může zaznamenávat vaše události s ještě větší přesností. Chytré hodinky SmartWatch 3 disponují transflektivním displejem 320×320 o úhlopříčce 1,6 palce; jejich vodotěsná konstrukce9 (IP68) z nerezové oceli je odolná i krásná zároveň. Nabízejí se v barevné variantě Classic (černá) a Sport (limetková) s výměnnými pásky v barvě růžové a bílé.

Pro nejnovější zprávy, komentáře a informace #SonyIFA sledujte twitter @SonyMobileNews.

-Konec-

1 Stříbřitě zelená se bude nabízet pouze ve vybraných zemích

2 Kompaktní tablety definuje agentura Strategy Analytics jako tablety s displejem o úhlopříčce 7-9 palců. Xperia™ Z3 Tablet Compact je odolný proti prachu a vodě (dle ratingu norem IP65/68), je osazen čtyřjádrovým procesorem Qualcomm MSM8974AC 2.5GHZ a má 3 GB vnitřní paměti. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX Service agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 26. 8. 2014. Více informací o výsledcích testu Strategy Analytics zde: www.sonymobile.com/testresults/

3 Zařízení Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact jsou odolná proti vniknutí prachu a vody. Při řádném zakrytování všech portů a slotů je zařízení chráněno (i) proti vniku prachu a (ii) proti nízkotlakému proudu vody ze všech možných směrů (IP65), a/nebo (iii) může být ponořeno ve sladké vodě v hloubce 1,50 m až po dobu 30 minut (IP68). Nevhodné zacházení může vést k zneplatnění záruky. Více informací pod tímto odkazem: www.sonymobile.com/durability

4 Xperia Z3: Na základě výsledků srovnání parametrů, slepého hodnocení kvality obrazu a videa. Srovnávány byly modely: Sony Xperia Z3, LG Nexus 5, Apple iPhone 5S, LG G3, Samsung Galaxy S5 a HTC One M8. Hodnoceno skupinou 201 respondentů z řad britských zákazníků.

Xperia Z3 Compact: Na základě výsledků srovnání parametrů, slepého hodnocení kvality obrazu a videa. Srovnávány byly modely: Sony Xperia Z3 Compact ,  HTC One Mini 2, Samsung Galaxy S4 Mini, Apple iPhone 5S and Apple iPhone 5C. Hodnoceno skupinou 207 respondentů z řad britských zákazníků.  Přední model chytrého telefonu definuje agentura Strategy Analytics jako nejprodávanější model. Průzkum provedla agentura Strategy Analytics v termínu 4.-5. 8. 2014.  Více informací naleznete zde: www.sonymobile.com/testresults

5 Xperia™ Z3 je chytrý telefon chráněný proti vodě a prachu (IP65/68), tenký (7,35 mm), úhlopříčkou displeje 5,2 palce, operačním systémem Android, fotoaparátem s rozlišením 20,7 megapixelů a záznamem videa ve 4K kvalitě a citlivostí ISO 12800. Xperia™ Z3 Compact e chytrý telefon chráněný proti vodě a prachu (IP65/68), tenký (8,64 mm), s úhlopříčkou displeje 4,6 palců,  operačním systémem Android, fotoaparátem s rozlišením 20,7 megapixelů a záznamem videa ve 4K kvalitě a citlivostí ISO 12800.  Agentura Strategy Analytics definuje kompaktní chytrý telefon jako telefon s úhlopříčkou displeje menší než 5 palců. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 26. 8. 2014. Více informací o výsledcích testu Strategy Analytics najdete pod tímto odkazem: www.sonymobile.com/testresults

6 Funkce modelů Sony Xperia Z3, Z3 Compact a Z3 Tablet Compact dostupné od listopadu 2014. Vyžaduje PlayStation®4,DUALSHOCK®4, Sony Entertainment Network a rychlé připojení k internetu. Některé hry nemusí podporovat tyto funkce.

7 Procesor Snapdragon 400 je produkt Qualcomm Technologies, Inc.

8 Podle vícenásobného testu baterií provedeného v červenci a září 2014 v laboratorním prostředí simulujících provoz typického aktivního uživatele chytrého telefonu. Testy byly provedeny Sony Mobile Communications AB. Více informací zde:  www.sonymobile.com/testresults

9 Zařízení SmartBand Talk a SmartWatch 3 jsou odolná proti vniknutí prachu a vody. Při řádném zakrytování všech portů a slotů je zařízení chráněno (i) proti vniku prachu a (ii) proti nízkotlakému proudu vody ze všech možných směrů (IP65), a/nebo (iii) může být ponořeno ve sladké vodě v hloubce 1,50 m až po dobu 30 minut (IP68).

 

Sony Mobile Communications je dceřinou společností a členem skupiny Sony Corporation se sídlem v Tokiu. Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro domácí uživatele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici být globálním lídrem na poli elektroniky a zábavy. Portfolio chytrých telefonů a tabletů Xperia™ a inovativních produktů SmartWear společnosti Sony Mobile Communications v sobě nese to nejlepší z technologií Sony, prémiový obsah a služby a snadnou propojitelnost s ostatními zařízeními v propojeném světě zábavy od Sony. Více informací zde: www.sonymobile.com

Právní prohlášení

1) Uvedené údaje a funkčnost se může lišit v závislosti na lokální variantě. 2) Provozní dobu ovlivňují preference sítě, typ SIM karty, připojené příslušenství a režim užívání, například hraní her. Obsah sady a barevné varianty se můžou v různých zemích lišit. Kompletní nabídka příslušenství nemusí být dostupná ve všech zemích. 3) Použité ikony jsou pouze ilustrativní. Vzhled domácí obrazovky vašeho zařízení může vypadat jinak. Některé funkce nemusí být ve vaší zemi nebo oblasti dostupné.

„Sony“ je registrovaná ochranná známka nebo ochranná známka Sony Corporation. „Xperia” je ochranná známka nebo registrovaná ochranná známka Sony Mobile Communications Inc. Všechny ostatní ochranné známky či registrované ochranné známky jsou vlastnictvím svých vlastníků. Více informací o ochranných známkách uvádíme na našich webových stránkách zde: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright/

O společnosti Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) se sídlem v Londýně se specializuje na distribuci, marketing a prodej počítačového zábavního systému PlayStation®4 (PS4®), přenosného zábavního systému PlayStation®Vita (PS Vita), počítačového zábavního systému PlayStation®3 (PS3®), kapesního zábavního systému PSP™ (PlayStation®Portable) a software a hardware PSN ve 109 zemích Evropy, Středního východu, Afriky a Oceánie. Od okamžiku, kdy byla v roce 1994 uvedena na trhu konzole PlayStation®, Sony Computer Entertainment Europe neustále inovuje herní technologie. PlayStation®4 nastavuje nový standard imerzivního hraní díky své výkonné grafice a rychlosti, inteligentním možnostem personalizace a integrovaným funkcím pro sociální sítě PS Vita je špičkou mezi přenosnými zábavními systémy a představuje revoluční kombinaci počítačových her a sociálních sítí v kontextu reálného světa. PS3® je moderní počítačový systém postavený na výkonném Cell Broadband Engine a procesorech RSX. PSP® je kapesní zábavní systém, který uživatelům umožňuje hrát 3D hry s kvalitním full-motion videem a stereo Hi-fi zvukem. Sony Computer Entertainment Europe také přináší prostřednictvím aplikace  PlayStation®Mobile zážitky, které nabízí jen PlayStation®, i na různá další zařízení a platformy. Sony Computer Entertainment Europe také vyvíjí, vydává, propaguje a distribuuje software pro výše uvedené formáty a spravuje licenční programy třetích stran pro tyto formáty ve výše uvedených regionech.

Více informací o produktech PlayStation® naleznete pod tímto odkazem: www.playstation.com.

PlayStation®, PS4, PS3, PS2 a PSP jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky Sony Computer Entertainment Inc. Všechny ostatní ochranné známky či registrované ochranné známky jsou vlastnictvím svých vlastníků.