Sony nastavuje nový standard vlajkovými modely chytrých telefonů Xperia™ Z3 a Xperia™ Z3 Compact

  • Xperia Z3 v sobě kombinuje design a technickou dokonalost v 7,3mm super tenkém hliníkovém rámu se zaoblenými rohy

  • Nekompromisní výkon modelu Xperia Z3 Compact, který je ideální pro ovládání jednou rukou

  • Jediný chytrý telefon s PS4™ Remote Play2

  • Nejvyšší míra ochrany (IP65/68)3 proti vodě a prachu – takže tento telefon vás bude doprovázet kamkoliv

  • Unikátní úsporné technologie, které prodlužují výdrž baterie až na dva dny

  • Fotoaparát s rozlišením 20,7 megapixel a obrazovým snímačem  1/2.3” Exmor™ RS pro mobilní zařízení, novým objektivem G Lens a – vůbec prvé u chytrého telefonu – citlivost ISO 12800, takže fotografie jsou vždy kvalitní, a to i za horšího světla

  • Nepřekonatelná kvalita zvuku díky Hi-Res Audio, technologii DNS, která redukuje okolní hluk a DSEE HX, tzv. upscalingu audio obsahu v horší kvalitě na kvalitu blížící se Hi-Res

  • Náš zatím nejjasnější displej TRILUMINOS™ display pro mobilní zařízení s technologií Live Colour LED a X-Reality™ pro mobilní zařízení, intuitivním vylepšením kontrastu pro lepší obraz i na přímém slunečním světle

3. září 2014, IFA, Berlín – Společnost Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) dnes představila vlajkové modely chytrých telefonů řady Xperia™ Z: Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact. Nádherná vlajková loď s úhlopříčkou super jasného displeje 5,2 palce i její kompaktní menší sestra s displejem o úhlopříčce 4,6 palce – oba prémiové chytré telefony mají vše, co značku Xperia proslavilo, včetně nejvyšší míry ochrany proti vodě3, rozšířené funkce a aplikace fotoaparátu, výdrž baterie až dva dny4, náš typický špičkový zvuk a nyní také PS4™ Remote Play2.

„Když v Sony Mobile řekneme ‚vlajkový model‘, znamená to volbu – zákazník si může vybrat mezi větším displejem modelu Xperia Z3 pro pohlcující zábavu nebo kompaktnějším a lehčím modelem Xperia Z3 Compact, u něhož ale také neplatí, že menší rozměry se rovnají méně funkcím,“ vysvětluje Kunimasa Suzuki, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Sony Mobile Communications. „Spotřebitelé chtějí, aby jejich chytrý telefon měl zkrátka všechno – design, fotoaparát i výdrž baterie – a u nás to nacházejí. A přesně o to nám jde i s vlajkovými modely Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact, které nabízejí poslední technologické novinky, například v oblasti fotografických technologií, a vůbec poprvé také PS4 Remote Play, ve dvou nádherně zpracovaných a zcela vodotěsných chytrých telefonech.”

Fúze technologií a designu

V modelu Xperia Z3 se potkává design a technologie a výsledkem je krásný stroj, který obstojí ve zkoušce času. Zaoblený hliníkový rám tenký jen 7,3 mm a panely z odolného temperovaného skla jsou důkazem dokonalého zpracování, které se nabízí v inovované paletě barev, včetně bílé, černé, měděné a stříbřitě zelené. Xperia Z3 váží pouhých 152 gramů, má uživatelsky komfortní rozhraní a symetrický design, který dokonale padne do vaší ruky.

Ti, kteří zvolí chytrý telefon kompaktních rozměrů, Xperia Z3 Compact se zaobleným a lesklým rámem s panely z temperovaného skla, také nemusí slevit z elegantního vhledu a prémiového zpracování. Xperia Z3 Compact je jediný kompaktní chytrý telefon s nekompromisním výkonem v úchvatně kompaktním těle, které je tenké pouhých 8,6 mm a váží jen 129 gramů, takže je ideální pro ovládání jednou rukou.  I Xperia Z3 Compact umí být stylová v originálních odstínech oranžové a zelené – v nabídce však nechybí ani bílá a černá klasika.

Oba modely, Xperia Z3 i Xperia Z3 Compact, mají nejvyšší rating ochrany proti vodě, takže jsou zcela vodotěsné3 (IP 65/68) – můžete si je tedy vzít kamkoliv. Už se nemusíte bát telefonovat v dešti nebo fotografovat v bazénu.

Nádherný design však nepostrádá i patřičný výkon – díky plně integrovanému procesoru Qualcomm® Snapdragon™ 80 se čtyřmi jádry v taktu 2,5 GHz a 4G LTE modemu pro rychlé surfování po internetu, pohlcující zážitky s multimédii a úchvatnou kvalitu obrazu.

Nemusíte se ani bát, že vás váš chytrý telefon najednou nechá na holičkách. Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact mají špičkovou baterii, která vydrží až dva dny provozu4. A s úsporným režimem Sony Battery STAMINA Mode, který vypíná funkce běžící na pozadí, když je zrovna nepotřebujete, ze své baterie vymáčknete ještě více ‚šťávy‘.

Nejlepší fotoaparát a videokamera v chytrém telefonu na světě1

Zachyťte okamžiky, na nichž vám nejvíce záleží, v té nejvyšší kvalitě a detailu – kdykoliv a kdekoliv. Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact disponují technologiemi vycházejícími z mnohaleté zkušenosti značky Sony s vývojem cenami ověnčených modelů Cyber-shot™ a Handycam™, takže kvalita snímků je skvělá i za horšího světla, za pohybu nebo dokonce pod vodou.

Obrazový snímač 1/2.3” ExmorRS™ pro mobilní zařízení a procesor BIONZ™ pro mobilní zařízení fungují dokonale v harmonii, aby vaše fotografie a videa byla vždy ostrá a vykreslená do nejmenšího detailu. Díky novému 25mm širokoúhlému objektivu Sony G Lens se vám na snímek vejde ještě více lidí nebo scenérie. A až budete fotografovat úžasný západ slunce, určitě vám přijde vhod ISO 12800, která se u chytrého telefonu objevuje vůbec poprvé5, pro lepší detail i za horších světelných podmínek.

Natáčíte? Vylepšená nová technologie stabilizace obrazu SteadyShot™ od Sony s Intelligent Active Mode účinně kompenzuje váš pohyb – analyzuje desítky rámečků před a po a předvídá váš další pohyb, aby vaše ‚nájezdy‘ kamerou a výsledná videa byla méně roztřesená.

Vaše nejvzácnější okamžiky si můžete nahrát v rozlišení 4K, které nabízí čtyřikrát vyšší kvalitu než Full HD. Rozšířené funkce záznamu videa u modelů Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact umožňují záznam zastavit a poté v něm pokračovat v rámci jednoho video souboru, takže si můžete být vždy jisti, že vám ten nejlepší moment neunikne.

Nové aplikace pro sdílení na sociálních sítích a střih a produkci videa vám nabízejí daleko více možností. S aplikací Face in si můžete zaznamenávat události včetně svých reakcí na ně, AR fun umožňuje přidávat zábavné animace a popisky. S aplikací  Movie creator velmi snadno sestříháte videa z natočeného materiálu a fotografií. Díky aplikaci Multi-camera můžete natáčet videa z více úhlů. Aplikace Sound Photo zase umí přiřadit k fotografiím vybraný zvuk.

 

Všechny tyto nové foto a video aplikace rozšiřují nabídku oblíbených aplikací  Xperia Camera Apps, které jsou dostupné přímo v hledáčku vašeho fotoaparátu, včetně Background defocus, Live on YouTube – by Xperia™ a Timeshift video.

Neuvěřitelně mocný zvuk

Revoluce neminula ani mobilní zvuk. Značné zkušenosti Sony v oblasti audio techniky jsou cítit v každém beatu High-Resolution zvuku – takže každou skladbu si vychutnáte v takové kvalitě, jakou hudebník zamýšlel – a to i díky Hi-Res sluchátkům, například novému modelu z řady MDR-1A. I skladby, které nejsou v Hi-Res kvalitě, například vaše sbírka hudby ve formátu MP3 nebo AAC nebo vaše playlisty uložené na cloudu digitální hudební služby od Sony, jsou díky průlomové technologii DSEE HX od Sony – která se nyní poprvé představuje u modelové řady Z3 – reprodukovány ve vyšší kvalitě, která se blíží High-Resolution Audio.

A abyste mohli poslouchat svoji oblíbenou hudbu bez rušení, modelová řada Xperia Z3 nyní také nabízí i technologii DNC od Sony, která redukuje okolní hluk. Ruchy z okolí jsou v kombinaci se sluchátky MDR-NC31EM Digital Noise Cancelling, která také izolují zvuky z okolí, redukovány až o 98 % – ideální pro dojíždění do práce v přeplněném vlaku nebo když se chcete oprostit od rušivého hluku kanceláře.

 

Stereo reproduktory na čelním panelu s technologií S-Force Front Surround™ hrají hlasitě a křišťálově čistě – to když se budete chtít potěšit svojí hudební kolekcí.

Bezprecedentní zábava s jedinými chytrými telefonny na světě, které nabízí PS4™ Remote Play2

Společnost Sony opět dělá revoluci v herních technologiích a představuje modelovou řadu Xperia Z3 s aplikací PS4™ Remote Play. Tato aplikace, kterou naleznete exkluzivně jen na zařízeních Xperia, z vašeho chytrého telefonu Xperia Z3 nebo Xperia Z3 Compact jednoduše udělá přídavnou obrazovku s ovládáním herního systému PS4. Pokud ke hraní používáte televizi, stačí připojit telefon ke konzoli  PS4 přes domácí Wi-Fi a prostřednictvím bezdrátového ovladače DUALSHOCK®4 Wireless Controller a držáku GCM10 Game Control Mount můžete hrát hry kdekoliv doma na svém chytrém telefonu.

Aplikace PlayStation®App vám také umožní využít displej svého chytrého telefonu Xperia Z3 nebo Xperia Z3 Compact jako přídavnou obrazovku pro sledování her svých přátel, komunikaci s přáteli na PSN™ či nákupy her pro PS4 a jejich stahování.

Nejjasnější displej v předním prémiovém chytrém telefonu na světě9

Ať již hrajete hry nebo sledujete film, vaše zábava bude ještě lepší díky nejmodernějším audiovizuálním technologiím od Sony. Oba modely chytrého telefonu se mohou pochlubit zatím nejjasnějším displejem od Sony s neuvěřitelným jasem pro maximální zábavu. V kombinaci s technologií displeje Sony TRILUMINOS™ pro mobilní zařízení s Live Colour LED, X-Reality™ pro mobilní zařízení a funkcí pro intuitivní vylepšení kontrastu, Full HD displej s úhlopříčkou 5,2 palce modelu Xperia Z3 a 720p HD displej s úhlopříčkou 4,6 palce modelu Xperia Z3 Compact zobrazuje extrémně ostře a v živých barvách i na přímém slunečním světle.

Komfortní možnosti připojení a zabezpečení

Přejít na Sony nebylo nikdy snadnější. S aplikací Xperia™ Transfer stačí pár jednoduchých úkonů a přetáhnete veškerý svůj obsah, kontakty a další ze svého staršího telefonu s operačním systémem Android, iOS nebo Windows do vašeho nového zařízení Xperia.

Podpora NFC přináší velmi snadné propojení a sdílení s ostatními zařízeními – vybrat si můžete z více než 160 modelů od Sony, které umožňují propojení na jeden dotek – sluchátek, televizí a nositelného příslušenství SmartWear včetně náramku SmartBand Talk SWR30.

Chcete si vzít svoje zařízení do práce? Není nic snadnějšího. S pokročilými aplikacemi Xperia Email, Kalendář a Kontakty můžete pracovat kdykoliv a kdekoliv díky synchronizaci přes Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS). Stále můžete využívat také oblíbené pracovní aplikace pro Android. Ti, kteří používají telefon pro práci i pro zábavu, určitě ocení, že se Xperia Z3 nabízí ve vybraných zemích také ve variantě s duální SIM kartou, takže můžete pracovní i soukromý účet bez problémů využívat v jednom elegantním chytrém telefonu.

Xperia Z3 a Xperia Z3 Compact půjdou do celosvětové distribuce na podzim 2014.

Kompletní specifikace modelu Xperia Z3 naleznete pod tímto odkazem:

http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-z3/specifications/

Kompletní specifikace modelu Xperia Z3 Compact naleznete pod tímto odkazem: http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-z3-compact/specifications/

Sony Mobile Communications je dceřinou společností a členem skupiny Sony Corporation se sídlem v Tokiu. Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro domácí uživatele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici být globálním lídrem na poli elektroniky a zábavy. Portfolio chytrých telefonů a tabletů Xperia™ a inovativních produktů SmartWear společnosti Sony Mobile Communications v sobě nese to nejlepší z technologií Sony, prémiový obsah a služby a snadnou propojitelnost s ostatními zařízeními v propojeném světě zábavy od Sony. Více informací zde: www.sonymobile.com

Právní prohlášení

1) Uvedené údaje a funkčnost se může lišit v závislosti na lokální variantě. 2) Provozní dobu ovlivňují preference sítě, typ SIM karty, připojené příslušenství a režim užívání, například hraní her. Obsah sady a barevné varianty se můžou v různých zemích lišit. Kompletní nabídka příslušenství nemusí být dostupná ve všech zemích. 3) Použité ikony jsou pouze ilustrativní. Vzhled domácí obrazovky vašeho zařízení může vypadat jinak. Některé funkce nemusí být ve vaší zemi nebo oblasti dostupné.

„Sony“ je registrovaná ochranná známka nebo ochranná známka Sony Corporation. „Xperia” je ochranná známka nebo registrovaná ochranná známka Sony Mobile Communications Inc. Všechny ostatní ochranné známky či registrované ochranné známky jsou vlastnictvím svých vlastníků. Více informací o ochranných známkách uvádíme na našich webových stránkách zde: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright/

O společnosti Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) se sídlem v Londýně se specializuje na distribuci, marketing a prodej počítačového zábavního systému PlayStation®4 (PS4®), přenosného zábavního systému PlayStation®Vita (PS Vita), počítačového zábavního systému PlayStation®3 (PS3®), kapesního zábavního systému PSP™ (PlayStation®Portable) a software a hardware PSN ve 109 zemích Evropy, Středního východu, Afriky a Oceánie. Od okamžiku, kdy byla v roce 1994 uvedena na trhu konzole PlayStation®, Sony Computer Entertainment Europe neustále inovuje herní technologie. PlayStation®4 nastavuje nový standard imerzivního hraní díky své výkonné grafice a rychlosti, inteligentním možnostem personalizace a integrovaným funkcím pro sociální sítě PS Vita je špičkou mezi přenosnými zábavními systémy a představuje revoluční kombinaci počítačových her a sociálních sítí v kontextu reálného světa. PS3® je moderní počítačový systém postavený na výkonném Cell Broadband Engine a procesorech RSX. PSP® je kapesní zábavní systém, který uživatelům umožňuje hrát 3D hry s kvalitním full-motion videem a stereo Hi-fi zvukem. Sony Computer Entertainment Europe také přináší prostřednictvím aplikace  PlayStation®Mobile zážitky, které nabízí jen PlayStation®, i na různá další zařízení a platformy. Sony Computer Entertainment Europe také vyvíjí, vydává, propaguje a distribuuje software pro výše uvedené formáty a spravuje licenční programy třetích stran pro tyto formáty ve výše uvedených regionech.

Více informací o produktech PlayStation® naleznete pod tímto odkazem: www.playstation.com.

PlayStation®, PS4, PS3, PS2 a PSP jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky Sony Computer Entertainment Inc. Všechny ostatní ochranné známky či registrované ochranné známky jsou vlastnictvím svých vlastníků.