Amazon zahajuje výuku angličtiny v mateřských školách v Dobrovízi a Hostouni

Praha, 3. října 2014 – Amazon dnes oznámil zahájení lekcí angličtiny pod názvem Kindle Kids Club v mateřských školách v Dobrovízi a Hostouni. Amazon školkám věnoval čtečky a tablety Kindle a zajistil také lektorku angličtiny, která tyto inovativní lekce povede. (TZ)

„Chtěl bych společnosti Amazon za jejich dar naší školce poděkovat. Výuka angličtiny se nyní jistě pro děti stane mnohem zábavnější. Je zřejmé, že Amazon je důležitou součástí Dobrovíze a jsem rád, že takto přispívá ke vzdělávání naší mládeže,“ řekl Martin Šafr, starosta Dobrovíze.

Lekce angličtiny s využitím čteček Kindle Paperwhite 2 a tabletů Kindle Fire HD se budou konat dvakrát týdně. Tablety budou žáci v jejich průběhu využívat k interakci s vyučující či poslouchat krátké anglické příběhy.

„Amazon je inovativní společnost. Neustále hledáme nové způsoby jak vyvíjet a využívat nové technologie, které budou přínosem pro mnoho uživatelů. Kindle je skvělý nástroj, který umožní dětem z dobrovízské a hostouňské školky vyzkoušet si nové možnosti a inovativní způsoby výuky angličtiny,“ řekl Matt Greene, ředitel centra vráceného zboží Amazon PRG1.

Amazon zahájil výstavbu distribučního centra o rozloze 95 000 metrů čtverečních v Dobrovízi v půlce září. Nové distribuční centrum nabídne po uvedení do plného provozu stálou práci 2 000 zaměstnanců. Půjde již o druhou budovu společnosti Amazon v Dobrovízi – od roku 2013 zde provozuje centrum vráceného zboží.

Kromě podpory vzdělávání, kultury, sportu a dalších aktivit pro obyvatele, získá Dobrovíz v souvislosti s výstavbou distribučního centra společnosti Amazon nový obchvat obce, který pomůže s regulací místní dopravy. Rozšíří se také čistička odpadních vod a její provoz bude zajištěn tak, aby místní občané nemuseli platit stočné.

„Velmi oceňujeme snahu společnosti Amazon a jejich podporu naší mateřské škole. Chceme být moderní institucí a našim dětem poskytovat výuku v tom nejvyšším standardu. Možnost vyučovat angličtinu s využitím moderních technologií, jakými tablety a čtečky Kindle jsou, je jen dalším krokem v našem úsilí,“ řekla Věra Volfová, ředitelka mateřské školy Sluníčko v Dobrovízi a Hostouni.

O společnosti Amazon

Společnost Amazon.com, Inc., zahájila svou činnost na internetu v červenci 1995. Společnost se řídí třemi základními principy: důraz na zákazníka raději než na konkurenci, záliba v inovacích a přemýšlení v dlouhodobém horizontu. Mezi produkty a služby, jejichž průkopníkem Amazon byl, patří zákaznická hodnocení, 1-Click shopping, personalizovaná doporučení, Prime, Fulfilment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire phone, Fire tablets, a Fire TV.

www.amazon.com