Švédský výrobce herních myší Mionix přichází s revolučním konceptem ve světě profesionálního gamingu

Praha, Stockholm, 4. prosince 2014 – Seznam hardwarových inovací v profesionálním gamingu za poslední roky zahrnoval vývoj optického snímání pohybu, laserové senzory, pokusy o bezdrátové herní myši a zakomponování závaží do myší. Švédský výrobce Mionix přichází nyní v rámci programu Kickstarter s revolučním konceptem, který posune profesionální hraní na novou úroveň a komentovaným zápasům přidá novou dimenzi. (TZ)

Optická myš Mionix NAOS 7000 obsadila v září tohoto roku v testu nejlepších herních myší na světě pcworld.com první místo. Nyní přichází Mionix s konceptem myši NAOS QG, která vychází z oceňovaného ergonomického základu myší NAOS a nastavuje v profesionálním hraní novou laťku. Myš NAOS QG (Quantified Gaming) má vestavěné senzory, které měří hráčům tep a vodivost pokožky. Tyto údaje dále zpracovává v reálném čase řídící software. V jakémkoli okamžiku hry lze tyto údaje vyhodnotit a analyzovat. Jednoduše lze tak zjistit stupeň nervozity jednotlivých hráčů, jejich psychické rozpoložení a řadu dalších hodnot, jako například rychlosti reakcí a monitoring aktivity hráčů.

Software Quantified Gaming je kompatibilní s jakoukoli hrou i jinými aplikacemi. Bez ohledu na to, zda jste právě v boji ve World of Tanks, hrajete StarCraft II, bráníte či dostáváte gól ve FIFA 15, nebo úzkostlivě čekáte další karty v Hearthstone – software Quantified Gaming přidá do hry monitorováním vašich tělesných funkcí novou dimenzi.

„Spousta lidí v dnešní době rádo kouká na jiné, jak hrají. Pokud jim u toho ukážete své srdce, o to více si získáte to jejich“ – Herdyn – přední český streamer.

„NAOS QG přinese novou zábavu do herních videí a streamování. Youtubeři jako jsem já i jejich fanoušci to jistě ocení. Třeba při recenzích diváci dobře uvidí, kolik úsilí musím pro úspěšné splnění mise vynaložit a jak velký cvik to chce“ – FlyGun – přední český gamingový youtuber.

Projekt, který Mionix v rámci programu Kickstarter dnes předkládá, vyžaduje investici 100 000 USD a jeho kompletní vývoj je plánován tak, aby již během 2. čtvrtletí roku 2015 probíhalo testování finálních produktů a odlaďování posledních softwarových nuancí. Do koncového prodeje by se tento koncept měl dostat v průběhu června a července.

Více informací o celém konceptu naleznete ZDE.