Portál eDaně: odborně zpracované daňové přiznání jde koupit on-line jako v e-shopu, stačí pár minut

PRAHA, 17. března 2015 – Vyplnit daňové přiznání zvládne většina živnostníků. Opravdu ale ideálním způsobem? Přehlédnutí možných zvýhodnění a zbytečně vysoký základ daně jsou nejčastější chybou podnikatelů. Unikátní projekt na českém internetu eDaně (www.eDane.cz) ocení především poplatníci, kteří preferují on-line jednoduché řešení před osobní návštěvou odborníka. Kromě důležitých upozornění a podrobných informací k daňovým přiznáním, a to včetně povinných termínů, zahrnuje portál eDaně také rychlou službu zpracování všech druhů daňových přiznání do tří dnů. (TZ)

Podnikatelé většinou nemají čas na konzultace s daňovými odborníky a raději si daňové přiznání vyplní sami podle přiložených pokynů. Tím ale mohou přicházet o tisíce korun. „On-line formulář na portálu www.eDane.cz je strukturovaný tak, abychom zjistili všechny detaily potřebné pro daňové přiznání a nic neopomněli. Tím je tato služba na českém trhu zcela unikátní. Ať už jde o pracujícího důchodce, studenty nebo klasické OSVČ, maminky na mateřské nebo poplatníky s příjmy z pronájmu, každý si na portálu nalezne svoji modelovou situaci. Objednávka probíhá podobně jako v jakémkoli jiném e-shopu. Poplatník jednoduše vyplní strukturovaný formulář, který ho sám navede na podklady, které by měl doložit. Ty lze přiložit k objednávce v libovolném formátu. Nejpozději do tří pracovních dnů mu pak do elektronické pošty dorazí profesionálně zpracované daňové přiznání,“ vysvětlila Blanka Štarmanová, daňová poradkyně společnosti TaxVision a nového partnerského projektu eDaně.

Kromě okamžité objednávky na zpracování daňového přiznání nabízí nový portál eDaně přehledné informace, koho a jaké daně se týkají, upozorňuje na nejčastější omyly a jmenuje důležité termíny, které by poplatník neměl propásnout.

Před zasláním objednávky zde poplatník mimo jiné nalezne přehled podkladů, které bude k daňovému přiznání potřebovat a které si může dopředu v klidu připravit. Zadání objednávky probíhá obdobně jako v jiných on-line aplikacích. „Podklady podstatné pro zpracování daňového přiznání je portál www.eDane.cz schopen přijímat v jakýchkoli čitelných formátech – například tištěné dokumenty poplatníkovi stačí nafotit mobilním telefonem a vložit do objednávky,“ popsala Blanka Štarmanová.

O společnosti TaxVision

TaxVision působí na českém trhu déle než deset let a své služby poskytuje jak českým, tak zahraničním klientům. Vyniká v procesech vedení účetnictví, zpracování mezd a daňového poradenství – celý tým TaxVision tvoří zkušení odborníci působící dlouhodobě ve svém oboru, kteří se neustále vzdělávají a účastní se školení. Kromě klasických daňových a účetních služeb poskytuje TaxVision ekonomické rozbory firmám na míru, vyhotovuje nákladové analýzy, cenové kalkulace, analýzy ziskovosti a návratnosti investic a další důležité nástroje pro podnikatele. Mezi klienty společnosti TaxVision se řadí fyzické i právnické osoby, malé, střední i velké podniky, národní a nadnárodní korporace i neziskové organizace. Komplexní služby poskytuje vedle češtiny také v anglickém a německém jazyce.

O portálu eDaně.cz

Na portálu www.eDane.cz si mohou poplatníci zadat zpracování daňového přiznání od ledna 2015. Na českém trhu dosud unikátní služba probíhá kompletně on-line, bez nutnosti osobní návštěvy daňového poradce. Poplatník vyplní objednávku, přiloží dokumenty v elektronické podobě a nejpozději do tří pracovních dnů obdrží do e-mailové schránky odborně zpracované daňové přiznání ve formátu PDF a XML. Služba funguje také pro písemnosti pro správu sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovnu. Společnost eDane s.r.o. je partnerskou společností renomované poradenské společnosti TaxVision s.r.o.