Arrow rozšiřuje své portfolio pro region EMEA o úložiště Oracle FS1 Flash Storage System

Paříž – 23. března 2015 – Společnost Arrow přidala do svého portfolia úložišť pro region EMEA nejnovější systém FS1 Flash Storage System od společnosti Oracle založený na technologii flash. Díky tomuto produktu budou reselleři schopni nabízet zákazníkům řešení, které pokryje rostoucí potřeby v oblasti pracovních procesů citlivých na výkon.  (TZ)

Úložiště Oracle FS1 je navrženo speciálně tak, aby využívalo výkon a latenci paměti flash a současně poskytovalo výhody úspornosti diskového úložiště. Pomocí jedinečné funkce QoS Plus systém FS1 inteligentně ukládá data buď na paměti flash nebo na disky, a tak se v návaznosti na profily využití a obchodní priority podniku maximalizuje výkon, efektivita a náklady. K dalším funkcím systému Oracle FS1 patří jednoduché poskytování (one-click provisioning) pro Oracle Database a klíčové aplikace Oracle a dalších významných dodavatelů, včetně například Microsoft Exchange nebo SAP. Tím se značně usnadňuje implementace a lze realizovat dynamickou automatizaci.

Jesper Trolle, vicepresident pro obchod, marketing a služby Arrow ECS EMEA, uvedl: “Trh úložišť na bázi flash zaznamenává nebývalý rozvoj, a tak lze očekávat, že systém Oracle FS1 bude hrát zásadní roli v nabídce výkonných, cenově efektivních diskových polí SAN. Jsme potěšeni, že jsme schopni skloubit náš distribuční model přidané hodnoty s vizí společnosti Oracle o nabídce komplexního řešení.“

Jakožto člen úrovně Platinum v rámci partnerské sítě Oracle (Oracle PartnerNetwork, OPN) poskytuje společnost Arrow svým obchodním partnerům (resellerům) vynikající testovací a demonstrační možnosti. Ve specializovaných zařízeních mohou partneři využívat nejrůznější služby, například předvedení produktů formou „hands on“, ověřování konceptů řešení (proof-of concepts, POC), hodnocení řešení (solution evaluation), školicí kurzy, srovnávací testy (benchmarking) a výkonnostní testy. V současné době provozuje společnost Arrow v regionu EMEA sedm demonstračních zařízení pro produkty Oracle a plánuje vybavit systémem FS1 Flash Storage System svá zařízení ve Francii, Německu, Polsku a Švýcarsku.

David Callaghan, senior vicepresident pro aliance a distribuční kanály Oracle EMEA, řekl: “Jsme velmi rádi, že společnost Arrow věnuje takové úsilí budování demonstračních kapacit. Naše komunita OPN i zákazníci si tak budou moci sami vyzkoušet možnosti systému FS1 Flash Storage System, který dnes představuje vedoucí podnikové řešení SAN úložišť společnosti Oracle.”

O společnosti Arrow

Arrow Electronics je celosvětovým dodavatelem produktů, služeb a řešení pro průmyslové a komerční uživatele elektronických komponent a podnikových výpočetních řešení. Společnost Arrow působí jako distribuční partner pro více než 100 tisíc výrobců OEM, smluvních výrobců a komerčních zákazníků, a to prostřednictvím celosvětové sítě více než 460 poboček v 56 zemích.

O partnerském programu Oracle PartnerNetwork

Oracle PartnerNetwork (OPN) Specialized je nejnovější verzí partnerského programu společnosti Oracle. V jeho rámci získávají partneři nástroje pro efektivnější vývoj, prodej a implementaci řešení Oracle. Program OPN Specialized nabízí zdroje pro školení a podporu odborných znalostí produktů a řešení Oracle a je strukturován tak, aby vyhovoval rozšiřujícímu se produktovému portfoliu Oracle, partnerské základně a obchodním příležitostem. Hlavním přínosem nové verze OPN je to, že partneři mají možnost se diferencovat prostřednictvím specializace. Specializace lze dosáhnout na základě rozvoje kompetence, obchodních výsledků, technické odbornosti a ověřených úspěšných výsledků. Podrobnější informace naleznete zde http://www.oracle.com/partners.

O společnosti Oracle

Oracle vytváří hardware a software tak, aby spolupracovaly v cloudu i ve vašem datovém centru. Další informace o společnosti Oracle (NYSE:ORCL) naleznete zde http://oracle.com/.