Cloudová úložiště WD jsou nyní ještě více osobní (a více soukromá)

Nová verze operačního systému My Cloud OS 3 vkládá kontrolu obsahu do rukou uživatelů a umožňuje lepší sdílení fotografií, zálohování a synchronizaci. (TZ)

IFA – BERLÍN, Německo – 1. září 2015 – Společnost  WD®, součást Western Digital (NASDAQ: WDC), s vedoucím postavením na trhu řešení pro ukládání dat, dnes představila významná vylepšení řady osobních zařízení WD pro ukládání dat My Cloud® včetně nového, přepracovaného operačního systému My Cloud OS 3, sady SDK (Software Developer Kit), která umožňuje lepší integraci aplikací a osobní cloudové úložiště My Cloud Mirror nové generace s dvěma disky, které nabízí větší paměť a rychlejší výpočetní výkon než předchozí generace.

Operační systém My Cloud OS 3 společnosti WD je vybaven intuitivním uživatelským rozhraním nabízejícím bohaté možnosti sdílení obsahu, zálohování a synchronizace, které pozvedají nabídku osobního cloudu NAS při současném zachování soukromí a kontroly, což je typické pro osobní cloudová zařízení, která jsou fyzicky umístěna v domácnosti nebo kanceláři.

„Víme, že nejvyšší hodnotou našich zákazníků v oblasti osobního cloudu je jejich osobní obsah a že zálohování počítačů, chytrých telefonů a tabletů a centralizace digitálního obsahu na vlastních systémech My Cloud jim dodává pocit bezpečí. Říkají nám, že důvěřují ochraně soukromí, kontrole a přístupu odkudkoli, které jim poskytujeme prostřednictvím operačního systému My Cloud,“ uvedl Jim Welsh, výkonný viceprezident a generální manažer divize Content Solutions ve společnosti WD, a dodává: „Uživatelé operačního systému My Cloud OS 3 mohou nyní svůj digitální svět spravovat snáze než kdykoli předtím.“

My Cloud OS 3 nabízí nové výkonné možnosti pro fotografie a video prostřednictvím dvou nových uživatelských prostředí:  MyCloud.com a aplikace My Cloud Albums. Web MyCloud.com uživatelům nabízí globální přístup k jejich systému My Cloud prostřednictvím intuitivního uživatelského rozhraní webového prohlížeče a umožňuje spolupráci na souborech, komplexní řízení přístupu a zobrazení galerie fotografií a videa. Aplikace My Cloud Albums bude koncem září k dispozici ke stažení v obchodech iTunes a Google Play. Uživateli systému My Cloud OS 3 umožňuje odeslat odkaz na společné umístění, nebo „album“, v systému My Cloud všem přátelům a rodině.

Nová funkce WD Sync™ operačního systému My Cloud OS 3 synchronizuje data z více počítačů a notebooků a zajišťuje aktualizaci důležitých souborů a jejich dostupnost z téměř libovolného zařízení. Nový operační systém uživatelům umožňuje nastavení automatického zálohování složky fotografií v chytrých telefonech a tabletech a nabízí nový přenosový nástroj, který uživatelům umožní snadné a rychlé přesunutí souborů do zařízení My Cloud. Operační systém podporuje také zařízení Chromebook a Chromecast.

Jako součást uvedení operačního systému My Cloud OS 3 společnost WD představila sadu SDK pro zařízení My Cloud a rozhraní My Cloud API, které vývojářům umožňují vytvářet nová rozšíření, funkce a možnosti pro ekosystém zařízení osobních cloudových úložišť My Cloud. Sada SDK pro zařízení My Cloud je založena na technologii otevřené platformy Docker™ a umožňuje vývojářům snadný přístup a spolupráci při vytváření přizpůsobených řešení. Mezi partnery, kteří již vyvíjejí rozšíření a funkce založené na nové sadě SDK, patří společnosti Plex a Milestone.

Kromě nových aktualizací softwaru společnost WD představila i novou verzi zařízení osobního cloudového úložiště My Cloud Mirror s dvěma pevnými disky nastavenými do režimu zrcadlení (pole RAID 1). Tím je zajištěno ukládání obsahu na jeden disk a jeho automatické kopírování na druhý disk. Osobní cloudové úložiště My Cloud Mirror obsahuje nové funkce ohlášené v operačním systému My Cloud OS 3 a dále vylepšený procesor a 512MB paměť RAM pro rychlejší přenos souborů a podporu aplikací.

Účastníci každoroční výstavy IFA Consumer Electronics Unlimited v Berlíně (4. – 9. září 2015) mohou navštívit stánek společnosti WD (č. 103) v hale 11.2 na berlínském výstavišti ExpoCenter, kde si mohou prohlédnout a vyzkoušet nový operační systém My Cloud OS 3, sadu SDK pro zařízení My Cloud a rozhraní My Cloud API.

Cena a dostupnost

Operační systém My Cloud OS 3 od společnosti WD bude k dispozici k bezplatnému stažení na konci měsíce na aktuálních zařízeních osobního cloudového úložiště My Cloud. Mezi zařízení My Cloud podporující nový operační systém ve verzi 3 patří: My Cloud, My Cloud Mirror, My Cloud Expert řady EX2/EX4, My Cloud Expert řady EX2100/EX4100 a My Cloud Business řady DL2100/DL4100. Zákazníci si mohou stáhnout také novou mobilní aplikaci My Cloud společnosti WD, která je nyní k dispozici v obchodech iTunes a Google Play. Všechna zařízení My Cloud společnosti WD jsou dnes k dispozici v obchodě společnosti WD na adrese wdstore.com a u vybraných maloobchodníků a distributorů. Přístup k sadě SDK pro zařízení My Cloud a rozhraní My Cloud API bude zainteresovaným vývojářům k dispozici koncem září.

Výrobcem doporučená maloobchodní cena (MSRP) zařízení My Cloud Mirror je následující: 4 TB 309,99 USD, 6 TB 379,99 USD, 8 TB 429,99 USD. Zařízení lze již dnes předem objednat v obchodě společnosti WD na adrese wdstore.com a u vybraných maloobchodníků a distributorů od 30. září.

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení včetně prohlášení týkající se předpokládané dostupnosti nové verze zařízení osobního cloudového úložiště My Cloud Mirror, sady SDK pro zařízení My Cloud a rozhraní My Cloud API letos na podzim. Tato výhledová prohlášení podléhají rizikům a nejistotám, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou lišit od výsledků vyjádřených ve výhledových prohlášeních včetně, ale ne výlučně, rizik uvedených čas od času v našich podáních a zprávách pro Komisi pro cenné papíry včetně, ale ne výlučně, naší poslední výroční zprávy na formuláři 10-K, na který bychom chtěli nasměrovat vaši pozornost. Upozorňujeme čtenáře, aby přehnaně nespoléhali na tato výhledová prohlášení, která vznikla k uvedenému datu. Společnost WD nemá povinnost aktualizovat tato výhledová prohlášení, aby odrážela vliv následných událostí nebo okolností.

O společnosti WD

Společnost WD (Western Digital) je dlouhodobým inovátorem s předním postavením v oblasti úložišť. Jako tahoun v oblasti technologií pro ukládání dat vyrábí spolehlivé, vysoce výkonné pevné disky a disky SSD. Tyto disky nasazují výrobci OEM a integrátoři do stolních a mobilních počítačů, podnikových výpočetních systémů, vestavěných systémů, spotřební elektroniky a také společnost sama do vlastních produktů pro ukládání dat. Přední úložná zařízení a systémy, síťové produkty, multimediální přehrávače a softwarová řešení společnosti WD umožňují lidem na celém světě snadné ukládání, ochranu a sdílení svého obsahu na více zařízeních. Společnost WD byla založena v roce 1970 a sídlí v městě Irvine v Kalifornii. Další informace naleznete na webu společnosti na adrese www.wd.com.

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), Irvine, Kalifornie, je globálním poskytovatelem produktů a služeb, které lidem umožňují vytvářet, spravovat, prohlížet a uchovávat digitální obsah. Její společnosti navrhují a vyrábějí zařízení pro ukládání dat, síťová zařízení a produkty pro domácí zábavu pod značkami WD, HGST a G-Technology. Na webu společnosti (www.westerndigital.com) navštivte část pro investory, kde naleznete řadu finančních a investičních informací..

 

 

Tagged