Monitory Philips s technologií SoftBlue chrání zrak bez vlivu na kvalitu zobrazovaných barev

Praha, 3. 9. 2015 – MMD, přední technologická společnost a licenční partner monitorů Philips, představila domácím uživatelům a profesionálům nové monitory s inovativní technologií SoftBlue. Tato technologie snižuje únavu očí a chrání zrak před vlivem škodlivého modrého světla bez jakéhokoli dopadu na kvalitu a věrnost zobrazovaných barev. Uživatelé tak mají zajištěnou pohodu pro své oči a zároveň i profesionální úroveň podání barev. Zatímco nové monitory s technologií SoftBlue určené pro domácí uživatele jsou již naskladněny (E-Line), monitory pro profesionály (P-Line) budou k dispozici během tohoto podzimu. (TZ)

„Nová technologie SoftBlue symbolizuje odhodlání společnosti MMD starat se o zdraví a pohodu uživatelů a zároveň poskytovat dokonalý barevný obraz. Studie ukazují, že modré světlo z LED displejů může poškodit oči a tím ovlivnit vidění. A protože lidé tráví před obrazovkami stále více a více času, vystavují svoje oči škodlivým paprskům. Je prokázáno, že naše nová technologie SoftBlue dokáže toto riziko snížit, a navíc je certifikována mezinárodními zkušebními organizacemi SGS Labs a TUV Rheinland,“ okomentoval novou řadu monitorů Philips s technologií SoftBlue Jiří Dubina, Regional Sales Director v MMD.

Odstranění škodlivého modrého světla přímo ve zdroji

Nové monitory Philips s technologií SoftBlue zvolily odlišný přístup k odstraňování škodlivého modrého světla. Na rozdíl od řešení postavených na filtrech – tedy využití speciálního skla před obrazovkou nebo brýlí s ochranou před modrým světlem – zachovávají monitory Philips s technologií SoftBlue věrnost zobrazovaných barev. Řešení s filtry totiž zabarvují obraz dožluta a v nejlepším případě kazí zážitek ze sledování. V nejhorším případě – například při využívání monitoru během lékařských vyšetření, která spoléhají na věrné podání barev – se monitory stávají nepoužitelnými.

Monitory Philips s technologií SoftBlue totiž zmírňují nepříznivé modré světlo hned ve zdroji. Tato technologie odstraňuje škodlivé emise modrého světla ve škodlivých vlnových délkách na horním konci krátkovlnného spektra a posunuje vrchol vlnové délky ze 450 nm na 460 nm. Tak dochází k útlumu nepříznivého modrého světla o více než 90 % bez jakéhokoli vlivu na kvalitu a věrnost zobrazovaných barev.

E-Line a P-Line: výkon do práce i na doma

Vedle technologie SoftBlue je všech pět nových monitorů vybaveno kompletní sadou funkcí, které zajišťují maximální výkon – IPS-ADS panel pro extra široké pozorovací úhly (178°/178°) a ostrý obraz s živými barvami, formát obrazu 16:9, Full HD rozlišení (1920 x 1080), zabudované stereo reproduktory, které svým zvukem skvěle doplňují zážitek ze sledování.

Monitory určené pro domácí uživatele (E-Line) jsou dostupné hned ve třech velikostech – 21,5 palce, 23,6 palce a 27 palců –, mají elegantní tenký design s dotykovým ovládáním, který ozdobí každou moderní domácnost. Všechny modely jsou vybaveny unikátními chytrými funkcemi, jako je SmartContrast, která dynamicky zlepšuje nastavení kontrastu, a SmartImageLite, která upravuje kontrast, sytost a ostrost barev pro dokonalé zobrazení jakéhokoli obsahu. To vše v reálném čase a stisknutím jediného tlačítka.

Nové monitory z řady P, dostupné ve velikostech 21,5 palce a 23,8 palce, jsou navrženy tak, aby vyhovovaly požadavkům profesionálních uživatelů. U obou těchto modelů je technologie SoftBlue doplněna další technologií, která zmírňuje únavu očí, reguluje jas a redukuje blikání, a to Flicker-Free. Díky základně SmartErgoBase lze monitor naklánět, otáčet a výškově nastavovat podle požadavků uživatele. Jedná se tedy opět o funkce, které zvyšují produktivitu a snižují fyzickou námahu uživatele během dlouhého pracovního dne. Oba modely jsou vybaveny také technologií SmartImage s dynamickou optimalizací kontrastu obrazu, sytosti a ostrosti barev a speciálním ekonomickým režimem pro úsporu energie. Další úsporu zajišťuje integrovaná technologie PowerSensor, která dokáže rozpoznat, zda se uživatel vzdálil od monitoru, a v takovém případě automaticky sníží jas monitoru. Tak dochází k úspoře nákladů na elektřinu až o 80 % a prodlužuje se životnost monitoru.

Dostupnost

Monitory z produktové řady E, tedy 27palcový Philips 277E6EDAD, 23,6palcový Philips 247E6EDAW a 21,5palcový Philips 227E6EDSD, jsou již na českém a slovenském trhu dostupné. Monitory z produktové řady P budou k dispozici během září 2015.

 

Ceny monitorů:

E-Line

277E6EDAD: 7.490 Kč

247E6EDAW: 5.290 Kč

227E6EDSD: 4.290 Kč

P-Line

221P6EPYEB: 6.990 Kč

241P6EPJEB: 8.490 Kč

Více informací o LCD monitorech Philips naleznete na www.philips.com/lcdmonitors

Technické specifikace

 

Funkce E-Line P-Line
Typ LCD panelu IPS-AHVA LCD
Podsvícení W-LED
Velikost panelu 277E6EDAD; 27 palců/68,6 cm

247E6EDAW: 23,6 palce/59,9 cm

227E6EDSD: 21,5 palce/54,6 cm

241P6EPJEB: 23,8 palce/60,5 cm

221P6EPYEB 21,5 palce/54,6 cm

Optimální rozlišení 1920 x 1080 @ 60Hz
Pozorovací úhly 178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Jas 250 cd/m²
Barvy Barvy: 16,7 M

Podpora sRGB

Konektivita
  • Vstup signálu: VGA (Analog.), DVI-D (digital., HDCP), MHL-HDMI (digital., HDCP)
  • Sync Input: Separate Sync, Sync on Green
  • Audio (In/Out): PC audio-in, Headphone out
  • Vstup signálu: DisplayPort, DVI-D (digital, HDCP), VGA (Analog.)
  • USB: USB 3.0 x 4 + rychlodobíjení
  • Sync Input: Separate Sync, Sync on Green
  • Audio (In/Out): PC audio-in, Headphone out
Udržitelnost a životní prostředí
  • EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS, bez obsahu rtuti a olova
  • Recyklovatelný obalový materiál: 100 %
  • PowerSensor, LightSensor, EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS
  • Recyklovatelný obalový materiál: 100 %
  • Recyklovatelný plast: 65%
  • Kryt neobsahuje PVC ani BFR, bez obsahu rtuti a olova
Standardy Regulační opatření: BSMI, CCC, CE Mark, cETLus, FCC Class B, GOST, SASO, SEMKO,

TCO 6.0, TUV/ISO9241-307, WEEE, SGS Cert. – blue light cut-off

Regulační opatření: CE Mark, FCC Class B, SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO 6.0, TUV Ergo,

TUV/GS, EPA, PSB, WEEE, C-Tick, UKRAINIAN, CECP, ICES-003, TUV Cert. – blue light cut-off

Stojan Naklonění: -5/20 stupňů
  • Výšková nastavitelnost: 130 mm
  • Pivot: 90 stupňů
  • Natočení: -175/+175 stupňů
  • Naklonění: -5/20 stupňů

O společnosti MMD

Společnost MMD byla založená v roce 2009 na základě licenčního ujednání mezi společností Philips a TPV. Společnost MMD je 100% vlastněna koncernem TPV. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů Philips po celém světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů s nabídkou inovativních produktů. MMD je společnost s mezinárodní působností, její ústředí sídlí na Tchaj-wanu. Centrála pro střední a východní Evropu sídlí v Praze (MMD Monitors & Displays Czech Republic). Prostřednictvím sítě místních prodejců a distributorů MMD spolupracuje se všemi předními evropskými maloobchodními prodejci výpočetní techniky. Designová a vývojová centra společnosti sídlí na Tchaj-wanu. www.mmd-p.com

Společnost MMD Monitors & Displays Czech Republic je dodavatelem monitorů značky Philips na trhy střední a východní Evropy. V České republice spolupracuje s předními českými distributory ICT technologií, jako je ABC Data, AT Computers, eD‘ system Czech a SWS. Na Slovensku pak LCD monitory distribuuje prostřednictvím společnosti eD‘ system Slovakia a ASBIS SK. Více informací o společnosti hledejte na www.mmd-p-com.