Novinka společnosti Ericsson: Internet věcí pro vinaře

Ericsson (NASDAQ: ERIC) ohlásil spolupráci se společnostmi Intel, MyOmega System a Telenor Connexion Technologies za účelem vybudování služby internetu věcí podporující efektivnější produkci vína. (TZ)

Díky IoT senzorům a IoT přístupové bráně propojené s cloudem, umožní služba vinařům sbírat data o vlhkosti půdy a vzduchu, o teplotě nebo intenzitě slunečního svitu. Data mohou být využita jako podklady prediktivní analýzy či pro vzdálené monotirování vinic v reálném čase. To povede ve vinařském průmyslu k vyšší kvalitě produkce, nižším nákladům na výrobu a snížení dopadů na životní prostředí. Platforma má potenciál úspor v celosvětovém rozsahu a může být využita i pro další průmyslová odvětví.

Podle průzkumu Mezinárodní organizace pro révu a víno (International organization of Vine and Wine – OIV) dosahuje objem vývozu ve vinařském průmyslu globálně 26 miliard eur, což představuje pro typ řešení, který nabízí společnost Ericsson, velký potenciál.

„Internet věcí propojuje obecně izolované objekty za účelem získání cenných informací a jejich korelace pro dosažení větší efektivity. Ericsson nyní přichází s unikátním řešením, které je v nadneseném slova smyslu propojením cloudu, mobilních systémů a přírody,“ říká Jiří Rynt z české pobočky firmy Ericsson.

Nová služba je založena na platformě pro připojení zařízení (Device Connection Platform – DCP) od firmy Ericsson, která funguje na principech IoT a M2M (Machine-to-Machine). Řídí konektivitu a umožňuje automatizaci procesů mezi operátory a podniky.

Anders Olin ze společnosti Ericsson říká: „Toto partnerství je jasným důkazem toho, že Ericsson je lídrem v oblasti IoT. Tato služba má velký potenciál pro globální vinařský průmysl a další využití v zasíťované společnosti.“

Testování platformy v praxi se účastní čtyři vinařství z Mosel Valley v Německu. První výsledky měření byly zveřejněny na Broadband World Forum, které se konalo                         20.- 22.10. 2015 v Londýně.

POZNÁMKY PRO MÉDIA:

Originální tisková zpráva v anglickém jazyce ke stažení ZDE.

Ilustrační grafika ke stažení na následujících odkazech:

http://bit.ly/1ha4IYg

O SPOLEČNOSTI ERICSSON

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů. Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2014 činily tržby naší společnosti 228,0 miliardy švédských korun. Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

https://www.facebook.com/ericssonceskarepublika

www.youtube.com/user/ericsson