Vánoční šílenství klepe na dveře, buďte připraveni

Jste-li provozovatelem či majitelem jakéhokoli e-shopu, po předchozích zkušenostech vám již teď musí v mysli blikat výstražné světélko. Vánoce a s nimi spojená nákupní horečka se pomalu ale jistě blíží a je třeba se připravit. (TZ)

Každým rokem počet online nákupů roste. Lidé preferují pohodlí před davovým šílenstvím a e-shopy tak postupně přebírají žezlo v počtu nakoupených věci. Pro podnikatele tím pádem ale nastává zásadní problém, a to jak objednané zboží doručit včas a hlavně neponičené. V časové tísni jsou totiž během prosincového shonu i zásilkové služby a možnost poničení vámi zaslaného zboží nebezpečně stoupá.

Tomu lze předejít poměrně jednoduchým opatřením. Vyplatí se investovat do kvalitních obalů, ve kterých zboží zasíláte. Na portálu Paketo.cz, naleznete nepřeberné množství všech možných obalových materiálů a je jen na vás, jakou úroveň ochrany zvolíte. Pokud zasíláte například knihy nebo DVD, využijte pevný kartonový obal. Pro zvýšení bezpečnosti můžete tento obal doplnit například bublinkovou fólií. Zboží je tak chráněno před poškozením a šance, že k budoucímu majiteli dorazí v jiném než v původním stavu, je minimální.

Jakékoli krabice, které si zvolíte, je navíc možné nechat vyrobit přímo vám a vašemu e-shopu na míru. Na Paketo.cz je možné krabice nechat nejen vyrobit, ale i potisknout vlastním logem a dalšími prvky. Ty pak lahodí oku a ještě před otevřením zanechávají mnohem lepší dojem, který může postupem času být jeden z faktorů, proč se k vám zákazník později vrátí nebo vás doporučí dále. Je třeba však pamatovat na to, že čas letí a se zabezpečením vašeho e-shopu tolik neotálet.

Před Vánoci je avšak důležitější než kdy jindy neslibovat, co nemůžete zaručit. Mnoho zákazníků nechává nákupy na poslední chvíli a kdekdo slibuje doručení před Vánoci. To však není vždy ve vašich možnostech. Při vyřizování objednávek, které jsou určené pod vánoční stromeček, tedy doporučujeme zákazníky upozornit, že za případné pozdní doručení nenesete žádnou zodpovědnost či na webu stanovte mezní datum, kdy můžete doručení před Vánoci garantovat. Ušetříte si tak spoustu nepříjemností a minimalizujete počet pozdějších reklamací.

Pamatujte i na případné drobnosti, které můžete ke zboží přibalit. Na mysli máme různé dárkové předměty, samolepky či vizitky, které zákazníky příjemně potěší a vás skoro nic nestojí. Například krabičky na vizitky je také možné nechat si vyrobit u Paketo.cz.