Byznys ERP podporuje výrobu kočárků a rehalibitačních pomůcek

Získat moderní informační systém ERP a minimalizovat počet dalších podnikových aplikací se rozhodla společnost Patron Bohemia, která se od roku 1994 zabývá výrobou a distribucí zdravotních pomůcek a současně komplexní péčí o handicapované. Proto si vybrala řešení Byznys ERP od společnosti J.K.R., které jejím požadavkům nejvíce vyhovovalo. (TZ)

Patron Bohemia většinu své výroby realizuje na základě požadavků zákazníků a má 2 výrobní divize, jednu zaměřenou na dětské kočárky, druhou na rehabilitační pomůcky, přičemž produkci vyváží do 40 zemí světa.

Společnost začala vybírat nový informační systém kvůli nedostatečné legislativní a vývojové podpoře stávajícího řešení. K řízení svého podnikání využívala dříve společnost řadu samostatných aplikací. Ty bylo nutné neustále datově propojovat s informačním systémem, udržovat je a jejich podpora také nebyla vyhovující.

Jedním z klíčových požadavků bylo propojení s výrobním softwarem Arop, se kterým panovala spokojenost. V minulosti přitom data z něj nebyla synchronizována kompletně a docházelo k rozcházení informací mezi systémy, zejména v oblasti detailu sortimentních karet. Byznys ERP toto propojení vyřešil a nově dochází k automatizované výměně škály dokladů a záznamů, například jde o sortimentní karty, objednávky do výroby, příjemky z výroby, párování faktur či pohyb materiálových skladů.

Jednou z oblastí, která byla řešena externí aplikací, byl servis. Jako výrobce musí Patron Bohemia provádět ve svém servisním středisku záruční i pozáruční opravy výrobků. Modul Servis v rámci Byznys ERP zajistil stejný rozsah funkčnosti jako předchozí řešení vytvořené na míru, a zároveň je automaticky propojen se zbytkem systému. Mezi přínosy patří například komplexní evidence oprav konkrétních výrobních čísel, ekonomické vyhodnocení záručních/pozáručních oprav a plánované prohlídky.

Došlo také k zavedení cenové politiky do nového systému. Požadavkem byla co nejmenší administrativní náročnost na správu ceníků a princip postupného uplatňování slev. V oblasti cenotvorby došlo mimo jiné k zavedení cenových akcí, akčních cen, několika základním ceníkům a automaticky odvozeným odběratelským ceníkům a k hromadnému zalistování výrobků.

V rámci podpory prodeje pracuje Patron Bohemia v široké míře s prodejními sadami, což je kombinace více výrobků za zvýhodněnou cenu. Vzhledem k šíři typů a barevných provedení by definice všech možných kombinací prodejních sad byla příliš administrativně náročná a proto byla v BYZNYS ERP realizována uživatelská úprava, která umožňuje definovat sady na úrovni typů výrobků.

Dalším výrazným přínosem informačního systému jsou Business Intelligence analýzy prodejních a obchodních statistik v modulu BYZNYS BI.

O společnosti PATRON Bohemia

PATRON Bohemia se od roku 1994 se zabývá výrobou a distribucí zdravotních pomůcek a komplexní péčí o handicapované občany. Výrobky jsou známy nejen na českém trhu, ale jsou také distribuovány do více než 40 zemí světa. PATRON Bohemia se řadí k největším výrobcům ve svém oboru ve výrobě rehabilitačních kočárků v České republice. Více na www.patron.eu.

O společnosti J.K.R.

Společnost J.K.R. je s produkty Byznys ERP předním českým dodavatelem podnikových informačních systémů. Byla založena v roce 1991 v Příbrami, dnes působí po celé ČR a na Slovensku. S obratem přes 94 milionů korun a stovkou zaměstnanců patří mezi největší ryze české softwarové firmy v České republice. Více informací naleznete na www.jkr.eu.

O systémech BYZNYS ERP

Podnikové informační systémy BYZNYS ERP mají v České republice a na Slovensku více než 1 100 aktivních instalací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi uživatele patří například Advokátní kancelář Brož & Sokol & Novák, Canaria Travel, Český národní podnik, G-team, Jednota České Budějovice, Kerio Technologies, Marco Polo, Marimex CZ, Nohel Garden, Poldi, Ravak, Ryor, Sapho a Vltava-Labe-Press. Pro další informace navštivte www.byznys.eu.