Czech ICT Alliance nabízí možnost pro české start-upy vyzkoušet si prostředí v Silicon Valley

Czech ICT Alliance již potřetí otevírá Czech ICT Incubator at Silicon Valley a poskytuje možnost pro české nadějné start-upy zúčastnit se tříměsíčního programu v prestižním inkubátoru Runway v San Franciscu. Celková hodnota programu pro vybrané firmy je 6500 dolarů bez nároku organizátora na jakýkoliv podíl ve firmě. Czech ICT Alliance zároveň nabízí pomoc s hledáním investora na pokrytí dalších nákladů spojených s pobytem v Silicon Valley. (TZ)

Úspěšným uchazečům poskytne Czech ICT Alliance napojení na síť mentorů v Silicon Valley, z nichž si start-up sám vybere. Firmy budou mít zároveň i možnost  zúčastnit se zajímavých networkingových akcí s jejichž doporučením a pomocí při celkové orientaci v Silicon Valley pomůže partner programu CzechInvest.

Firmy získají zároveň možnost napojit se na potenciální partnery a posunout svůj byznys opět výše na globální úroveň. Vítězi prvního kola programu Czech ICT Incubator společnosti Manta Tools se podařilo získat zákazníka, společnost Comcast, největší kabelovou společnost na světě.

„Tento program vám také pomůže s další velmi důležitou věcí – networkingem. Díky účasti na eventech zaměřených na investory, jsme byli schopni spojit se s těmi pravými lidmi, kteří nám ukázali správný směr. Po třech měsících jsme byli schopni najmout našeho prvního amerického zaměstnance a pár měsíců na to získat i prvního amerického korporátního klienta. ” Uvedl Jan Andrš ze společnosti Manta Tools.

Důležitost networkingu potvrzuje i další z účastníků Czech ICT Incubator, Kateřina Mikulková z TraveLove: „Networking je všechno. Musíte se neustále potkávat, seznamovat, inspirovat, ten zná toho, ten zase toho a tak pořád dál do nekonečna. ”

Do programu se může přihlásit jakákoli firma, která se pohybuje v oblasti software, hardware, online, mobile nebo e-commerce, v níž minimálně jeden ze zakladatelů je Čech, má kvalitní tým a členové týmu, kteří pojedou do SV, mají kvalitní angličtinu.

O výběr účastníků se ve třetím kole opět postará porota složená z partnerů projektu ze společností Rockaway, SRTV, ČEZ, MSD IT Global Innovation Centre a J&T Ventures.

Odlet vybraných projektů do Silicon Valley je naplánován na konec března, přičemž finální výběr proběhne v první polovine března.

Zájemci o účast v programu mohou posílat přihlášky do 14.2.2016. Více informací spolu s přihláškou naleznete na http://www.czechict.cz/inkubator.