Majitel KPC-Group Oldřich Příklenk investuje do projektu Vyber-CRM.cz a Vyber-ERP.cz společnosti SMIT Services

Oldřich Příklenk, majitel společnosti KPC-Group, která působí jako zastoupení Gartneru pro ČR, SR a Rumunsko a provozovatel informační služby INSIDE, oznámil zakoupení menšinového podílu ve firmě SMIT Services s.r.o. s plánovaným navyšováním majetkové účasti. Společnost provozuje on-line nástroje Vyber-CRM.cz a Vyber-ERP.cz. (TZ)

Investice poslouží k akceleraci rozvoje on-line nástrojů: detailnější pokrytí analyzovaných CRM řešení na tuzemském trhu, rozšíření o další oblasti (BI a analytika) a doplnění souboru zákaznických referencí a zkušeností s jednotlivými produkty. On-line nástroje SMIT také postupně začnou pokrývat další trhy střední Evropy.

„Nástroje SMIT Services mě zaujaly zejména svou přehledností. Navíc efektivně doplňují globální pohled Gartneru lokální perspektivou na oblasti CRM a ERP, jež jsou v našem regionu odlišné. Rozšiřují naše portfolio globálního know-how a lokálních průzkumů o kompetence porovnání ERP a CRM na tuzemském trhu,“  komentoval svou investici Oldřich Příklenk, majitel a CEO společnosti KPC-Group.

KPC-Group a SMIT Services zároveň uzavírají strategické partnerství, v jehož rámci budou uskutečněny společné průzkumy oblastí CRM a ERP a navázána spolupráce s informační službou INSIDE. Obě společnosti zároveň oznámily záměr uspořádat společně v průběhu roku 2016 konferenci zaměřenou na oblast CRM a digitálních technologií.

O společnosti SMIT Services

Firma SMIT Services s.r.o. provozuje on-line nástroje Vyber-CRM.czVyber-ERP.cz, jež slouží ke snadné orientaci zájemců o ERP a CRM řešení v nabídce na českém trhu. Pomocí unikátního algoritmu spojuje požadavky klienta s nabídkou na trhu a zpracuje mu na základě jeho požadavků porovnání vhodných partnerů a produktů. Tato služba je pro koncové zákazníky (firmy i živnostníky) poskytována bezplatně.

O Společnosti KPC Group

KPC-Group, s.r.o., působí v ČR, SR a Rumunsku jako výhradní zastoupení Gartneru, vedoucí nezávislé výzkumné a poradenské společnosti, jejímž cílem je pomáhat svým klientům dělat správná rozhodnutí v oblasti IT.

Kromě prodeje služeb firmy Gartner zajišťuje KPC-Group lokální podporu vrcholových manažerů a CIO, členů exekutivních programů Gartner, a služby v oblasti měření výkonnosti IT. Prostřednictvím KPC-Group využívá Gartner v regionu přes 50 firem a státních institucí.

Společnost KPC-Group byla založena v dubnu 2001. V letech 2005, 2007 a 2008 byla vyhodnocena jako nejlépe fungující zastoupení Gartneru na světě. Od října 2010 je provozovatelem informační služby INSIDE.