Do ICT UNIE vstupují další společnosti

Praha, 26. 2. 2016 – Členy ICT UNIE, která sdružuje firmy z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, se od února letošního roku staly společnosti CNS a O2 IT Services. (TZ)

„ICT UNIE je ve výborné kondici, o čemž svědčí mimo jiné zájem dalších firem o členství. Spektrum aktivit naší organizace je velmi široké a stejně tak členskou základnu tvoří ICT firmy různé velikosti i zaměření. Cíl je ale společný – pokračování a zrychlení rozvoje digitální ekonomiky v Česku, aby uspělo v náročné globální konkurenci. K tomu každý člen svým dílem přispívá,“ říká prezident ICT UNIE Svatoslav Novák.

„Společnost CNS působí na trhu v České republice již déle než 20 let. Vyvíjíme software na zakázku zejména v oblastech eHealth, informačních systémech pro státní správu a samosprávu a také provozujeme B2B služby pro zákazníky z celé řady oborů. Členství v ICT UNII chápeme jako další krok ve strategii rozvoje našeho podnikání v podobě navazování obchodních a technických kontaktů s ostatními společnostmi v oboru ICT v České republice. Pevně věříme, že v tomto bude pro nás členství v ICT UNII značným přínosem, a zároveň se hodláme aktivně zapojit do činnosti Unie, např. působením v pracovních skupinách,“ komentuje členství společnosti CNS její místopředseda představenstva Petr Samek.

„Jako technologická společnost oceňujeme na členství v ICT UNII zejména možnost aktivně se podílet na směřování ICT trhu v ČR. Dostáváme se takto blíže k aktuálním a pro nás strategickým tématům, jako jsou eGovernment, eHealth nebo oblast kybernetické bezpečnosti,“ říká jednatel společnosti O2 IT Services Václav Provazník. O2 IT Services, dceřiná společnost O2 Czech Republic, je expertem v oblasti informačních technologií. Svými službami pokrývá celý životní cyklus IT. Portfolio tvoří především IT/business consulting, systémová integrace, aplikační vývoj a vývoj tzv. Managed Services, služby provozu a optimalizace IT a řešení bezpečnosti IT. IT služby poskytuje pro komerční trh i vnitřně v rámci skupiny O2.

ICT UNIE sdružuje firmy z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i další podnikatelské a vzdělávací subjekty. Cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Ve svých aktivitách navazuje na činnost Sdružení pro informační společnost (SPIS) a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). Podrobnější informace na www.ictu.cz.