NETGEAR představuje Wi-Fi router R8500 s unikátními anténami

Praha, 10. března 2016 — Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, uvádí na český a slovenský trh nový Wi-Fi router třídy AC5300, model R8500 (označovaný také jako Nighthawk X8). Novinka nabízí především extrémní rychlost přenosu dat dosahující až 5,3Gb/s*, čtyři revoluční externí antény Active pro silnější a stabilnější Wi-Fi připojení a dvojici „propojitelných“ gigabitových LAN portů pro ještě rychlejší přenos souborů a vícenásobný streaming v HD rozlišení. (TZ)

Extrémně rychlý

Model R8500 obsahuje výkonný dvoujádrový 1,4GHz procesor, Wi-Fi standard AC5300 a nejnovější technologii Wave 2 Wi-Fi se čtyřmi nezávislými streamy ve třech vysílacích pásmech. Tato kombinace přináší extrémně rychlé Wi-Fi připojení s teoretickou rychlostí až 5,3 Gb/s*
(2× 2 166 Mb/s v 5GHz pásmu a 1 000 Mb/s v 2,4GHz pásmu).

Bleskové Wi-Fi připojení a plynulé streamování i v případě připojení velkého počtu zařízení k síti umožňují technologie Multi-User MIMO (MU-MIMO)**, Dynamic QoS a SmartConnect. Zatím co technologie MU-MIMO zajišťuje samotné paralelní streamování dat do více zařízení, další dvě technologie se zaměřují především na rozpoznání vlastností jednotlivých zařízení a aplikací a následné určení jejich priority v rámci síťového provozu (Dynamic QoS) či jejich přiřazení ke konkrétnímu vysílacímu pásmu dle dosahované rychlosti (SmartConnect).

Aktivní antény pro silné a stabilní Wi-Fi připojení

NETGEAR R8500 jako první router na trhu disponuje kromě čtveřice interních antén také čtyřmi revolučními externími anténami Active. Oproti klasickým externím anténám, které pouze přenášejí Wi-Fi signál z mobilního zařízení směrem k routeru, antény Active tento signál dále zesilují a minimalizují tak případný okolní šum. Výsledkem je nová úroveň kvality připojení s širokým pokrytím – a to i v případě méně výkonných mobilních zařízení.

Propojitelné porty pro ještě rychlejší přenos dat

Router R8500 obsahuje šest gigabitových ethernetových LAN portů; v kategorii AC5300 routerů to představuje o 50% více oproti konkurenčním domácím routerům. Dva z těchto šesti portů lze navíc agregovat do jednoho připojení, které tak poskytuje dvojnásobnou propustnost a zároveň záruku funkčnosti v případě, že jedna z linek selže.

Snadná správa, špičková technologie

NETGEAR R8500 patří mezi nejlépe vybavené routery současnosti. Mezi jeho pokročilé funkce patří zejména:

  • ReadySHARE Vault zajišťuje automatickou zálohu změn provedených ve všech počítačích v domácí síti do externího USB disku připojeného k routeru R8500.
  • NETGEAR genie umožňuje vzdálenou správu routeru a navíc také snadno instalovat, aktualizovat, monitorovat, kontrolovat a opravovat domácí síť.
  • Multi-User MIMO (MU-MIMO) zajišťuje samotné paralelní streamování dat do více zařízení
  • Smart Connect inteligentně vybere nejrychlejší Wi-Fi kanál pro každé zařízení v síti a přiřadí mu vhodné 5GHz frekvenční pásmo, čímž zajistí nejvyšší výkon, maximální rychlost připojení a zvýší stabilitu sítě.
  • Beamforming+ zvyšuje rychlost, dosah a spolehlivost bezdrátové sítě díky zaměřování Wi-Fi signálu.
  • Pokročilé řízení kvality služeb (QoS) – router automaticky rozpoznává a upřednostňuje provoz aplikací pro streamování multimediálního obsahu či hraní her.
  • Vysokorychlostní USB 3.0 port, který je až desetkrát rychlejší oproti USB 2.0 (router obsahuje také jeden port USB 2.0).
  • NETGEAR MyMedia umožňuje vyhledat a přehrávat multimediální soubory uložené kdekoli v síti prostřednictvím zařízení Chromecast připojeného k televizorům nebo hudebním systémům s podporou DLNA.
  • Pokročilé bezpečnostní funkce včetně podpory VPN pro spolehlivý vzdálený přístup do domácí sítě.
  • ReadyCLOUD USB umožňuje bezdrátový přístup a sdílení obsahu uloženého na externím USB disku z jakéhokoli zařízení v domácí síti.
  • Vylepšená rodičovská kontrola zamezuje přístupu na vybrané weby konkrétním členům rodiny či jejich zařízením.

Cena a dostupnost

Wi-Fi router NETGEAR R8500 je v prodeji v sítí všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 14 799 Kč s DPH. Další informace o produktu jsou k dispozici na webu www.netgear.com/R8500 a www.netgear.com/home/discover/nighthawk.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na sociálních sítích Twitter a Facebook.

 

© 2016 NETGEAR, Inc. NETGEAR, logo NETGEAR, NETGEAR genie, MyMedia, Nighthawk, ReadyCLOUD, ReadySHARE a ReadySHARE Vault jsou ochranné známky či registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. a jejích dceřiných společností ve Spojených státech a dalších zemích. Ostatní názvy značek a produktů jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných majitelů. Uvedené informace podléhají změnám bez upozornění. NETGEAR nenese odpovědnost za technické nebo redakční chyby nebo opomenutí. Všechna práva vyhrazena.

* Maximální rychlost bezdrátového přenosu dat vychází ze specifikace standardu IEEE 802.11. AC5300 odpovídá 1 000 Mb/s ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz a 2× 2 166 Mb/s ve frekvenčním pásmu 5 GHz (802.11ac). Maximální výkon Wi-Fi vyžaduje podporu
1 024 QAM na straně Wi-Fi klienta pro frekvenční pásma 2,4 / 5 GHz. Rychlost Wi-Fi až 1 000 / 2 166 Mb/s lze využít pouze ve spojení s jinými 802.11ac přístroji podporujícími rychlost 1 000 Mb/s ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz a 2 166 GHz ve frekvenčním pásmu
5 GHz. Reálná propustnost dat a pokrytí bezdrátové sítě se liší v závislosti na okolním prostředí. Aktuální využití sítě a stav okolního prostředí, jako např. objem síťového provozu, použité stavební materiály a konstrukce či přetížení sítě může výrazně snížit reálnou rychlost přenosu dat a pokrytí bezdrátové sítě. NETGEAR neposkytuje žádné výslovné či implicitní prohlášení nebo záruky týkající se slučitelnosti tohoto výrobku s případnými budoucími normami.

** Funkce MU-MIMO může vyžadovat upgrade firmwaru. Pro využití funkce MU-MIMO je třeba její podpora ze strany routeru i klientského zařízení. Další informace jsou k dispozici na webu www.netgear.com/mumimo.