Vítězem kategorie Obchod roku 2015 Czech Grand Design je Nanovo

Praha, 24. března 2016 — Slavnostní vyhlášení desátého ročníku cen Akademie designu ČR Czech Grand Design se konalo 19. března ve Stavovském divadle. Jubilejní večer představil ty nejlepší designéry za rok 2015 hned v jedenácti kategoriích. Vítězem kategorie Obchod roku 2015 se stal nově otevřený obchod Nanovo, oceněn byl za celkový koncept prodejny a své zaměření, jímž je citlivě a precizně zrenovovaný originální retro nábytek a bytové doplňky.  (TZ)

Obchod Nanovo najdete v centru Prahy poblíž Staroměstského náměstí. Samotný koncept prodejny existuje již od roku 2011 a jeho autory jsou Jiří Mrázek a Adam Karásek. Před otevřením kamenné prodejny v roce 2015 fungoval celý projekt jako sympatický eshop. Přirozeným vývojem bylo otevřít kamenný obchod a nabídnout tak zákazníkům možnost inspirovat se přímo mezi dobovými prvky. Kombinace nábytku a bytových doplňků z druhé poloviny 20. století nabízí nesčetné možnosti oživení moderního bytu i kanceláře. Kamenný obchod vytváří unikátní atmosféru, jakou samotný eshop nedokáže nabídnout.
Jiří Mrázek, jeden ze dvou zakladatelů obchodu Nanovo se k získání prestižní ceny Czech Grand Design vyjádřil takto: “Co se týká odborné veřejnosti, tahle cena je pro nás naprostý vrchol. V České republice už nikam výše nemůžeme.  Kdokoliv se odhodlá pustit se do něčeho svého, nového, nejistého, je pro mě dobrodruh a zaslouží si obdiv. Tato cesta sice přináší spoustu volnosti a jiných pozitivních věcí, ale také nejistotu: Dělám to dobře? Rozumí ostatní tomu, co jim chci říci? Teď se mi nedaří, má smysl pokračovat? Tato cena je pro nás velmi důležitým potvrzením, že na tyto otázky si můžeme v odpovědět v zásadě kladně. Tímto ale pro nás nic nekončí, naopak, toto ocenění nám dodalo tolik potřebnou energii a elán dělat věci ještě lépe, soustředit se více například na vyhledávaní jedinečných předmětů, tvůrců a jejich příběhů. Protože to je to co nás baví!”

Jeho kolega a spoluautor projektu Adam Karásek přitakává: “Je to naprosto skvělý pocit a zároveň závazek pro udržení kvality našeho obchodu – a také motivace pokračovat dál. Pro mě osobně je to obrovská radost a svým způsobem také úleva, že naše každodenní snažení má takhle skvělou odezvu. Děkujeme všem, kteří se na našem úspěchu podílejí – a samozřejmě také našim zákazníkům.”

Prestižní trofej, kterou si letošní vítězové cen Czech Grand Design odnesli, je parfém ve speciálním skleněném objektu, který pro jubilejní ročník vytvořilo studio Dechem ve spolupráci se sklárnou Moser. Na celý zajímavý proces výroby je možné podívat se ve videu dostupném online zde.

Obchod Nanovo najdete v Týnské uličce 8 vedle Staroměstského náměstí v Praze. Otevřen je od úterý do neděle 11:00 – 19:00. Mimo provozní dobu je možné prohlédnout si katalog nabízených produktů online na adrese www.nanovo.cz. Fanoušci mohou podpořit obchod i na facebookových stránkách, www.facebook.com/nanovoshop.

Adam Karásek (vlevo) a Jiří Mrázek přebírají prestižní cenu Akademie designu ČR, Czech Grand Design Obchod roku 2015.


Nanovo je obchod s původním, citlivě renovovaným nábytkem a bytovými doplňky z druhé poloviny 20. století. Nanovo si zakládá na osobním přístupu k zákazníkům, kterým pomáhá načerpat inspiraci, jak si originálně vybavit své domovy či kanceláře. Kamenný obchod Nanovo shop naleznete v samém centru Prahy, v Týnské uličce 8 na Staroměstském náměstí.