Skypicker pořádá první Golang Meetup v Brně

Brno, 5. května – K součástem firemní kultury brněnského startupu Skypicker patří i neformální setkávání s kolegy z oboru. I proto se Skypicker rozhodl uspořádat první společnou akci komunity programovacího jazyka Go v Brně. Takzvaný Golang Meetup se uskuteční v úterý 17. května ve vinném sklípku v prostorách skypickeřího training centra Na Hlinkách 40/102 od 18:00. Pro všechny zájemce je setkání volně přístupné bez rezervace. (TZ)

“Programování není nutně jen o číslech a počítačích. Chceme v Brně, budoucím technologickém centru České republiky, vybudovat široce spolupracující komunity napříč programovacími jazyky i průmyslovými odvětvími, které mohou vývoj posunout o značný kus dopředu. Skypicker k tomu může výrazně přispět, a to nejen finančně. Tato akce je jen první z mnoha, které do budoucna chystáme,” uvedl community a event manager Skypickeru Jan Bleha.

Program prvního setkání je opravdu nabitý. Účastníci se seznámí se základními vlastnostmi programovacího jazyka Go a také se všemi jeho výhodami i nevýhodami. Kromě obecných informací z úst pořadatelů se bude hlavní linie večera točit kolem několika vystupujících špičkových vývojářů, kteří už s programováním v Go mají značné zkušenosti. Ty se budou snažit předat všem posluchačům.

Mezi přednášející patří Rodolfo Henrique Carvalho, vývojář z technologické firmy Red Hat, Aaron Cruz, kouč programovacího jazyka Go ve Vídni, či Dusan Lilič, spoluzakladatel bělehradského Golang Meetupu. Jako poslední se představí Viliband Wanča z Apiary.io.

Odkaz na facebookovou událost Golang Brno meetup #1.

Odkaz na oficiální stránky Golang Meetup.

Informace o Skypicker.com

Skypicker.com je inovativní celosvětový vyhledávač letenek, který se zaměřuje na kombinace nespolupracujících aerolinek, kde je schopen díky vlastnímu vyspělému technickému řešení vyhledávat unikátní letecká spojení a cenové nabídky letenek, které následně prodává se zárukou na navazující lety.

Skypicker patří k nejrychleji rostoucím technologickým firmám v regionu. První prodeje letenek zrealizoval v březnu roku 2013 v jednotkách kusů, zatímco dnes jeho měsíční obrat přesahuje 400 milionů korun. Meziměsíční růst obratu tak dosahuje desítek procent.

„Od počátku nechápeme Skypicker jako prostého prodejce letenek, ale jako službu. Chceme našim zákazníkům přinést takové kombinace možností leteckých spojení, které standardní vyhledávače nenabízejí a které jsou navíc příznivé pro zákazníkovu peněženku,“ tvrdí zakladatel Skypickeru Oliver Dlouhý.