Technologie Intel přinesly divákům X Games Austin nové přehledy o výkonech sportovců

Na X Games Austin 2016, které se konaly o uplynulém víkendu, pomohla technologie vyvinutá společností Intel přiblížit diváky dění blíže než kdykoli předtím. Během soutěže Intel BMX Dirt byly kola jezdců osazena modulem poháněným procesorem Intel Curie – ten v reálném čase sledoval data sportovců, například počet otoček ve vzduchu, výšku a délku skoku nebo rychlost při dopadu a jeho sílu. Tato data byla následně včleněna do živého vysílání a analytici ve studiu tak mohli divákům dění přiblížit na konkrétních údajích.  (TZ)

Data například ukázala, že držitel zlaté medaile Kevin Peraza se při svém flipu vznesl do výšky 4,3 metru a dosáhl nejvyšší rychlosti 38,5 km/h.

Intel rovněž na místě závodu zřídil zvláštní stanoviště pro fanoušky se zónou pro drony, kde mohli diváci pilotovat mini drony nebo si vyzkoušet virtuální realitu s nejlepšími sportovci z X Games. Návštěvníci si také mohli nechat vyrýt své tváře ve 3D do pamětních kostek nebo si zkusit digitální malování na tvář s pomocí technologie Intel RealSense. Zážitek zpříjemňovalo hudební vystoupení DJ Oberta.

Účast společnosti Intel na X Games Austin je součástí dlouhodobých snah společnosti vnášet nové poznatky do různých sportovních odvětví vytvářením chytrých a propojených zařízení, která mohou  vnést revoluci do toho, jak sportovci trénují, jak skauti hodnotí jejich talent a jak si diváci užívají přenosy. Více se dozvíte v press kitu Intel X Games Austin.