Tieto Czech bylo vyhlášeno ostravským Cyklozaměstnavatelem roku

Ostrava, 15. června 2016 – Společnost Tieto byla vyhlášena Cyklozaměstnavatelem roku v Ostravě. Splnila nejvíce podmínek kladených na zaměstnavatele podporujícího dojíždění zaměstnanců na kolech do práce. Soutěž vyhlašuje spolek Auto*Mat ve spolupráci s lokálními koordinátory z bezmála třiceti českých a moravských měst, a jeho cílem je ulevit obcím přetíženým automobilovou dopravou a přivést co nejvíce lidí k šetrnějším způsobům přepravy. (TZ)

„Vítězství v soutěži Cyklozaměstnavatel roku si velmi ceníme. Naší snahou je maximálně umožnit našim zaměstnancům dojíždění do práce na kole a toto ocenění je pro nás potvrzením, že se nám to snad i daří,“ komentovala vítězství v soutěži komunikační specialistka společnosti Tieto Czech Zuzana Mánková.

Tieto získalo prvenství díky zázemí, které svým zaměstnancům cyklistům nabízí – od bezbariérové kolárny, uzamykatelných šaten, sprch, stojanů na kola i podpoře cyklistiky formou nejrůznějších akcí. Aktuální aktivitou je servis kol, během kterého si zaměstnanci mohou nechat zdarma zkontrolovat a seřídit kolo v servisu, který je dočasně zřízen před budovou Tieto Towers. „Servis obsahuje kontrolu a seřízení řízení, řazení, brzd, výpletu, dofoukání pneumatik a mazání řetězu. Každý cyklista dostane certifikát o stavu svého kola. Zelená znamená, že kolo je v pořádku, naopak červená upozorňuje na nutný detailnější servis,“ dodává Mánková.

Cyklozaměstnavatel roku je vyhlášen jak na úrovni jednotlivých soutěžních měst, tak na úrovni celorepublikové. V soutěži se hodnotí, jak firma podporuje svoje zaměstnance v dojíždění do práce na kole. V Ostravě byl lokálním organizátorem spolek OSTRAVOUNAKOLE a celá soutěž se konala už počtvrté. Nárůst soutěžících byl znatelný, jelikož se zapojilo zhruba dvakrát tolik lidí než v roce minulém. V Ostravě tak soutěžilo na 426 cyklistů a chodců z 136 týmů, kteří urazili 5 060 km pěšky a 109 417 km na kole.

Výsledky soutěže Cyklozaměstnavatel roku

  1. místo – Tieto
  2. místo – Ostravské vodárny a kanalizace
  3. místo – Fakultní nemocnice Ostrava

O Do práce na kole

Do práce na kole (DPNK) je celostátní soutěží, jejíž šestý ročník proběhl v květnu 2016 ve více než pětadvaceti městech po celé České republice. Záměrem projektu je motivovat co nejvíce lidí, aby se naučili používat jízdní kolo (nebo i běh či chůzi) jako pravidelný dopravní prostředek po městě. Když více lidí přesedlá z aut na kola a další bezmotorové prostředky, zlepší si tak nejen kondici, náladu a možná i vztahy s kolegy, ale společně tak přispějí k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějším, bezpečnější a zdravějším městům, kde žijí a pracují.

O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů v oblasti komunikace a moderních technologií. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáháme našim zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. V Tietu klademe velký důraz na profesionální růst a výsledky. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,7 miliard eur zaměstnává na 13 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.