Společnost EMC urychluje podporu kontejnerů v datových centrech pomocí řešení RackHD Machine Driver

PRAHA, 22. června 2016: Společnost EMC Corporation dnes oznámila ovladač RackHD™ Machine Driver, na hardwaru nezávislé řešení pro otevřené nasazení řešení Docker přímo na holém hardwaru. Ovladač RackHD Machine Driver zajišťuje integraci s nástrojem Docker Machine pro správu životního cyklu fyzických serverů pro Docker Engine a budoucí řešení Docker. Tento nový projekt umožňuje uživatelům snadno používat kontejnery Docker na serverech bez operačního systému a zjednodušit nasazení softwarové infrastruktury tím, že výkon kontejnerové platformy s podporou instalace na klíč spojuje se správou a orchestrací hardwaru pomocí řešení RackHD. Jedná se o nejnovější projekt z celé řady řešení zaměřených na kontejnery od týmu EMC® {code}™, který podporuje vývojáře a open source komunity. (TZ)

Ovladač RackHD Machine Driver zvyšuje efektivitu s použitím funkcí RackHD pro správu a orchestraci hardwaru, které podporují automatizaci kompatibilního hardwaru prostřednictvím otevřených rozhraní RackHD API. Toto nové řešení se liší od ostatních dostupných ovladačů, které se zaměřují na automatizaci virtuálních počítačů a uzavřených systémů. Umožňuje operátorům a vývojářům snadno využívat efektivitu, kterou kontejnery poskytují pro infrastrukturu a aplikace. Mezi další open source řešení oznámená týmem EMC {code} v tomto roce patří REX-Ray™, Polly™, libStorage™ a UniK™.

Poptávka po platformách pro kontejnery a aplikace v podnikových prostředích stále roste. V důsledku toho stoupají očekávání na provozní infrastrukturu, která se řídí iniciativou DevOps a softwarovými metodologiemi. Řešení RackHD Machine Driver umožňuje podnikovým týmům okamžitě začít využívat volnost a flexibilitu opensourcové infrastruktury a kontejnerů. Inovativní přístup řešení RackHD Machine Driver je v rámci těsné integrace ideální volbou pro Docker v privátních cloudech a fyzických datových centrech. Společně zajišťují, aby se kontejnerové platformy staly ve fyzických datových centrech realitou, a pomáhají uskutečňovat další kapitolu softwarově definovaného datového centra.

Hlavní funkce řešení RackHD Machine Driver:

  • Umožňuje správu životního cyklu fyzického serveru pro řešení Docker.
  • Je zcela nezávislé na dodavatelích serverů, a proto umožňuje společnou orchestraci v celém datacentru.
  • Podporuje další integraci a operační systémy prostřednictvím přizpůsobitelných pracovních postupů.
  • Zjednodušuje provoz s využitím kontejnerů Docker.
  • Lze ho využít pro i zřizování jiných aplikačních platforem.
  • Umožňuje nasazení privátního cloudu na hardwaru bez dalšího softwaru, a zjednodušuje tak používání kontejnerové platformy prostřednictvím integrace s řešením Rancher 1.0.

Dostupnost

Řešení RackHD Machine Driver je aktuálně dostupné na webu GitHub.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Pro bližší informace se prosím obraťte na pana Bradyho Clougha z agentury Southpaw Productions na čísle: +420 777 723 599 nebo na clough@southpawpro.cz.