Loewe bild 7 – nová dimenze obrazu s displejem OLED a technologií VantaVision

Praha, 18. srpna 2016 – Společnost BaSys, výhradní distributor produktů Loewe, představuje novou řadu luxusních Ultra HD OLED televizorů Loewe s označením bild 7, která představuje milník v kvalitě obrazu. Toho je docíleno díky použitému zobrazovacímu panelu OLED a procesu zpracování obrazu Loewe VantaVision. Všechny přístroje bild 7 zachovávají také tradiční klíčové benefity značky Loewe, kterými je nadčasový design, mnoho instalačních možností a jedinečných doplňků. (TZ)

Loewe bild 7 je prvním televizorem této značky, jenž je osazen displejem OLED. Jedna z nejdůležitějších vlastností tohoto panelu eliminuje zásadní nedostatek dnes nejrozšířenějších LCD obrazovek – dokáže zobrazit skutečně tmavou černou barvu. Zároveň poskytuje novou úroveň jasu i kontrastu, lepší barevnou přesnost a jemnější barevné přechody. Dalším zásadním faktorem k dosažení skvělého zážitku je nově vyvinutý proces zpracování obrazu Loewe  „VantaVision“.

Název této technologie vychází z pojmu  VantaBlack®, který označuje nejčernější substanci stvořenou člověkem. VantaBlack® je vyroben z uhlíkových nanotrubic a prakticky neodráží světlo. Téměř veškeré dopadající světlo je pohlcováno strukturou materiálu.  VantaBlack® je používán jako referenční hodnota černé a používá se například pro kalibraci teleskopů nebo v optických systémech satelitů. Tento materiál s nejhlubším známým odstínem černé, který eliminuje viditelnou strukturu a plasticitu, dal také vzniknout novému směru vizuálního umění. Jediným umělcem, který ho smí při své tvorbě používat, je sochař Anish Kapoor.

 

Luxusní provedení a překvapení po zapnutí

Design řady bild 7 je esteticky lehký a minimalistický. Obrazovka je tenčí než většina smartphonů – její hloubka nedosahuje ani 7 mm. Téměř neviditelný rámeček doplňuje pouze typický prvek Loewe, kolečko uprostřed její spodní části. Při návrhu bild 7 byly použity nejkvalitnější materiály s exkluzivní povrchovou úpravou. Tento televizor vhodně doplní i nejluxusnější interiéry.

Televizor Loewe bild 7 překvapí svou originalitou hned po zapnutí. Celá obrazovka se pomocí soustavy motorů automaticky vysune vzhůru a odhalí tenký, ale výkonný soundbar.   Úctyhodný zvukový výkon 120 W, který překvapí dynamickým a působivým projevem, je rozdělen mezi šestici reproduktorů a čtyři pasivní basové zářiče. Tento zvukový systém je možné díky Bluetooth využít také pro bezdrátovou reprodukci hudby z mobilních zařízení. Po vypnutí přístroje sjede obrazovka zpět do výchozí polohy a nechá vyniknout minimalistickému designu.

Jak je u Loewe dobrým zvykem, novinka poskytuje nespočet možností instalace – k dispozici bude několik volitelných typů  podstavců na podlahu i na stůl a také možnost instalace na svislou otočnou tyč, která je rozepřena mezi podlahou a stropem. Stojany, které byly speciálně designovány pro řadu bild 7, zahrnují otočné i dálkově ovládané motorizované varianty.  Design je promyšlen do posledního detailu. Elegantní tkanina zakrývá všechny konektory, v televizoru je pro nahrávání standardně integrován 3,5“ pevný disk s kapacitou  1TB a propracovaný cable management skrývá kabely, které zajištují propojení s ostatními zařízeními.

Vše je doplněno uživatelsky přívětivým a graficky moderním zpracováním uživatelského rozhraní.  Možnosti dále rozšiřují aplikace pro smartphony SmartAssit a SmartTV2move, pomocí kterých lze kromě ovládání televizoru také vzdáleně spustit nahrávání na integrovaný pevný disk, i když se uživatel nachází mimo domácí Wi-Fi síť a také souběžně bezdrátově přehrávat druhý obraz na tabletu zcela nezávisle na tom, co právě zobrazuje televizor.

Nová Loewe bild 7 přijde na trh v září tohoto roku v úhlopříčkách 55” a 65”. Součástí standardní dodávky bude držák na zeď.

O společnosti Loewe:

Společnost Loewe společně s dalšími německými výrobci dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti.  Zakládá si na tom, že vývoj, výroba i celé zázemí společnosti je v Německu, konkrétně v německém městě Kronach. Základní myšlenkou vývoje po technologické stránce jsou špičkové užitné vlastnosti, dlouhá životnost a nízká spotřeba zařízení. Nadčasový design, modulární technologie, použití kvalitních materiálů, precizní zpracování a pravidelné aktualizace softwaru – to vše jsou základní pilíře všech vyráběných výrobků Loewe.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.