Taxify posiluje v evropských metropolích, rozjíždí Budapešť a Bukurešť

Taxi aplikace Taxify, působící také na českém trhu, začala na konci letošního srpna oficiálně fungovat ve dvou nových městech: v Budapešti v Maďarsku a v rumunské Bukurešti. Taxify tak celosvětově působí už ve dvaceti městech. V průběhu září navíc chystá spuštění v dalších čtyřech. (TZ)

2016-06-03 12_27_32-Taxify - Taxis at the tap of a button. For Your iPhone or Android

Budapešť, Maďarsko

V návaznosti na odchod Uberu z Maďarska získala Taxify v Budapešti povolení 17. srpna.

“Uber byl v Budapešti přední mobilní aplikací, ale převážná většina jízd s taxíky probíhala přes dispečinky. Jsme zde svědky obrovské poptávky po taxících, ale současně jsme limitováni dostupností řidičů. Mnoho z nich se o tyto nové možnosti zajímá, ale přísná regulace ze strany místních orgánů celý proces zpomaluje. Chceme našim zákazníkům nabídnout spolehlivý způsob přepravy po městě, a proto se bez přestání snažíme veškeré problémy řešit,” říká Jevgeni Beloussov, manažer zodpovědný za expanzi Taxify.

“Mám obrovskou radost ze vstupu do nových měst. Už v průběhu posledního víkendu jsme dosáhli úžasných výsledků. Expanze Taxify do Budapešti byla zatím nejrychlejší, jakou jsme realizovali. 5 000 uživatelů si nainstalovalo naši aplikaci ještě dříve, než jsme měli domluvené první řidiče,” komentuje situaci zakladatel Taxify Markus Villig.

Bukurešť, Rumunsko

Bukurešť byla po desetiletí městem, ve kterém dominovaly tradiční taxi společnosti. Sdílení aut si zde ale během posledního roku získalo oblibu. V současnosti má Taxify v Bukurešti profesionální taxikáře i soukromé řidiče, kteří jezdí ve svém volném čase.

Bukurešť se také stala prvním městem, ve kterém Taxify přijímá pouze elektronické platby debetními nebo kreditními kartami.

“Jsme velmi potěšeni vřelým přivítáním, kterého se nám v Bukurešti dostalo jak ze strany řidičů, tak i zákazníků. Věříme, že na trhu, na kterém se pohybují dva miliony lidí a měsíčně se uskuteční 2,5 milionu jízd, bude již příští měsíc několik desítek tisíc z nich právě s Taxify,” říká Karl Aru, manažer řídící expanzi v Rumunsku.

Taxify svým vstupem do Maďarska a Rumunska výrazně posílila svou pozici ve východní a střední Evropě. V dubnu tohoto roku byla zahájena expanze do Afriky, konkrétně do jihoafrického Johannesburgu a Kapského Města. V průběhu léta byla služba spuštěna v hlavním městě Keni Nairobi. V Keni do konce tohoto roku nabídne Taxify své služby ve dvou až třech dalších městech.

Taxify vznikla v Estonsku v roce 2013 a rychle se rozšířila za hranice severní Evropy. Za posledního dva a půl roku dokázala expandovat do dvaceti měst ve 13 zemích. Taxify spolupracuje s 12 000 licencovanými řidiči a také s těmi, kteří taxikaření mají jako vedlejší zdroj příjmu. Původem estonská aplikace oslovuje zákazníky širokou nabídkou vozů, krátkými čekacími časy a možností využít různých platebních metod. Ve vozech Taxify lze platit jak hotově, tak platebními kartami a firemní zákazníci si mohou zvolit také platby na fakturu.

O Taxify

Aplikace Taxify vznikla v roce 2013 jako projekt Markuse Villiga, který v té době dokončoval střední školu a chystal se na vysokoškolské studium. V domovském Tallinnu mu ovšem chyběla aplikace umožňující snadné objednání taxi. Rozhodl se ji proto vytvořit. Své úspory vložil do počátků projektu.

Od té doby se mu podařilo vstoupit na dvanáct převážně evropských trhů a od srpna 2015 poskytuje služby i v České republice. Aplikace Taxify je vyvíjena v Estonsku a je dostupná pro operační systémy  iOS a  Android.