Euronics se poprvé naplno zapojí do Black Friday

V pátek 25. listopadu, během slevového fenoménu Black Friday, se poprvé plnohodnotně zapojí celá prodejní síť Euronics včetně e-shopu www.euronics.cz. „Chceme být k zákazníkům fér, proto dodržujeme stejnou cenovou hladinu u nabízených produktů na webu i na prodejnách. Stejně tak to bude i během Black Friday,“ uvádí tisková mluvčí Euronics Lenka Mastešová. Do Black Friday budou zařazeny všechny kategorie. Slevy budou položkové i souhrnné na určitou skupinu produktů. „Ty nejvyšší slevy se u vybraných položek vyšplhají až na 80 %,“ upřesňuje Lenka Mastešová. (TZ)

Přestože se Euronics v minulých dvou letech do Black Friday nezapojoval aktivně, ale pouze okrajově, zaznamenal 20.listopadu 2015 téměř dvojnásobný nárůst tržeb na webu ve srovnání s předchozími pátky. I z toho důvodu má od letošního „svátku slev“ velká očekávání. „Odhadujeme tržby srovnatelné s lednovými výprodeji, což je každoročně jedna z našich nejúspěšnějších slevových akcí,“ říká Lenka Mastešová.

Black Friday je zahájením hlavní vánoční sezóny.  Na nápor objednávek je Euronics připraven i logisticky. Jeho mluvčí potvrdila, že jsou schopni denně zprocesovat přes 3 tisíce zásilek. „Ve vánočním období jsme posílili kapacity ve skladech. Kromě navýšení o externí brigádníky o asi 30 %, se zapojí také 200 zaměstnanců z řad managementu, obchodu a marketingu naší společnosti. Pomalu se z naší „vánoční brigády“ stává tradice, kterou většina z nás bere jako zpestření naší každodenní práce. Typičtí office pracovníci, včetně nejvyššího vedení, vymění na pár dní v roce počítače za pracovní oděv a manuální činnost,“ uzavírá Lenka Mastešová.