Flatio expanduje do Vídně, novým investorem je INCOMMING ventures

Brno 1. února 2017 – Realitní startup Flatio nově nabízí možnost střednědobých pronájmů bytů – od jednoho do šesti měsíců – ve Vídni. Expanze do rakouského hlavního města vychází z úspěchu v Praze, kde Flatio za dobu své existence zprostředkovalo více než 14 000 nocí. V rámci plánovaného obsazení velkých evropských měst v následujících letech vstupuje do Flatio nový investor INCOMMING ventures, který značce s expanzí pomůže. Výši investice se strany rozhodly nekomentovat. (TZ)

Pronájmy od jednoho do šesti měsíců spustilo Flatio ve Vídni v průběhu prosince a v nabídce jsou již desítky bytů. Záměrem je v dlouhodobém horizontu nabízet kolem 500 bytů, podobně jako tomu je v Praze. „Z našich analýz podložených daty Eurostatu vychází, že lidé trávící ve Vídni mezi 15 a 90 dny utratí za ubytování 3,1 miliardy korun, což je o 1,3 miliardy více než v Praze. Vídeň vidíme jako první vlaštovku, která nám přinese zahraniční zkušenosti a ukáže směr, jak v roce 2017 obsadit další evropské metropole. Po Vídni nás bude zajímat především Berlín, kde se podle analýzy za střednědobé ubytování utratí desetkrát více než právě ve Vídni,“ říká Radim Rezek, zakladatel a CEO Flatio. V rámci expanzních plánů Flatio našlo nového investora, kterým se stává INCOMMING ventures. Tento fond řídí Michal Mička a Adam Kurzok, který do projektu vstupuje jako managing partner.

„Věříme, že zúročíme své zkušenosti z oblasti e-commerce a pomůžeme s procesem zdokonalování celého online procesu od výběru nemovitosti až po platby nájemného,“ říká ředitel INCOMMING ventures Michal Mička. „Od vstupu do Flatia si slibujeme úspěšnou expanzi do dalších evropských měst a zvýšení podílu na trhu se střednědobými pronájmy.“

„V INCOMMING ventures vidíme silného partnera, který nám pomůže společně s Enernem vyrůst v evropského lídra v nabídce střednědobého bydlení. Naším plánem je do 5 let urvat v Evropě 10procentní podíl na střednědobém trhu s bydlením, což odpovídá obratu 10 mld. Kč ročně,“ doplňuje Rezek.

O společnosti Flatio

Flatio je brněnský startup, za kterým stojí podnikatel Radim Rezek. Flatio je specialista na střednědobé pronájmy a je tady především pro ty, kteří potřebují najít bydlení na pár měsíců, a to nejčastěji po dobu delší pracovní návštěvy, studia, pobytu Erasmus či po dobu rekonstrukce vlastní nemovitosti, nebo i pro ty, kteří přijíždějí ze zahraničí navštívit na delší čas rodinu a přátele.

Myšlenkou služby je propojit realitní business s nejnovějšími technologiemi, které zjednodušují celý proces pronájmu. U Flatio se klient nesetká se zažitými stereotypy realitních kanceláří, jako je kauce, nutnost osobní prohlídky nebo osobní podpis smlouvy. Prohlídky na Flatio.cz jsou řešeny virtuální návštěvou nabízených nemovitostí, smlouvy se podepisují online a nakonec i platby za pronájem mohou nájemníci díky unikátní aplikaci platit online kartou.

Flatio staví službu především na jednoduchosti, rychlosti a maximálním pohodlí pro obě strany. Rezervovat bydlení přes Flatio je tak možné odkudkoli na světě. Více na Flatio.cz.

O společnosti INCOMMING ventures

Společnost INCOMMING ventures investuje do inovativních firem v oblasti internetového obchodování. Hledá firmy a startupy v úzkém segmentu e-commerce s potenciálem expanze a cílovou skupinou online prodejců, které mohou inovací v horizontu 2–3 let násobit svůj příjem.

Společnost založil v dubnu 2016 Michal Mička, který dříve stál  u zrodu investiční skupiny DRFG, a Adam Kurzok, jenž pomohl nastartovat několik e-commerce projektů, jako například Lunchtime, které úspěšně prodal.

INCOMMING ventures během svého působení investovala například do online platformy pro prodej automobilů Carzada, služby Expando pro expanzi prodejů na zahraniční trhy a aplikace pro získávání dat Apifier. Více informací naleznete na adrese incomming.net.