ARX 1000: Zdroj pro hladové počítače

13. 02. 2017 – (Zalman Tech Co., Ltd.) – Nový napájecí zdroj ARX 1000 značky Zalman je určen především pro hráče počítačových her ale i pro grafiky nebo designéry. Tedy pro všechny, kdo pracují se silnými počítači, které vyžadují pořádnou porci energie. (TZ)

Nejdůležitějším úkolem silného zdroje je dodat dostatečné množství energie s co nejmenší možnou ztrátou. Účinnost zdroje ARX 1000 je certifikována na úrovni 80 Plus Platinum, to znamená, že se účinnost pohybuje od 80 do 94 %.

Není třeba se obávat zahřívání

Je přirozené, že se výkonné počítače budou zahřívat. ARX 1000 si s teplem poradí snadno. Je vyroben z materiálů, které jsou odolné vůči vysokým teplotám. Navíc je zdroj vybaven 135mm ventilátorem pro efektivní chlazení.

Tajemství spočívá v jednotlivých dílech

Zdroj ARX 1000 obsahuje měniče DC-DC a jen jediný výstup, což garantuje špičkovou regulaci napětí. Navíc je třeba připomenout funkci PFC (Power Factor Correction) hned se dvěma obvody, která snižuje ztráty, zvyšuje účinnost a snižuje spotřebu.

Bezpečná volba

Každý seriózní výrobce garantuje komplexní ochranu svých napájecích zdrojů.  ARX 1000 je vybaven celou škálou ochranných obvodů proti přepětí, přetížení, celkovému přetížení, podpětí nebo zkratu (OCP, OPP, OTP, OVP, SCP a UVP).

Technické údaje

Výkon: 1000 W

Certifikovaná účinnost: 80 Plus Platinum

Účinnost: 89 % – 94 %

Aktivní chlazení: 135mm ventilátor

Ochranné obvody: OCP, OPP, OTP, OVP, SCP, UVP

Modulární kabely

Funkce aktivního PFC

Frekvence: 50Hz ~ 60Hz

Rozměr: 180 x 150 x 86 mm

Cena a dostupnost:

Zdroj ARX 1000 bude k dostání prostřednictvím sítě internetových obchodů.  Cena zatím nebyla stanovena.

—————————————————————

Společnost Zalman Tech Co., Ltd. Byla založena v roce 1999 a zavedla do světa počítačů koncept tiché výpočetní techniky “Noiseless Computing”. Bezhlučné chlazení počítačů bylo stále více vyžadováno a přispělo k rychlému růstu značky ZALMAN, která poskytovala trhu ultratichá chlazení stolních počítačů. Zalman si následně upevnil své postavení na trhu investicemi do výzkumu a vývoje, vysokou kvalitou výroby, globálním marketingem a kvalitní zákaznickou podporou.

Aktivity značky Zalman zasahují do inovativních řešení, jako jsou 2D/3D konverzní LED monitory, napájecí zdroje s chlazením, chlazení pro notebooky, sluchátka Surround Sound & Dual Stereo nebo herní rozhraní FPS GUN. To vše potvrzuje slib společnosti Zalman poskytovat “Cool Innovations“, inovace, které jsou opravdu cool.