InterBase 2017 představuje úplné monitorování serverů a rozšířenou syntaxi SQL

Praha, 22.3.2017 – Společnost Embarcadero Technologies (divize společnosti IDERA), vedoucí dodavatel softwarových řešení pro vývoj aplikací, oznámila vydání InterBase 2017, která přináší nástroje pro úplné monitorování výkonu databází v rámci serveru a rozšíření možností jazyka SQL. (TZ)

InterBase je již známa jako přední relační systém pro správu databází (RDBMS) podnikové úrovně pyšnící se nízkými nároky na paměť a téměř nulovými požadavky na správu. Poslední verze InterBase dále obohacuje schopnosti vývojářů aplikací o možnost rychlejšího a pružnějšího vývoje pro různé platformy, navíc méně složitého než dříve. K tomu se přidává větší důvěra správců databází při podpoře většího počtu souběžně provozovaných architektonických modelů.

Společnost Embarcadero přidala do InterBase 2017 úplné sledování výkonu databází v rámci serveru. Stalo se tak na základě opakovaných požadavků dodavatelů software a služeb. Ti požadovali možnost simultánního sledování více databází používaných aplikacemi zákazníků, jimž dodavatelé poskytují provozní prostředí. “Rostoucí počet dodavatelů software vytváří hostovaná řešení, která plně využívají oceňované vlastnosti InterBase s názvem ‘Change Views’. Sledování výkonu na straně serverů zjednodušuje správu více spuštěných databází na jediném serveru,” říká pan Stephen Ball, produktový vedoucí pro InterBase u společnosti Embarcadero.

Počet projektů a databází přesunutých do cloudů neustále roste a menší dodavatelé software proto volí InterBase jako nízkonákladovou a přitom skvěle funkční alternativu. S její pomocí pak dokáží zajistit další rozvoj aplikačních řešení původně provozovaných ve vlastních prostorách po jejich přesunu do cloudů. “Vnímáme zásadní růst poptávky po odvozených tabulkách nebo dočasných pohledech (CTE, Common Table Expressions) v průběhu minulého roku spolu s nárůstem počtu vývojářů přecházejících na InterBase,” dodává pan Ball.

Pokud jde o snížení pracovní zátěže administrátorů databází, pan Ball uvedl: “Složité datové dotazy dříve často vyžadovaly práci správců databází, kteří museli vytvářet volitelné uložené procedury. Nyní lze stejných výstupů dosáhnout použitím CTE, tedy dočasných pohledů, které vývojáři zapíší do dotazů místo vyvolání uložených procedur. Tím mantra nulových administračních nároků na InterBase zůstává stále v platnosti; právě tato vlastnost razí InterBase cestu do zdravotnických a prodejních/obchodních i vysoce distribuovaných aplikací na celém světě.

O společnosti Embarcadero

Nástroje Embarcadero poskytují ten nejrychlejší způsob, jak vyvíjet špičkové aplikace. Zákazníci volí Embarcadero proto, že společnost je zaměřena na vývojáře a její nástroje vývojářům pomáhají vytvářet bezpečnější škálovatelné podnikové aplikace rychleji, než by to dokázali pomocí libovolných jiných nástrojů na trhu. Ve skutečnosti se 90 ze sta nejdůležitějších společností na světě a aktivní komunita více než tří miliónů uživatelů na celém světě spoléhá na mnohokrát oceňované produkty Embarcadero při tvorbě aplikací s vysokými nároky na výkon a spolehlivost. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero technologies společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/.