Philips TV uvádí na trh vlajkovou loď LED televizorů pro rok 2017

Praha, 18. května 2017 – Společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, uvádí na trh svůj nejlepší model v kategorii LED televizorů pro rok 2017. Je jím ultratenký televizor řady 7502 s podsvícením LED Edge. Jeho předností je zcela nový obrazový engine, jedinečný design v kovovém provedení i špičkový zvuk. To vše ve střední cenové kategorii. Tento model je již nyní k dostání v úhlopříčkách 49 a 55 palců, varianta s úhlopříčkou 65 palců přijde na český a slovenský trh v červnu.

Ještě lepší obraz s enginem P5

Novinka 7502 je po OLED TV Philips 55POS9002 druhou televizí značky, která nabízí nový obrazový engine P5 s výkonem vylepšeným o 50 % v porovnání s předchozím enginem Perfect Pixel Ultra HD. Díky tomuto obrazovému procesoru a širokému barevnému spektru se potenciální zájemci mohou těšit na vynikající kvalitu obrazu. Panel má svítivost 400 Nit, takže televize splňuje kritéria pro certifikát HDR Premium ve formátu HDR10 i HLG.

P5 nabízí 25% nárůst zpracovávaných funkcí a současně 25% nárůst výpočetního výkonu k tomu, aby se celkově výkon zvedl o 50 % v porovnání se stávajícím Perfect Pixel Ultra HD Engine. Další systémovou integrací dochází ke snížení počtu čipů ze tří u Perfect Pixel Ultra HD systému na pouze jeden čip u P5. Snížení počtu čipů přináší rychlejší přenos dat spojený s lepším časováním a lepší kontrolou nad celou sekvencí zpracování.

Vylepšené zpracování obrazu v každé oblasti

P5 nabídne i nové funkce a vylepšení stávajících procesů ve čtyřech z pěti oblastí řízených procesní jednotkou: kvality zdroje signálu, ostrosti, barvy a kontrastu. V páté oblasti stávající funkce odhadu pohybu (Motion Estimation), zpracování obrazu (Perfect Motion) a řízení podsvícení jsou považovány za špičku na trhu.

Bylo nutné zajistit, aby zpracování touto sadou přijalo perfektně upravený vstup ze zdroje, nezbytný pro rozvoj přicházejícího obsahu HDR (High Definition Resolution) a zobrazení s vysokým podsvícením. P5 Engine obsahuje i nový pokročilý DNR (Dynamic Noise Reduction system, dynamický systém pro potlačení šumu) a novou funkci Mosquito NR (Noise Reduction, potlačení šumu) nabízející výrazně vyšší redukci šumu, ale bez vytváření rozostření detailů obrazu nebo jeho rozmazání.

Nový systém Smart Enhancement Bit převádí 8bitové video na 14bitové v oblastech, kde dochází k proužkování, což má za následek hladší přechody, ale bez ztráty detailu v jiných částech obrazu. Zlepšená kontrola MPEG také nabízí přesnější zjišťování kvality zpracovávaného signálu.

V oblasti zlepšení ostrosti je P5 Engine vybaven novým měřidlem detailů (Detail Meter) a novým obvodem pro zvýšení detailů (Detail Enhancer plus), vylepšeným měřičem ostrosti (Sharpness Meter). Detail Enhancer slouží k převzorkování jakéhokoli obsahu do ostřejšího obrazu Ultra HD. To má za následek viditelně jemnější obraz s jemnějšími linkami, většími a hlubšími detaily, kombinovanými s vytvořením ještě lepšího dojmu hloubky.

Co se týče zpracování barev, P5 Engine využívá vylepšený Gamut Mapping System. P5 Engine také nabízí významné zlepšení kontrastu díky použití zpracování obvody Hybrid Log Gamma (HGL), nového systému lokálního zvýšení kontrastu, a nová funkce detekce a redukce, nazývaná sparkle & darkle, navíc podstatně vylepšuje HDR up-scaling, tedy přepočet do vyššího rozlišení HDR.

 

Třístranný Ambilight, Android TV a evropský design

Model 7502 disponuje třístranným Ambilightem. Díky tenkému rámečku barvy promítané na stěnu bezprostředně navazují na samotný obraz, což zajišťuje působivý divácký zážitek.

Tato televize, stejně jako většina nově příchozích modelů, je vybavena operační systémem Android TV v nejnovější verzi M, který umožňuje přehrávat obraz v kvalitě HDR z Netflixu a podobných internetových zdrojů. Operační systém využívá čtyřjádrového procesoru a 16 GB interní paměti, kterou lze rozšířit pomocí externího pevného disku.

Mezi další přednosti modelu 7502 patří propracovaný design v evropském stylu. Těšit se lze mimo jiné na rámeček z tmavého leštěného hliníku a elegantní vzdušně řešený stojan.

Zákazníka potěší také koncept „viditelného zvuku“ čili elegantní soundbar s předním panelem integrovaný do tenoučkého šasi. V kombinaci s membránami a technologií „trojího prstence“ (Triple Ring) na zadní straně a výkonným zesilovačem (45 W) to znamená hutný, a přitom čistý stereo zvuk s průraznými basy, zřetelným oddělením jednotlivých kanálů a krystalicky jasnými detaily.

Fotografie naleznete ke stažení zde: https://1drv.ms/f/s!AtGcFc5Gatnaih_9MJxZynPPAAze

O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je exkluzivním držitelem exkluzivní licence pro Philips TV segment a silným hráčem zaměřeným na oblast vizuální digitální zábavy. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, v Brazílii, Argentině, Uruguayi, Paraguayi a ve vybraných státech Asie a Tichomoří. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV Technology. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné, s důrazem na sofistikovanost a styl. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášela jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision je exkluzivním držitelem licence značky pro Philips TV segment ve všech zmíněných státech. Společnost je ze 100 % vlastněná TPV, světovým lídrem ve výrobě monitorů a LCD se sídlem v Číně. Společnost TPV Group dlouhodobě posiluje svou pozici na světovém trhu díky využití dlouholetých zkušeností s vývojem, produkcí, logistickou efektivitou a kvalitou. TP Vision zaměstnává okolo 2 000 lidí na několika místech po celém světě.

Obsah tiskové zprávy odpovídá skutečnosti v době publikování, která se může s časem měnit. Všechny zmíněné ochranné známky jsou majetkem svých vlastníků. Google, Android a ostatní ochranné známky jsou majetkem Google Inc.

Pro další materiály, fotografie a videa prosím navštivte http://www.tpvision.com/press-room/

Sledujte nás také na sociálních sítích:
Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate  
Instagram: https://instagram.com/philipstvs