Rychlé a stabilní WiFi i na dovolené

AirLive pomáhá hotelům na Mallorce budovat výkonné WiFi sítě

Mallorcu, oblíbený ostrov hlavně pro letní dovolené, ročně navštíví miliony turistů. To klade nároky na provozovatele hotelů, kteří se snaží poskytnout svým návštěvníkům prvotřídní služby. Mezi ně již dnes běžně patří i bezplatné WiFi připojení.

AirLive dlouhodobě buduje hotelové sítě po celém světě a tento rok na Mallorce realizovala již tři projekty. Zatím největším bylo vybudování WiFi sítě v Club Hotel Tropicana. Jeho majitelé požadovali výkonné komplexní řešení ve formě WiFi pokrytí hotelu, které by mělo snadné ovládání, bylo cenově dostupné a mělo potenciál budoucího růstu. Z několika nabídek nakonec zvítězilo právě řešení AirLive.

Srdcem celého systému je AirLive POE switch s topologickými funkcemi a řízením připojených zařízení POE-GSH2624-370. K němu jsou následně připojeny dvoupásmové stropní přístupové body. Celá síť obsahuje více než 80 prvků, jež jsou umístěny v různých budovách hotelu. Jejich bezproblémové fungování je zabezpečeno optickým připojením na switchi.

Stropní přístupové body poskytují WiFi signál v dvou pásmech 2,4 GHz a 5 GHz, s použitím standardu 802.11ac pro rychlé a stabilní připojení. Kombinací switche s topologickými funkcemi a přístupovými body navíc AirLive správcům nabízí specifické funkce, které jim umožňují řídit Wifi síť snáze než při jiných řešeních.

Zaprvé POE-GSH2624-370 nabízí topologický pohled na síť bez nutnosti dalšího softwaru, což dovoluje provozovateli pohled na síť v reálném čase. Když je ze sítě odpojeno nějaké PC, je to viditelné na webstránce switche. Takže ani pro tak velké projekty, jako je hotelový komplex Tropicana, majitel nepotřebuje speciální nástroje na vykreslování jím navržené sítě.

Zadruhé POE-GSH2624-370 switch podporuje mapový náhled. Provozovatel sítě může nahrát plán budov a umístit na něj jednotlivé vstupní body nebo kamery,
a zaznamenat tak jejich polohu jednodušeji a přesněji než kdykoli předtím.

Nejdůležitější funkcí pak je řízení přístupových bodů přímo ve switchi. Správce se naloguje přímo do switche a zkontroluje jeho polohu či aktuální stav. Když chce něco přenastavit, stačí mu kliknout na ikonu zařízení, jehož nastavení chce měnit, a jednoduše změní SSID, nastavení zabezpečení nebo napájení. Stejně tak může kontrolovat souběžné uživatele zařízení.

Kombinace AirLive přístupových bodů (AC.TOP/N.TOP) a POE switche (POE-GSH2624-370) představuje cenově nejdostupnější řešení pro velké instalace řízených WiFi sítí.

Další podobný projekt realizovala společnost AirLive i v hotelu Millor Sun na Mallorce.  

Podrobnější informace najdete na: www.airlive.com , www.airlivesecurity.com

O společnosti AirLive

AirLive je předním poskytovatelem síťových dohledových systémů. S více než 23 letou zkušeností se AirLive soustřeďuje na vývoj kompletního sortimentu inovativních a vysoce výkonných produktů, včetně IP kamer, bezdrátových routerů, POE přepínačů, videopřehrávačů, monitorovacího software a dalších. Aby AirLive udržovala flexibilitu a trvalou hodnotu síťových řešení, úzce spolupracuje se svými partnery. Informace o řešeních společnosti AirLive jsou k dispozici na adrese www.airlive.com.