Známe vítěze HREA – EXCELLENCE AWARD® 2016

Ve středu 24. května 2017 se udělovaly ceny za nejlepší personální projekt roku HREA – EXCELLENCE AWARD® 2016. Slavnostní ceremoniál probíhal ve Slovanském domě v Praze a následoval po konferenci HR KNOW HOW – Férovost: Cesta k prosperitě.  Profesní nezisková organizace People Management Forum uděluje toto ocenění již sedmnáct let. V letošním roce byla zjednodušena a zkrácena přihláška, ale hlavně byly změněny i kategorie. Nyní už se nedělily projekty do kategorií podle velikosti organizace a ještě zvlášť do organizací neziskových, ale od letošního roku jsou dvě kategorie, kam mohli společnosti své projekty přihlásit: Inovativní projekty a Projekty velkých změn.

Odborná hodnotící porota ve složení:

  • Ing. Hana Krbcová, Poradce, expert, ČEZ, a.s., předsedkyně poroty
  • Jitka Schmiedová, HR Project Manager at Erste Bank/Česká spořitelna a.s.
  • Mgr. Jaroslav Lhoťan,  personální náměstek, Fakultní nemocnice Olomouc, člen představenstva PMF
  • Ing. Eva Hejlová, Personální náměstek, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, prezidentka PMF
  • PhDr. Miroslav Hofírek, majitel, Hofírek Consulting,
  • Mgr. Filip Šanda, Head of Human Resources, Raiffeisenbank a.s.
  • Mgr. Veronika Muroňová, Head of HR Business Partners, LD Coordination Business Division East, ArcelorMittal Ostrava a.s.

hodnotila dle zadaných kritérií všechny projekty. Do finále se probojovalo celkem 9 projektů z celkových 15 přihlášených. Jejich autoři pak prezentovali svoji práci přímo před odbornou hodnotící porotou a čelili doplňujícím otázkám. Vybráni byli vítězové v každé kategorii. Souběžně s tím byl s finalisty natočen krátký spot o jejich projektech a na webu pmf-hr.com veřejnost hlasovala o tom, kdo získá cenu Odborné veřejnosti. Potěšilo mne, že personalisté zareagovali na zjednodušení přihlášky do soutěže přihlášením projektů a počet zapojených firem proti loňsku vzrostl. Porota hodnotila kladně zejména vysokou úroveň oceněných projektů. Jsou přehledem o tom, jak širokou problematikou se HR v současné době zabývá, že umí přispět k realizaci strategie či zvyšování efektivity. Mnoho projektů reagovalo na situaci na trhu práce a přineslo pohled na široké spektrum podpory náboru u našich firem“ říká Hana Krbcová, předsedkyně odborné hodnotící poroty.

V kategorii Projektů velkých změn se stala vítězem společnost Škoda Praha Invest s.r.o. s  projektem – Přeměnit stres v energii.

V tomto projektu zaujal zejména úspěšný, odpovědný, dlouhodobý  a komplexní přístup k práci s lidmi v období prodlužujícího se termínu ukončení činnosti firmy. V ŠPI použili pro motivování zaměstnanců nejen všechny známé komplexní nástroje pro podporu zaměstnanců při velké transformaci, ale rovněž nové originální přístupy práce s lidmi. Oceněno bylo také aktivní zapojení celého vedení ŠPI.

Dále v této kategorii byla udělena Zvláštní cena poroty společnosti Vodafone Czech Republik, a.s. za projekt Optimalizace systému odměňování a návratnost investic. Porota ocenila zejména komplexnost a rozsáhlost projektu a příspěvek ke strategii společnosti.

V kategorii Inovativních projektů zvítězila společnost O2 Czech republic, a.s.

s projektem „Onboarding nejen pro mileniály“, kde byl oceněn zejména komplexní inovativní přístup k onboardingu. Kompletní změna přístupu k onboardingu a použité metody umožnily akcelerovat aktivní zapojení nováčků do praxe, přinášejí úspory zaměstnavateli a nováčkům zpříjemňují proces získávání nových znalostí.

Dále byla udělena Zvláštní cena poroty společnosti ČEZ, a.s. za projekt „Inovační maraton“, kde zaujal zejména inovativní přístup k personálnímu marketingu a propojení výstupů z projektu mezi útvary v ČEZ, a.s. a společnosti Všeobecná zdravotní pojišťovna za projekt „Handicap a VZPoura úrazům“. Přidanou hodnotou tohoto projektu byly zejména faktické výstupy projektu VZP v oblasti sociální odpovědnosti. Díky aktivitám, realizovaným v projektu, získali  handicapované osoby zaměstnání ve VZP. Následně se  někteří z nich zapojili a stali tak ambasadory  kampaně VZPoura úrazům, která má šanci se stát jednou z účinných zbraní v prevenci a předcházení úrazům u dětí mládeže.

Cenu odborné veřejnosti si odnesla společnost Foxconn CZ s.r.o. za projekt Relokace nových kolegů z Mongolska. Do on-line hlasování se zapojilo více než 3 100 respondentů.

Krásné ceny vítězům věnovali partneři soutěže:

Cena „HREA – Excellence Award®“ vznikla s cílem ocenit nejlepší projekty a profesionály působící v oblasti lidských zdrojů, kteří nejvíce přispěli k rozvoji své profese a společnosti, pro kterou pracují. Tato soutěž oceňuje nejlepší projekty v oblasti personalistiky a řízení lidských zdrojů.