Hudební aplikace Youradio ze skupiny Lagardere Active ČR boduje.

Hudební aplikace Youradio, která je produktem multimediálního domu Lagardere Active ČR boduje. Získala 2. místo v anketě Mobilní aplikace 2017 v kategorii média. Tato aplikace pro streaming hudby je největší ryze českou aplikací tohoto typu a k dnešnímu dni ji má nainstalováno více než 350 000 registrovaných uživatelů. V anketě, jejímž cílem je zvolit nejzajímavější a nejprospěšnější českou nebo slovenskou aplikaci pro mobilní telefony,
u odborníků i veřejnosti bodovalo Youradio zejména díky komplexnosti hudebního portfolia, technickému provedení a personalizaci služby.

Aplikace pro streaming hudby Youradio multimediálního domu Lagardere Active ČR získala 2. místo v anketě Mobilní aplikace roku 2017. Tato česká hudební aplikace prošla na sklonku loňského roku redesignem a upravila také službu pro výběr a vyhledávání hudby. Doposud byla služba také primárně určena mladší cílové skupině, nově ale nabízí hudební obsah pro širší publikum. „Youradio má jednu velkou výhodu oproti ostatním zahraničním hráčům. Kromě toho, že je největší českou službou tohoto typu, tak při výběru skladeb těží i ze zkušeností a informací z rádií Evropa 2 a Frekvence 1, která jsou rovněž součástí našeho multimediálního domu Lagardere Active ČR,“ říká Jiří Sládek, ředitel digitální sekce skupiny Lagardere Active.

Aplikace je založena na atributu personalizace hudební nabídky. Dle předchozí reakce posluchače tak Youradio dokáže analyzovat historii přehrávání, přeskakování nebo topování skladby. Při dalším využití služby se pak už díky rekomendačním a prediktivním modelům nabídne uživateli playlist doslova na míru. „Navíc náš obchodní model umožňuje dvě varianty služby. Buď placenou prémiovou verzi bez reklam nebo verzi zdarma, kam umíme zařadit reklamní sdělení pro zadavatele. Právě díky cenným datům o uživateli a jeho poslechu a preferencích umíme zadavatelům nabídnout přesně zacílenou kampaň,“ dodává Petra Slavinská, produktová manažerka aplikace Youradio.

V portfoliu Lagardere Active ČR se kromě hudební aplikace Youradio objeví v budoucnu také zpravodajská verze Youradio News. Ta bude obsahově zaměřena na informace z byznysu, ekonomiky, politiky a společenského dění. Kromě audio materiálů vytvořených novináři z  Frekvence 1 a rádia ZET bude přinášet i unikátní informace z dalších médií a služeb napříč mediálním trhem. Posluchač tak získá díky této přelomové aplikaci zpravodajský audio obsah, který si sám navolí, a navíc nebude limitován místem ani časem poslechu.

Více informací o Youradio naleznete na www.youradio.cz/about  

Mediální skupina Lagardere Active ČR patřící do nadnárodní sítě Lagardère Group, je jedním z nejvýznamnějších hráčů na českém rozhlasovém trhu. Provozuje 5 českých rozhlasových stanic, jednu slovenskou a také mediální zastupitelství Regie Radio Music (RRM). RRM od roku 2014 spoluvlastní obchodní síť RADIOHOUSE, jejíž rádia si týdně naladí 72 % posluchačů v ČR. V online prostředí je Lagardere prostřednictví svých i zastupovaných projektů měsíčně schopná oslovit více jak dva miliony reálných uživatelů.