Embarcadero uzavírá partnerství se společností CData a nabídne podnikové konektory.

Nový produkt vývojářům umožní rychlou tvorbu aplikací integrovaných s oblíbenými podnikovými systémy.

Praha, 22.6.2017 – Společnost Embarcadero Technologies (divize společnosti IDERA), vedoucí dodavatel

produktivních nástrojů pro vývoj aplikací, oznámila partnerství se společností CData Software s cílem dodávat sady podnikových konektorů pro vývojáře aplikací. Tato spolupráce vývojářům umožní vytvářet aplikace propojené se širokou řadou podnikových řešení z oblasti účetnictví, CRM, automatizace marketingu, ERP, řízení spolupráce, databází NoSQL, big data a dalších oblastí.

Uvedení podnikových konektorů na trh je výsledkem roční spolupráce obou společností. Konektory využívají pro zjednodušení připojování aplikací ke mnoha různým datovým zdrojům technologie FireDAC, takže ovladače společnosti CData jsou vývojářům v Delphi a C++ snadno přístupné. V nabídce jsou dvě různé sady podnikových konektorů poskytujících vývojářům a jejich aplikacím možnost snadného zabudování více než 80 populárních datových zdrojů, jakými jsou například Salesforce, Microsoft Dynamics, SAP či řada mailových serverů. Dále konektory podporují práci s daty systémů jako JIRA, Google Analytics, Google Search, Azure, Office365, SharePoint, HBase, PayPal, mnoha různých souborových formátů, síťových protokolů, populárních sociálních sítí jako Facebook a Twitter a mnoha dalších formátů.

Podnikové konektory používají pro výměnu dat s aplikacemi provozovanými na vlastních počítačích nebo v cloudech v reálném čase prověřené rozhraní FireDAC, které odpovídá veškerým podnikovým normám pro aplikační rozhraní. Podnikové konektory proto vývojářům nabízejí jednotný způsob práce s daty všech vedoucích podnikových systémů. Tím se programátorská práce zjednodušuje, jelikož odpadá nutnost učit se nová rozhraní, která se navíc neustále vyvíjí a mění, a udržovat s nimi krok. Vývojáři se pak mohou zaměřit na samotnou práci se získanými daty.

Vývojové týmy používají nástroje Embarcadero ke tvorbě a údržbě aplikací s vysokými nároky na nepřetržitý provoz a integritu dat v celé řadě průmyslových odvětví. Ze zkušeností posbíraných na trhu za řadu let jsme poznali, že vývojáři pracující s nástroji rodiny RAD Studio jsou ohledně volby doplňkových nástrojů od nezávislých firem hodně vybíraví“, říká pan Amit Sharma, generální ředitel společnosti CData. “Naše vývojářské týmy v uplynulém roce pilně pracovaly, aby mohly poskytnout výjimečné architektuře FireDAC komponenty pro SaaS i integraci databází NoSQL a big data. Ty jsou navrženy tak, aby splňovaly, a dokonce i překračovaly náročná kritéria kvality požadovaná komunitou RAD Studio. Věříme, že ta bude výsledkem naší práce velice potěšena.

Společnost CData má léty prověřenou historii dodávání komponent, které jsou používány ve vedoucích aplikačních platformách. S novými podnikovými konektory budou moci vývojáři vytvářet propojená řešení s přístupem k datům širší řady podnikových aplikací rychleji a snáze než kdykoli předtím“, říká pan Atanas Popov, generální ředitel společnosti Embarcadero. “To našim zákazníkům umožní získávat z našich vizuálních vývojových prostředí a architektury pro aplikace nezávislé na operačním systému zcela výjimečnou hodnotu. Rychlost, se kterou bude možno vytvořit stabilní a spolehlivou aplikaci, například pro automatizaci práce s daty Salesforce, bude vyšší než při použití čehokoli, co jsem našel na současném trhu.

Podnikové konektory budou těsně integrovány s komponentovými knihovnami VCL (architektura komponent specificky pro Windows) a FireMonkey (architektura komponent pro tvorbu aplikací nezávislých na OS) obsaženými v nástrojích Delphi a C++Builder i v produktu RAD Server (platforma MEAP, podniková mobilní aplikační platforma) v prostředí architektury FireDAC pro přístup k datům. To vývojářům otevře řadu příležitostí tvorby škálovatelných aplikací s jediným zdrojovým kódem a kompilací do více operačních systémů. Snadné nasazování do provozu a rychlý přístup k aplikačním obchodům Windows 10, Apple a Android tvůrcům poskytne možnost snadného oslovení zákazníků na celém světě.

Předběžná verze podnikových konektorů bude k dispozici všem zákazníkům Embarcadero s aktivním předplatným aktualizací prostřednictvím služby GetIt. Krátce na to budou konektory obchodně dostupné v prodejní síti. Pokud se o konektorech chcete dozvědět více, navštivte stránku https://www.embarcadero.com/enterprise-connectors.

O společnosti Embarcadero

Nástroje Embarcadero jsou vytvářeny pro elitní vývojáře, kteří vytváří a udržují aplikace s těmi největšími nároky na nepřetržitý provoz a bezpečnost dat. Zákazníci volí Embarcadero, protože tato společnost je šampiónem vývojářů a její nástroje jim pomáhají vytvářet bezpečnější a škálovatelnější podnikové aplikace rychleji než kdokoli jiný na trhu. Ve skutečnosti se 90 ze sta nejdůležitějších společností na světě a aktivní komunita více než tří miliónů uživatelů na celém světě spoléhá na mnohokrát oceňované produkty Embarcadero. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero technologies společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/.

O společnosti CData

CData Software je vedoucí dodavatel řešení propojitelnosti systémů a přístupu k datům. Specializuje se na vývoj ovladačů a technologií pro přístup k datům; nabízí přístup k aplikacím, databázím a webovým aplikačním programovým rozhraním, a to v reálném čase, ať jsou provozovány ve firemních výpočetních infrastrukturách nebo v cloudech. Ovladače CData jsou všeobecně dostupné a poskytují možnosti přístupu k datům prostřednictvím zavedených datových norem a aplikačních platforem jako ODBC, JDBC, ADO.NET, OData, SSIS, BizTalk, Excel a podobně.