Tech Data nabízí Microsoft 365 Business integrovaný s vlastním Small Business Cloud serverem

Praha, 20. července 2017 – Tech Data Corporation (Nasdq: TECD) oznámila, že začne nabízet kompletní řešení, které bude integrovat nový Microsoft 365 Business s vlastním Small Business Cloud serverem na platformě Microsoft Azure. Poskytne tak malým
a středním firmám ideální platformu pro digitální transformaci. Tech Data byla jedním z pěti partnerů, kteří právě Microsoft 365 Business představili na letošní konferenci Microsoft Inspire, jež se konala 9. – 13. července ve Washingtonu, D. C.
Tech Data byla zároveň již druhým rokem po sobě diamantovým partnerem konference.

Microsoft 365 Business propojí řízení, konfiguraci a nasazování služeb a zařízení z portfolia produktů Microsoft Office 365 a Microsoft Enterprise Mobility + Security. Vše bude řízeno prostřednictvím cloudové platformy StreamOne. Tech Data začne nabízet obě řešení Microsoft 365 Business i kombinované řešení Microsoft Business a Small Business Cloud Server Microsoft partnerům na podzim letošního roku. Výrazně tak zjednoduší přístup k těmto službám a zlepší uživatelskou přívětivost pro malé firmy.

„Tech Data díky těmto novým službám rozvíjí své možnosti podpory pro Microsoft partnery v oblasti budování cloudového prostředí,“ řekl Michael Urban, corporate vice president, strategy, transformation a global vendor management, který je zároveň odpovědný za cloudovou strategii společnosti. „Právě kombinace Microsoft 365 Business
a našeho Small Business Cloud serveru postaveného na platformě Microsoft Azure dává resellerům jedinečnou příležitost poskytnout zákazníkům z řad malých a středních firem kompletní, škálovatelnou a na míru šitou platformu pro digitální transformaci,“ doplnil Urban.

Pascal Walschots, ředitel a office partner marketing v Microsoft Corp., dodal: „Díky Microsoft 365 Business mohou malé společnosti rozvíjet své cloudové prostřední rychle
a jednoduše. Máme radost, že Tech Data staví na našich inovacích, díky nimž může partnerům nabídnout produkty na bázi microsoftových technologií, a poskytnout tak platformu pro digitalizaci jejich malých a středních zákazníků.“

Jmenování Global Microsoft Learning Partnerem

Tech Data zároveň oznámila, že byla jmenována Microsoft Learning Partnerem se specializací na cloud. Může tak nyní globálně poskytovat vzdělávací služby pro produkty jako Office 365, Azure a další cloudové nabídky společnosti Microsoft, a tím partnerům umožnit větší rozvoj obchodních a technických možností.

Výrazná vylepšení platformy StreamOne

Tech Data oznámila následující výrazná vylepšení své cloudové platformy StreamOne:

  • StreamOne Enterprise Solutions: S uvedením StreamOne Enterprise Solutions Tech Data cílí na celý trh od malých firem až po velké podniky, na partnery a jejich koncové zákazníky. Toto řešení poskytuje dodatečné kapacity se silnými účetními a řídicími nástroji pro partnery a jejich koncové zákazníky. Zároveň poskytuje i možnost navrhnout si své vlastní řešení a individuálně přizpůsobit svůj obchod pro lepší prezentaci na trhu.

 

  • StreamOne Insights: Analytický nástroj pro Microsoft Azure i Office 365, který umožní partnerům monitorovat výkon cloudových služeb v reálném čase. Partneři, kteří nabízejí řešení na bázi Azure (jako například kombinované řešení Microsoft 365 Business a Small Business Cloud server) přes platformu StreamOne, nyní budou moci poskytovat detailnější a responzivní služby svým koncovým zákazníkům a nepřetržitě monitorovat jejich výdaje. Díky StreamOne Insights se již partneři nemusejí spoléhat na vlastní portál od Microsoftu pro monitorování služeb, což jim poskytuje větší flexibilitu v nabízení agregovaných cloudových a řídicích služeb.
  • Doplňky pro Azure StreamOne Portal: Nové řídicí možnosti pro předplatné Azure umožňují partnerům přejmenovávat předplatné, jmenovat uživatelské administrátory nebo stanovovat a editovat rozpočtové limity na úrovni individuálního uživatele. Partneři mohou využívat nástroj Azure Quick Start Blueprints pro rychlé nasazení Tech Datou schválených architektur na platformu Azure, čím ušetří hodiny návrhů.

„Cloud je klíčovou technologií pro náš byznys. Zákazníci požadují nejlepší technologie, které jim cloud může nabídnout, a to bez náročného, dlouhotrvajícího a vyčerpávajícího procesu,“ řekl Cameron Plato, ředitel společnosti Plow, LLC, která poskytuje, buduje, dodává a řídí IT systémy a je také partnerem Tech Data. „Vylepšení pro StreamOne nám skutečně pomohla rozběhnout cloud u našich zákazníků rychle a jednoduše, a můžeme tak poskytovat maximální možnou podporu pro naše zákazníky.“

S integrací Technology Solutions, jež Tech Data získala od společnosti Avnet začátkem roku, může nabídnout bezkonkurenční zkušenosti v obchodní oblasti i moderních technologiích. Sedm specializovaných oblastí Tech Data se představilo i na zmíněné konferenci Microsoft Inspire. Jednalo se o oblasti jako je data center, cloud, bezpečnost, internet věcí (IoT), elektronická distribuce softwaru (ESD), gaming, nástroje pro spolupráci a klientská zařízení.

Za tuto oblast je v Tech Data odpovědný Martin Hála, produktový manažer PM Volume Licensing & Cloud.

O společnosti Tech Data Distribution

Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je přední distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software pro český a slovenský trh. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, vlastněné od roku 1999 americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. K obsluze svých zákazníků využívá logistické centrum v Boru u Tachova, které v rámci Tech Data Corporation patří mezi největší na světě.

O společnosti Tech Data Corporation

Společnost Tech Data Corporation je předním světovým distributorem produktů, řešení a služeb v oblasti informačních technologií. Díky propracované logistice a službám s přidanou hodnotou pomáhá 105 000 prodejců ve více než 100 zemích světa efektivně uspokojovat požadavky koncových uživatelů na nejrůznější technologie. Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 108. místě a dosáhla tržeb ve výši 26,4 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2016. Více informací najdete na: www.techdata.com nebo na sociálních sítích Facebook a Twitter.