Září plné novinek se systémem Shoptet

Praha, 25. září 2017 – Společnost Shoptet, lídr v pronájmu e-shopových řešení, během léta nezahálela a na září si připravila několik novinek pro své uživatele. Těm se tak dostává dalších příležitostí, jak zefektivnit provoz svého e-shopu. Vylepšení jsou v oblasti hodnocení zakoupeného zboží, propojení s největším srovnávačem cen Heureka, doplnily se další dvě jazykové mutace a nově je tu i možnost zobrazení měrné ceny výrobků.

Jako první vylepšení můžeme zmínit automatické žádosti o hodnocení produktu, které Shoptet zdarma aktivoval všem svým klientům. Ti tak mají šanci zvýšit zapojení svých vlastních zákazníků, kterým se po vyřízení a zaplacení objednávky automaticky doručí e-mail s prosbou o hodnocení. Formu ohodnocení si může zvolit konkrétní e-shop podle svého zvážení.

Provozovatelé e-shopů si sami nastaví, po kolika dnech se má e-mailová výzva odeslat i jak má konkrétně vypadat její obsah, čímž jim dáváme volné ruce k vytvoření vlastního stylu komunikace. Samotný hodnotící formulář se předvyplní údaji zákazníka a nabídne mu k hodnocení škálu od jedné do pěti hvězdiček, přičemž je na e-shopu samotném, zda bude požadovat i slovní komentář,“ komentuje novou službu Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.

Druhou novinkou je propojení e-shopu s Heurekou, respektive s hodnocením zboží na tomto největším nákupním portále a srovnávači cen. Výhody této inovace jsou zjevné – e-shop dokáže zobrazovat recenze i bodové hodnocení u vybraného produktu, i když k hodnocení přímo na jeho stránkách zatím nedošlo. Tím dává zákazníkovi větší pocit důvěry ve výrobek a velkou měrou podporuje jeho rozhodnutí si produkt koupit. „Navíc jsme tímto způsobem dosáhli i lepšího zobrazení na vyhledávači Google: zákazníkům se při vyhledávání ukáže nejen nabízený produkt, ale hodnocení,“ dodává další výhodu novinky Uďan.

Pro ty, kteří chtějí svůj e-shop nabízet i v zahraničí, konkrétně v Polsku nebo německy mluvících zemích, je dobrou zprávou, že Shoptet rozšířil své jazykové mutace právě o polštinu a němčinu. Spolu s dosavadní angličtinou, slovenštinou a maďarštinou se tak jedná už o pět cizojazyčných variant. „Pro provozovatele našich e-shopů je to jedno ze zásadních vylepšení, díky kterému mohou oslovit i zahraniční klientelu. K vytvoření nových jazykových variant je zapotřebí založit si novou doménu, nejedná se o pouhé ‚přepínání jazyků vlaječkami‘, jak se někteří domnívají,“ podotýká k jazykovým možnostem Uďan.

Poslední z výčtu novinek se týká zobrazení měrných cen, které se automaticky vypočítají za danou jednotku, např. za 1 ks, 100 ml, 100 g, a zobrazují se vedle konečné částky za nabízený produkt. „Tento modul ocení především prodejci potravin a dalšího zboží, které se prodává na váhu. Jejich zákazníkům tak zjednodušujeme porovnávání cen,“ říká Miroslav Uďan. Aktivace se zdarma dočkali provozovatelé s tarifem Business a výše, ostatní zájemci si mohou tuto službu snadno objednat v administraci svého e-shopu.

O společnosti Shoptet

Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu více než 11 500 aktivních e-shopů, což je čtvrtina všech internetových obchodů působících na českém trhu. Také nabízí pokladní systém, který umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho on-line systému. Shoptet Pokladna je připravena na EET. Více informací o společnosti Shoptet.cz naleznete na www.shoptet.cz.