Vánoce 2017: chytré telefony, péče o tělo a televize

„Hitem letošních Vánoc bude jednoznačně již dlouho očekávaný nový iPhone 8, který jsme začali minulý týden prodávat. Jako každým rokem i letos se stanou oblíbeným dárkem mobilní telefony a sluchátka,“ říká Iva Pavlousková, tisková mluvčí společnosti Datart.

Vliv na výběr vánočních dárků má také pokračující trend rostoucího zájmu o zdravý životní styl a péče o svůj zevnějšek, který se týká jak žen, tak mužů. „Z malých spotřebičů očekáváme velký zájem zejména o kuchyňské roboty, smoothie mixéry, kávovary a parní generátory, žehlicí systémy, s kterými je žehlení daleko snazší. Oblíbeným dárkem se také stanou chytré hodinky a náramky, které slouží i jako sport testery neboli monitory aktivit. Z péče o tělo očekáváme zájem o elektrické zubní kartáčky a propracovanější zastřihovače vousů a vlasů,“ doplňuje Iva Pavlousková.

Jelikož je již jasno, jak to bude s další digitalizací, tak si letos řada domácností nadělí pod stromeček televizi.

Děti se mohou těšit na elektronické koloběžky, outdoorové kamery a drony. Cena těchto zařízení spadla na velmi příznivou hladinu.

Produktové tipy

Žhavé novinky:

Mobilní telefon iPhone 8

iPhone 8 má elegantní celoskleněnou konstrukci. Skleněná zadní strana umožňuje bezdrátově nabíjet.  4,7″ Retina HD displeje disponuje True Tone, širokým barevným gamutem a 3D Touch. O plynulý chod se stará výkonný šestijádrovýA11 Bionic čip.  Mezi přednosti patří optická stabilizace, 12Mpx  F/1.8 zadní fotoaparát a 7Mpx F/2.2 přední fotoaparát. Nabízí snímač otisků prstů, interní paměť 256 GB, GPS/GLONASS, 3G/LTE, Wi-Fi a NFC. Operační systém iOS, v provedení vesmírně šedém, stříbrném a zlatém. Odolný je proti vodě, polití a prachu, (dle IP67)

Cena: 25 490 Kč

Akční kamera GoPro HERO6

Zpracuje vaše dobrodružství do QuikStories v telefonu. S novým čipem GP1 přináší dvojnásobný výkon než předchůdce. Novinkou je možnost natáčení videa až 4K při 60 FPS, podporuje podpora Full HD při 240 FPS. Nabídne zachycení fotografií v rozlišení 12 MPix, podporuje formáty RAW i WDR. Bez pouzdra je vodotěsná do 10 metrů, můžete ji ovládat hlasem, disponuje pokročilou funkcí stabilizace videa, dotykovým displejem, dotykovým zoomem, Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Cena: 14 999 Kč

Pro ženy:

Nový model IPL epilátoru: Philips Lumea Prestige BRI95600
Epilátor využívá technologii založenou na intenzivním pulzním světle (IPL) zamezující růstu chloupků, která byla vyvinuta s dermatology a dříve používána pouze v kosmetických salónech. Vaše pokožka bude dokonale hladká až 8 týdnů. Výrobek je dodáván se 4 unikátními nástavci, každý je navržený pro jinou část těla (tvář, podpaží, obličej a oblast bikin) a přizpůsobený svým tvarem, velikostí a filtrem. Nabízí 5 stupňů nastavení energie a senzor SmartSkin vám poradí vhodné nastavení pro váš tón pleti. Funguje s napájecím kabelem i bez něj.

Cena: 14 999 Kč.

Nutri mixér ETA Blendic Premium 4011 90000

Prémiový mixer s unikátním 6ti ramenným nožem BlendeX z nerezu s vroubkovaným ostřím umí dokonale jemné smoothie. Dle chuti vám namíchá i fitness nápoje, mléčné koktejly, alko i nealko nápoje, s funkcí drcení ledu také ledové tříště nebo ledovou kávu. Součástí balení jsou hned 4 přenosné láhve z odolného Titanu ((BPA free), dvě o objemu 0,7 litru a 2 o objemu 0,5 litru. Nabízí extra vysoké otáčky až 23 000 za minutu.  Cena: 2 699 Kč

Kuchyňský robot ETA 0023 90050 Gratussino Maxo
Je vysoce výkonný a vydrží vám věky i při velkém zatížení. Funguje na planetárním systému míchání, má osm rychlostí, nádobu o objemu 4,5 l a tři typy metel. Využijete i lis na ovoce s 0,8litrovou nádobou na šťávu a čisticím kartáčkem, mlýnek na maso, nástavce na uzeniny a cukroví nebo struhadla se 4 nástavci. Další příslušenství jako mlýnek na mák, kráječ nudlí nebo nástavec na válení těsta si můžete dokoupit. Snadno se používá i udržuje, protože se jednotlivé díly dají mýt v myčce.

Cena: 7 999 Kč.

Parní generátor Tefal GV9071E0 – napařovací žehlicí systém

Tefal GV9071E0 je generátor vysokotlaké páry, který dokonale pečuje o vaše oděvy. Využitím vysokého tlaku 7,5 baru pára proniká hluboko do látky, takže na nich nezůstane ani ten nejodolnější záhyb a vás to nebude stát žádné úsilí. Páru 120 g/min lze v případě potřeby rozšířit až na 500 g/min. Po zapojení do elektřiny a naplnění 1,6l nádobky vodou stačí počkat dvě minuty a ihned můžete začít. Speciální žehlicí plocha Durilium AutoClean po všech typech tkanin přejíždí hladce a dopomůže vám k rychlým výsledkům. Patentovaná technologie Protect System zaručí, že na prádle neutkví žádné kapky špinavé vody.

Cena: 7 999 Kč

Sluchátka Beats by Dr.Dre EP 

Sluchátka Beats EP zaujmou jednoduchým a elegantním designem s mistrovsky vyladěným zvukem. Odolná, vyztužená nerezavějící ocelí, a zároveň lehká konstrukce nabízí pohodlí i při dlouhém poslechu hudby.  Navíc jsou vybavena nastavitelnými posuvníky, dlouhým kabelem, který se nezamotá a ovladačem RemoteTalk na kabelu, jenž umožní přijímaní hovorů i ovládání hudby.  Frekvenční rozsah je 20–20 000 Hz. V nabídce je v různých barvách.

Cena: 1 999 Kč

Pro muže:

Nový revoluční hybridní zastřihovač vousů Philips OneBlade Pro QP6520/20

OneBlade zastřihuje, tvaruje a oholí vousy jakékoli délky. Jedinečná holicí technologie OneBlade kombinuje rychle se pohybující ostří (200x za vteřinu) se systémem dvojí ochrany a poskytuje vám účinné a pohodlné holení delších vousů. Na výběr máte 14 délek střihu (od 0,4 do 10 mm). Použít ho můžete na suché i mokré holení. Na jedno nabití zvládne strojek pracovat až 90 minut.

Cena: 2 990 Kč

Elektrický zubní kartáček Philips Sonicare DiamondClean HX935204

Stylový černý kartáček odstraňuje až 7krát více plaku, bělí zuby 2krát lépe než manuální kartáče a zlepšuje zdraví dásní do dvou týdnů. Unikátní sešikmený tvar kartáčku připomínající diamant zvládne odstranit i výrazné skvrny. Vybaven je 5 praktickými režimy: Clean pro maximální čistotu, Gum Care pro masáž dásní, Polish pro jasný úsměv, Sensitive pro jemné čištění citlivých dásní a režim White pro odstranění povrchových skvrn. Za jednu minutu provede 31 000 stěrů. Elegantní pouzdro s USB slouží na cestách jako nabíječka, domácí nabíjení zase obstará stylová sklenička. Na jedno plné nabití lze kartáček používat až dva týdny.

Cena: 5 699 Kč

Pákový kávovar s integrovaným mlýnkem CATLER ES 8013

Špičkový pákový kávovar pro přípravu espressa, cappuccina, latte a dalších druhů kávy. Zabudovaný kónický mlýnek na kávu (18 nastavení hrubosti mletí) s nerezovými mlecími kameny umožňuje mlít jen potřebné množství kávy přímo do držáku. Zásobník na čerstvá zrna přitom pojme až 250 gramů, vodu nalijete do dvoulitrové nádoby. K dispozici má speciální plochu pro nahřívání šálků i systém nízkotlakého předspaření pro rovnoměrnou extrakci kávy. Součástí balení je Razor, certifikovaný nástroj pro zarovnání kávy. V černé, stříbrném a červeném provedení.

Cena: 18 990 Kč

Mobilní telefon Samsung Galaxy J7 (2017), dual SIM – nejvyšší model oblíbené třídy Galaxy J pro rok 2017

Smartphone v elegantním designu vás na první pohled zaujme svým tenkým kovovým tělem. Full HD  5,5palcový displej je chráněný 2.5D sklem. O plynulý chod mobilního telefonu se starají 3 GB RAM a osmijádrový procesor pracující na frekvenci 1,6 GHz. Interní paměť 16 GB můžete rozšířit pomocí microSD karty o kapacitě až 256 GB. Mezi přednosti patří 13Mpx zadní a 13 Mpx přední fotoaparát, snímač otisků prstů, Dual SIM, LTE. Operačním systémem je Android.  V nabídce v modré, zlaté a černé barvě.

Cena: 8 990.

Prémiové chytré hodinky Samsung Gear S3 Classic

Funkce Always On Display propůjčuje Gear S3 Classic a jejich 1,3palcovému Super AMOLED displeji vzhled skutečných hodinek. Pouhým otočením lunety zobrazíte nabídku mnoha funkcí: přehrávejte hudbu, vyřizujte telefonáty, hrajte hry, kontrolujte zprávy, bavte se s přáteli, sledujte počet kroků. Na jedno nabití vám vydrží plně funkční až 4 dny. S mobilem či tabletem je propojíte přes Bluetooth. Hodinky s certifikací IP68 dokážou odolat prachu, nečistotám i vodě, a to v hloubce až 1,5 metru a na 30 minut. Řemínky můžete měnit podle příležitosti, Gear S3 je kompatibilní se standardními 22mm řemínky.

Cena: 9 899 Kč

Pro děti:

Dětský zubní kartáček Philips Sonicare for Kids HX6322/04

S tímto kartáčkem bude čištění bavit každé dítě. Interaktivní aplikace propojená s kartáčkem přes Bluetooth motivuje dítě k lepšímu a delšímu čištění, formou hry jim ukazuje, jak si správně čistit zuby. Odstraňuje až o 75 % více plaku než manuální dětské kartáčky. Nabízí 2 režimy, 2 velikosti hlavic, zabudovaný časovač, ergonomickou rukojeť pro dětskou ruku a 8 zábavných vyměnitelných samolepek pro vlastní design kartáčku.

Cena: 1 599 Kč

Fotoaparát pro děti se selfie tyčí VTECH Kidizoom Selfie Cam
Foťák ve fialovém provedení využijí slečny již od 4 let. Mohou s ním vytvářet zábavné selfie fotky, doplňovat je o kreativní prvky, natáčet videa a také hrát hry. V zabudovaném kosmetickém salonu a kadeřnictví si mohou zkoušet účesy a různý make-up a pomocí přiloženého USB kabelu mohou fotky a videa ukládat, upravovat a přenášet do PC a zpět. Rozlišení fotografií je 0,3 Mpx a videa až 640×480 px. Nabízí interní paměť 128 MB a podporu micro SD/SDHC karet.

Cena: 1 749 Kč.

Dětská akční kamera VTECH Kidizoom
Unikátní outdoorový fotoaparát a videokamera v jednom zařízení je určená dětem, které touží zachytit svá dobrodružství při hře či sportu. Vybavena je barevným LCD displejem s úhlopříčkou 1,4″, funkcí digitálního fotoaparátu, videa i funkcí stop-motion videa a časosběrné fotografie. Fotoaparát nabízí také široké spektrum speciálních efektů, fotorámečků a barevných filtrů. Kamera disponuje bohatou výbavou: držákem na skateboard či na helmu, držákem na kolo, vodotěsným krytem, poutkem na zápěstí, třemi akčními hrami, USB pro přenos dat atd. Interní paměť o kapacitě 128 MB lze rozšířit pomocí microSD karet.
Cena: 1 591 Kč

Odstrkovadlo BUDDY TOYS Bentley GT

Odstrkovadlo a chodítko pro vaše nejmenší v oficiální licenci Mercedes-Benz SLS je dokonalou kopií oblíbeného sportovního auta. Autíčko unese prcky do 23 kg a posadit je na něj můžete již od jednoho a půl roku. Sedátko je ve výšce 25 cm. Pod sedátkem je úložný prostor.  Pro obveselení během dlouhé cesty se mohou pobavit zvuky a melodiemi na volantu. Do volantu patří 2× AA baterie. V bílé a červené barvě za 999 Kč.

Pro domácí mazlíčky:

Sledovací zařízení pro psy a kočky TRACTIVE Tracker

Sledovací zařízení jednoduše umístíte pomocí jedné z přezek, které naleznete v balení, k obojku vašeho mazlíčka. Za využití mobilní aplikace Tractive (pro iOS, Android i Windows Phone) pak následně můžete mít kompletní přehled o pohybu vašeho miláčka. V aplikaci si můžete nadefinovat virtuální plot, kam by váš mazlíček neměl chodit. Pokud se tak stane, budete o tom ihned informováni. Zařízení váží pouhých 35 g, je vodotěsné a má integrované světlo.

Cena: 1 399 Kč

Pro celou rodinu:

Domácí minizahrádka Tregren Herbie

S domácí minizahrádkou Herbie budete mít čerstvé bylinky, salát nebo zeleninu vždy po ruce. Stačí pouze minizahrádku připojit do sítě a doplňovat vodu. Technologie aktivního pěstování je založena na hydroponii, kdy rostliny pěstujeme ve vodním prostředí bez půdy. Všechny potřebné dodané živiny získají rostliny právě prostřednictvím vody a navíc jsou rostliny pěstovány v podmínkách řízeného osvětlení, tepla a vlhkosti. Velikou výhodou je snadná údržba, která zahrnuje pouhé doplňování vody s živinami do zásobníku. Součástí balení je 2× výživa (1× pro bylinky a 1× pro ovoce a květy).

Cena: 2 990 Kč

O společnosti Datart
Datart je přední maloobchodní prodejce zaměřený na spotřební elektroniku. Na českém a slovenském trhu působí již od roku 1990. V současné době má 48 kamenných prodejen, 6 Datart kuchyňských studií a 2 e-shopy. Společnost zaměstnává 1 200 pracovníků a disponuje vlastním distribučním centrem. Ve finančním roce 2016/2017 provozní výsledky hospodaření dosáhly 43,4 miliónů Kč a čistý obrat přes 5,8 miliard Kč.  V tomto roce Datart pokračuje v expanzi, modernizuje jednak stávající a zároveň otevírá nové prodejny.