MOL zve talentované studenty do soutěže Freshhh

 

  • Freshhh je mezinárodní soutěž pro talentované vysokoškolské studenty, která hravou formou podporuje jejich zájem o ropný a plynárenský průmysl.
  • Podáním přihlášky do letošního ročníku do 3. listopadu 2017 na adrese freshhh.net mohou čeští studenti navázat na vítězství svých předchůdců v loňském a předloňském ročníku.
  • Kromě atraktivních finančních odměn se řadě účastníků předchozích ročníků podařilo nastartovat svou kariéru ve Skupině MOL. Za poslední roky soutěž přilákala více než 25 000 studentů z více než 70 zemí.

 

Budapešť, 11. října 2017 – Skupina MOL dnes zveřejnila výzvu k podávání přihlášek do dalšího ročníku programu hledání talentů Freshhh 2017. Tato oceňovaná soutěž již jedenáctým rokem umožňuje vysokoškolským studentům, kteří se zajímají o ropný a plynárenský průmysl, zúčastnit se mezinárodní on-line soutěže a soutěžit o vzrušující ceny.

Freshhh je mezinárodní on-line studentská soutěž, v níž mají tříčlenné studentské týmy za úkol řídit virtuální ropnou společnost. Během této soutěže budou muset účastníci rozhodovat o rozvojových projektech v oblasti ropného a plynárenského průmyslu, o výstavbě rafinérie a budou muset najít to nejlepší produktové portfolio. Navíc studenti získají také příležitost nastavit strategii pro rozvoj maloobchodní sítě a rozhodovat o investicích a rozšiřování sítě. Za posledních několik let soutěž přilákala více než 25 000 studentů z více než 70 zemí. Řada účastníků předchozích ročníků dostala příležitost nastartovat svou kariéru ve Skupině MOL v rámci programu Growww.

Soutěž Freshhh sestává ze tří kol. Nejprve musí účastníci absolvovat on-line kvalifikaci, během níž budou mít přibližně dva týdny na vybudování nově založené ropné společnosti a budou přijímat každodenní rozhodnutí o činnosti v oblasti průzkumu, výroby a distribuce paliv, petrochemikálií a maloobchodu. V dalším kroku se nejlepších 40 týmů zúčastní on-line semifinále, v němž budou účastnici pracovat na řešení odborných kvízů a případových studií. Po něm bude následovat živé finále, které by se mělo konat v lednu 2018 v Budapešti, ve kterém bude osm nejlepších týmů soutěžit o finálové ceny. Tři nejlepší týmy získají ceny v celkové výši 25 000 EUR. Konečný termín pro podávání přihlášek je 3. listopad.

Čeští studenti patří k vůbec nejúspěšnějším účastníkům programu FRESHHH. V loňském roce slavil vítězství v nabité konkurenci český tým studentů CERGE-EI a ČVUT ve složení Thuy Linh Do, Marek Rakowski a Jakub Kuba. O rok dříve zvítězilo trio Filip Biznár, Jakub Kubiš a Petr Boros z VŠE a ČVUT.

Soutěž umožňuje mladým talentům prokázat své znalosti o souvisejících technologiích, ale také přijímat strategická rozhodnutí týkající se řízení virtuální ropné a plynárenské společnosti. Freshhh představuje také způsob, jak vzbudit ve studentech zájem o kariéru v ropném a plynárenském průmyslu v jedné z nejžádanějších společností v regionu.

„Za poslední léta naše programy hledání mladých lidí, včetně programu Freshhh a Growww, poskytly účinnou podporu řadě talentů, a my je vnímáme jako skvělou investici k zajištění úspěchu společnosti. Program Freshhh odstartoval působivou kariérní dráhu ve společnosti MOL u řady finalistů, a proto vyzývám každého, kdo se zajímá o jedno z nejsložitějších odvětví, aby neváhal a podal si přihlášku,“ říká Zdravka Demeter Bubalo, viceprezidentka Skupiny MOL pro lidské zdroje.

„Program Freshhh byl vzrušující cestou učení a objevování, a pomohl mi uvědomit si, že práce v tomto dynamickém odvětví, jakým je ropný a plynárenský průmysl, je pro mě tou pravou cestou. Po skončení soutěže jsem se dostal do programu Growww a poté mi byla nabídnuta práce na plný úvazek ve společnosti MOL jako výsledek aktivního zapojení a velkého přínosu pro neustále se měnící prostředí,“ dodává Dusan Ilic, Retail New Services & Omni-channels Expert ve Skupině MOL.

O Skupině MOL

Skupina MOL je integrovaná, mezinárodní ropná a plynárenská společnost se sídlem v maďarské Budapešti. Aktivně působí ve více než 30 zemích, kde disponuje dynamickou mezinárodní pracovní silou 25 000 lidí a zkušenostmi a výsledky, které v odvětví získala za 100 let své historie. Průzkumné a výrobní aktivity MOL vycházejí z více než 75 let získávání zkušeností v oblasti uhlovodíků. V současné době se výrobní činnosti realizují v 8 zemích a aktiva sloužící k vyhledávání přírodních zdrojů jsou k dispozici ve 13 zemích. Skupina MOL provozuje čtyři rafinérie a dvě petrochemická zařízení v rámci integrovaného řízení dodavatelského řetězce v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvatsku, a vlastní síť 2000 čerpacích stanic v 10 zemích střední a jihovýchodní Evropy.