Přijďte společně oslavit první výročí navigačního systému Galileo na Dny otevřených dveří GSA!

Evropská centrála navigačního systému Galileo zve všechny příznivce vesmíru
a kosmických technologií na tradiční Dny otevřených dveří.

Agentura pro evropský globální navigační satelitní systém GSA je jedinou institucí na světě poskytující lokalizační služby výhradně pro civilní účely, zároveň je jedinou institucí Evropské unie sídlící v České republice. Letošní Dny otevřených dveří se v pražských Holešovicích pořádají u příležitosti prvního výročí spuštění navigačního systému Galileo do ostrého provozu.

GSA otevírá své brány široké veřejnosti, dětem obzvláště. Přijďte zábavnou formou zjistit, jak Evropská unie využívá vesmír a jaký má satelitní navigace vliv na náš každodenní život. Také se dozvíte, kolik má GSA českých partnerů, kteří se zúčastnili výzkumných a vývojových vesmírných projektů.

Program zahrnuje atraktivní semináře, které povedou odborníci na vesmír a zaměstnanci GSA. Například se dozvíte o satelitní navigaci v letectví, dále malé i velké návštěvníky čekají různé soutěže, kvízy a animační aktivity, výstavy, speciální semináře pro školy a jiné zábavné činnosti. Díky virtuální realitě můžete například zažít záchranu vrtulníkem z moře nebo
z vrcholku hory, a to pomocí evropského satelitního navigačního systému Galileo.

Amerika má GPS, my v Evropě máme satelitní systém Galileo. Přijďte si jej prohlédnout, vyfotíte se ve vesmíru nebo zkusíte přistát s pomocí satelitní navigace. Připraveny jsou pro vás i zajímavé ceny.

To vše a mnoho dalšího vás čeká, pokud se ve dnech 8. a 9. prosince dostavíte přímo do sídla GSA v ulici Janovského 438/2, Praha 7 – Holešovice.

Podrobný program Dnů otevřených dveří GSA: https://www.gsa.europa.eu/sites/default/files/open_days_2017_cz_programme_0.pdf

Událost na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/539808023023952/