Nejvetší ledničku v marlence řídí wms řešení mystock®

Výrobce medových pochoutek MARLENKA international s.r.o. zavedla další z kvadosáckých řešení, a to WMS systém mySTOCK®, který řídí nově vybudovaný chlazený sklad určený pro expedici výrobků. Projekt nasazení mySTOCK® trval 8 měsíců.

V první etapě tohoto projektu tak mySTOCK® řídí příjem hotových výrobků do skladu, jejich rozmístění na konkrétní pozice i následnou expedici a nakládku do aut. Skladníci pak získávají pokyny k přesunům výrobků ze svých mobilních zařízení PDA. V současné době probíhají analytické práce v rámci druhé etapy, kdy se mySTOCK® připravuje na řízení naskladnění používaných surovin a na jejich distribuci do výroby. Cílem je zefektivnit manipulaci s hotovými výrobky, zrychlit výdej zakázek a zautomatizovat veškeré dosud ručně prováděné činnosti tak, aby probíhaly promyšleně a s ohledem na aktuální pohyby surovin a zboží ve skladu.

V MARLENCE 40 metrů vysokému skladu přezdívají „silo“, možná proto, že budovu bylo nutné kvůli nedostatku volných pozemků stavět nikoli do šířky, ale do výšky. Ne nadarmo říká ředitel Miroslav Hampel: „V MARLENCE mají největší a také nejdražší chladničku v České republice“. Na poměrně malé ploše tak vznikly prostory s kapacitou více jak 1 800 paletových míst, vybaveny jsou skladovacími systémy německého dodavatele SSI SCHÄFER. „Právě komunikace mySTOCK® s externími softwary, ať už platformou SCHÄFER, nebo centrálním ERP systémem, patřila ke specifikům implementace“, uvádí projektový manažer Radim Sýkora.

Na co ale budou kvadosáci vzpomínat, je letní testování provozu. „Zatímco ostatní tehdy chodili v tričku a kraťasech, my jsme jezdili do Frýdku vybaveni zimními bundami a teplými čepicemi. Teplota ve skladu se totiž pohybuje v rozmezí +4 až +8 °C“  dodává Radim Sýkora.

O společnosti KVADOS

Vyrábíme a dodáváme softwarová řešení zákazníkům na míru. Zaměřujeme se zejména na oblasti podnikových informačních systémů (ERP) a pokladního systému pro maloobchodní sítě, nástrojů pro řízení obchodních procesů a vztahů se zákazníky (CRM), logistiky a skladování (WMS) a řízení vnitrofiremních procesů spojených s elektronickým oběhem dokumentů (DMS) a úkolováním. Nabízíme také software pro poskytovatele servisu a služeb. Naší doménou je podpora práce uživatelů v terénu a optimalizace procesů. Správně nastavené procesy totiž pokládáme za základ úspěšného fungování každé firmy.

Na trhu působíme od roku 1992 a nadále zůstáváme českou nezávislou akciovou společností s centrálou v Ostravě. Naše produkty a služby jsou denně využívány ve 12 zemích světa. Spolupracujeme s předními technologickými partnery i řadou vysokých škol, podílíme se na výzkumných projektech.

V případě zájmu o navázání obchodně-partnerské, marketingové či mediální spolupráce se na nás neváhejte obrátit, a to na kontaktní telefon 734 520 185 nebo e-mail pastrnakova@kvados.cz.

MARLENKA international byla založena v roce 2003. Proslavila se především výrobou výtečných medových dortů podle staroarménské receptury. K jejím dalším výrobkům patří medové kuličky, napoleonky, rolády, snacky, ale třeba i káva, to vše společnost vyváží do 44 zemí světa. Vzhledem k významnému růstu na zahraničních trzích investuje MARLENKA do výstavby nových linek a skladovacích prostor, tak aby společnost byla schopna zvýšenou poptávku pokrýt. V průběhu dvou let dosáhnou náklady naplánovaných projektů výše 400 milionů korun.