Dial Telecom rozšířil DWDM síť o novou trasu do Brna – Boskovic; tam navýší i kapacitu metropolitní sítě

Fyzická vrstva je realizována na optických vláknech od společnosti E.ON. Moderní optická přenosová trasa založená s celkovou kapacitou až 8Tbit/s umožňuje spolehlivý přenos dat na velké vzdálenosti bez nutnosti regenerace signálu a při zachování kvality přenosu.

Praha, 30. ledna 2018 – Dial Telecom, a.s., přední český poskytovatel datových a hlasových služeb, v těchto dnech dokončil novou trasu vlastní moderní datové dálnice. Optický spoj DWDM obohatil o novou trasu do Brna – Boskovic. Ta nejen že umožní přenos dat s kapacitou až 80 x 100Gbps, ale také navýší kapacitu přípojky optické metropolitní sítě v Boskovicích z 2x1GE na 1x10GE, se zálohou 1G.

Fyzická vrstva je realizována na optických vláknech od společnosti E.ON. Dokončení výstavby této trasy umožňuje navýšit kapacitu přípojky optické metropolitní sítě v Boskovicích do páteřní sítě Dial Telecomu ze stávajících 2x1GE na 1x 10GE (vlastní DWDM lambda) se zálohou 1G.

Dial Telecom instaluje na svých páteřních trasách vysoce kvalitní optická vlákna. Trasy se vyznačují nízkými hodnotami měrného útlumu a minimálními hodnotami koeficientu PMD, což je velmi důležité pro zajištění kvality vysokorychlostních přenosových systémů.

Dial Telecom pokračuje ve své strategii rozšiřování sítě blíže ke svým zákazníkům, přičemž se nemění základní přístup, založený na rychlé implementaci moderních technologií, vysoké kvalitě a dostupnosti nabízených služeb a konkurenceschopných cenách.

Dial Telecom díky nasazení nové technologie dále upevňuje pozici jednoho z hlavních českých inovátorů, kteří dokáží nejnovější technologie velmi rychle implementovat a nabídnout svým zákazníkům. Díky tomuto přístupu společnost patří mezi důležité středoevropské provozovatele vysokorychlostních datových linek a dlouhodobě preferované tranzitní partnery zahraničních operátorů.

Více informací Vám poskytneme na stránkách http://www.dialtelecom.cz nebo na těchto kontaktech:

O firmě Dial Telecom, a.s. (Česká republika)

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 750 kilometrů v rámci České republiky a 250 km kabelových tras s přibližně 12 000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Ve své síti provozuje Dial Telecom více než 5000 aktivních zařízení s 25 000+ aktivními porty. Kromě optických tras využívá Dial Telecom 1100+ rádiových spojů jak ve své páteřní infrastruktuře, tak i pro úseky posledních mílí.

Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Dial Telecom, a. s., je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem. Více informací získáte na webových stránkách http://www.dialtelecom.cz.