LG představuje službu Google Asistent na AI-enabled televizorech 2018

Nově integrovaná služba Google Asistent pohání všeobecně uznávané 4K UHD televizory společnosti LG

Ty se nyní připojí do domácího ekosystému se špičkovými službami AI (umělé inteligence)

Praha, 15. května 2018 – poprvé byl ohlášen na CES 2018, nyní je Google Asistent k dispozici v modelové řadě LG 2018 AI TV. Ta zahrnuje LG OLED a LG SUPER UHD s technologií ThinQ AI, která bude poskytovat špičkové funkce AI přímo přes dálkové ovládání televizoru bez nutnosti dalšího hardwaru. Spolupráce mezi společností Google a LG má za úkol přinést do života spotřebitelů více pohodlí. Díky pozitivnímu efektu z tohoto technologického partnerství jsou kladně ovlivněny i oceňované televizory LG.

Služba Google Asistent je zkombinovaná s platformou LG ThinQ AI, která je založena na oceněném operačním systému webOS a přináší spotřebiteli novou úroveň pohodlí a kontroly. To umožňuje LG televizorům 2018 poskytovat intuitivní AI zážitek, který používá přirozené jazykové příkazy k ovládání funkcí televizoru a bezproblémově objevuje a přehrává obsah a zároveň řídí nastavení televizoru. Google Asistenta můžete požádat, aby vám pomohl při správě každodenních úkolů. S přístupem k informacím, kontrole kompatibilních domácích zařízení včetně osvětlení a mnoho dalšího.

Začátkem letošního roku začaly společnosti LG a Google spolupracovat na vývoji široké škály funkcí a rozšíření dostupnosti spotřebitelům ve více jazycích. Přidáním služby Google Asistent do systému webOS s platformou LG AI 2018, vzniklo vylepšené zařízení a technologie přirozeného zpracování jazyka, které Google dobře zná, pro zvýšení uživatelského komfortu spotřebitelů po celém světě. Implementace reflektuje význam, který společnost LG klade na vytváření a poskytování komplexnějších a dostupnějších informací s různorodou škálou služeb AI.

Televizory LG AI 2018 mohou provádět stovky hlasových příkazů, využívají při tom vlastní otevřenou inteligentní platformu stejně tak dobře, jako vestavěnou službu Google Asistent.

S technologií LG ThinQ AI se můžete okamžitě připojit k externím herním konzolím a Sound Barům (“Připojit se k Sound Baru”), můžete přepnout režim obrazu (“Změnit na režim Kino”) nebo vypnout televizor v požadovaných časech.

Navíc u LG televizorů je vyhledávání obsahu ještě jednodušší a pohodlnější. Televizory s technologií LG AI mohou okamžitě získat informace a přepnout tak na kanál, který nabízí obsah požadovaný uživatelem. „Přepnout na kanál Discovery“ ho okamžitě připojí k informacím o budoucích cestovních destinacích. Uživatelé se mohou dozvědět i více o svých požadovaných filmech jednoduše tím, že řeknou jména postavy, nebo herce. Mohou televizoru říct “Vyhledat soundtrack tohoto filmu” nebo “Vypnout televizor po ukončení tohoto programu“, aniž by museli naplánovat čas.

S vestavěnou službou Google Asistent televizory LG AI nabízejí uživatelům efektivnější zážitek, který jim umožňuje řídit různé úkoly, najít odpovědi, nebo ovládat chytré domácí zařízení. Stačí stisknout a podržet tlačítko mikrofonu a požádat o různé informace. Například o předpovědi počasí (“Jaké bude počasí o víkendu?”), informace o otevírací době oblíbeného podniku či restaurace nebo si můžete jen zkontrolovat skóre hry, aniž by se narušil zážitek ze sledování TV. Uživatelé mohou prožít své oblíbené okamžiky znovu zobrazováním fotografií či videí ze služby Fotky Google. Služby, jako je dodávka jídel, budou také snadnější, díky přidání služeb třetích stran, které budou k dispozici v blízké budoucnosti.

S pomocí Google Asistenta mohou televizory LG AI sloužit jako centrum vašeho chytrého domova a nabízet přístup k zařízením, jako jsou robotické vysavače, termostaty, čističky vzduchu, chytré osvětlovací zařízení a mnoho dalšího. Google Asistent pracuje s více než 5 000 chytrými zařízeními a stovkami populárních značek, které usnadňují ovládání chytrých reproduktorů a dalších zařízení připojených přes Wi-Fi, nebo Bluetooth.

Televizory LG OLED a televizory LG SUPER UHD s technologií ThinQ AI a službou Google Asistent budou k dispozici od května v USA spolu s klíčovými trhy v Evropě a Asii.

Televizory LG AI 2018 pracují také s již existujícími zařízeními s integrovanou službou Google Asistent, jako je Google Home a s chytrými reproduktory s touto službou. Ty umožňují uživatelům odesílat hlasové příkazy přímo ze zařízení se službou Google Asistent do jejich nového televizoru LG ThinQ AI. Majitelé tak mohou komunikovat s dalšími zařízeními se službou Google Asistent, které ovládají funkce televizoru, jako je hlasitost, přehrávání, pozastavení, spuštění, zastavení, rychlý posun vpřed, výběr kanálů, vyhledávání obsahu a mnoho dalšího. Televizory s technologií LG ThinQ AI 2018 budou zatím pracovat se zařízeními se službou Google Asistent v USA, Británii, Kanadě a Austrálii. Další rozšíření bude oznámeno až později v tomto roce. Termín dostupnosti produktů na českém a slovenském trhu zatím nebyl stanoven.