Gartner zařadil společnost Adastra Group mezi celosvětově doporučované poskytovatele služeb v oblasti MDM

Praha,  30. května 2018 – Adastra Group oznamuje, že ji společnost Gartner poprvé zařadila mezi doporučované poskytovatele služeb v oblasti Master Data Managementu (MDM) v publikaci „Market Guide for MDM External Service Providers.“ V přehledu vydaném v březnu 2018 je uvedena společně s dalšími mezinárodními společnostmi jako Deloitte, PwC či Tata Consultancy Services.

Adastra u svých zákazníků úspěšně implementuje MDM projekty už více než 10 let. V České republice se jedná zejména o společnosti působící v bankovnictví (Komerční banka), pojišťovnictví (Kooperativa), telekomunikacích nebo ve státní správě (Generální finanční ředitelství). Nejčastěji přitom nasazuje softwarové řešení Ataccama postavené na špičkových technologiích používaných pro datovou kvalitu, MDM a Data Governance.

„Úspěšné zvládnutí MDM projektů je klíčové pro všechny aktivity, které pracují s daty o zákaznících či produktech a pokrývá např. i problematiku GDPR. Často leží v srdci digitalizačních projektů, které u našich zákazníků stále častěji implementujeme,“ říká Pavel Kysela, generální ředitel Adastry.

Projekty Master Data Managementu mají obvykle dlouhodobý charakter a dotýkají se většiny oddělení napříč organizací. Při realizaci MDM projektů Adastra dodává komplexní konzultační i IT služby v oblasti MDM jako jsou:

  • analýza a audit připravenosti organizace pro oblast MDM
  • pomoc s výběrem a licencováním MDM softwaru, který bude nejvíce vyhovovat potřebám dané organizace
  • spolupráce při vlastním pořízení MDM softwaru a zejména s jeho nasazením
  • vytvoření a zavedení MDM procesů v organizaci
  • integrace MDM softwaru do stávající IT architektury organizace

„V oblasti MDM těžíme z úzké spolupráce se společností Ataccama, která je součástí skupiny Adastra Group a specializuje se na vývoj softwaru pro Master Data Management a datovou kvalitu,“ dodává Kysela.

Díky dosavadním zkušenostem Adastra získala hluboké know-how této problematiky a vyvinula vlastní frameworky a metodologii pro úspěšné dokončení MDM projektů a efektivní zavedení procesů MDM do praxe.

O společnosti Adastra

Adastra je mezinárodní konzultační společnost, která dodává funkční odvětvová řešení usnadňující přechod do digitální éry. Od svého vzniku v roce 2000 se zaměřuje na zpracování dat, jejich analýzu a budování datových skladů. Data i nadále stojí v centru všech aktivit firmy. Hlavní kompetence se postupně rozšířily o oblasti Internetu věcí (IoT), Big Dat, umělou inteligenci nebo vývoj mobilních aplikací. Cílem společnosti je prostřednictvím chytrých datových řešení přispívat k rozvoji byznysu zákazníků. Patří mezi ně přední globální i lokální společnosti z financí a bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, obchodu, automobilového průmyslu a řady dalších odvětví včetně státní správy. 1500 konzultantů Adastry realizuje projekty po celém světě z 12 kanceláří. Obrat společnosti v roce 2016 dosáhl 2,3 miliardy korun. Více na www.adastra.cz nebo www.adastragrp.com.