Bezrealitky za sebou mají rekordní rok, míří na Slovensko

Praha 5. února 2019: Největší česká služba pro přímý prodej a pronájem nemovitostí Bezrealitky má za sebou spolu s celým přímým realitním trhem nejsilnější rok v historii. V loňském roce se jí podařilo zprostředkovat prodeje takřka 8000 domů a bytů v celkové hodnotě přesahující 27 miliard, pronájmů domů a bytů zajistila přes 25 tisíc. Na provizích svým zákazníkům ušetřila něco málo přes dvě miliardy korun. Svůj stabilně rostoucí obchodní model chce nyní společnost představit i v zahraničí. Od druhého kvartálu 2019 bude fungovat na Slovensku a postupně se chce stát lídrem CEE regionu.

V oblasti prodejů domů a bytů portál Bezrealitky meziročně vyrostl o neuvěřitelných 68 %. Tahounem se s 85% nárůstem stala především Praha, rostly však i oblasti na jižní Moravě nebo ve východních Čechách. V případě pronájmů služba zaznamenala 46% meziroční nárůst, přičemž nejvíce jich zajistila v Praze, Jihomoravském a Středočeském kraji. Kromě bydlení „z druhé ruky“ posílil portál Bezrealitky díky spolupráci s developery také v segmentu nově uváděných novostaveb a kancelářských prostor. Přes Bezrealitky tak momentálně probíhá asi pětina ze 40 000 českých realitních transakcí, týkajících se nemovitostí určených k bydlení.

Obrat společnosti meziročně vzrostl o 50 %, díky čemuž mohla v loňském roce provést několik zásadních investic. Kromě celkové modernizace webových stránek a celorepublikové kampaně je to například představení nové mobilní aplikace, zahájení prací na nové softwarové platformě pro komplexní správu pronájmů, ale také příprava zahraniční expanze.

„V loňském roce se nám podařilo úspěšně rozvíjet náš obchodní model. Takzvaný přímý realitní trh – tedy prodej a pronájem nemovitostí svépomocí – výrazným způsobem rostl na úkor tradičních zprostředkovatelů a má stále silnější pozici,“ uvádí Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky. „I z toho důvodu chceme příznivou situaci využít k expanzi naší služby a postupně se stát lídrem celého středoevropského regionu. Nadále zde totiž chybí silný globální hráč s mnohaletým know-how a odborným zázemím. Nejdříve se vydáme již za několik týdnů na Slovensko.“

Slovenské Bezrealitky začnou první inzerenty přijímat již v květnu tohoto roku. Nabídnou shodné služby, na které jsou zvyklí čeští zákazníci, včetně doprovodného servisu v podobě právních služeb, odhadů cen nemovitostí nebo sjednání hypotéky, které zajistí partnerské třetí strany. V první fázi budou slovenské aktivity obsluhovány z pražské pobočky, postupně však vznikne lokální dedikovaný tým. Souběžně se spuštěním slovenské pobočky probíhají přípravy na vstup do Polska a na další evropské trhy.

„Slovenský trh je nám samozřejmě nejblíže, mentalitou a částečně i strukturou. Lidé na něm jsou samostatní, cenově senzitivní a realitní makléři zde mají kvůli svým netransparentním provizním modelům podobné renomé jako v Česku,“ vysvětluje Meyer. „Počítáme s tím, že takřka okamžitě na něm získáme 10% podíl, do tří let bychom pak rádi měli pětinu.“

O Bezrealitky:

Bezrealitky jsou největší službou nabízející možnost přímého prodeje nebo pronájmu nemovitosti a zároveň jsou jedním z nejnavštěvovanějších českých realitních webů. Na českém realitním trhu se jejich prostřednictvím zrealizuje asi 20 % všech prodejů nebo pronájmů.

Měsíčně portál navštíví více než půl milionu zájemců o bydlení a v současnosti se jeho prostřednictvím prodá zhruba 800 a pronajme kolem 3000 nemovitostí měsíčně.