V Kongresovém centru Praha proběhlo předsednictví EU nanečisto

Vláda ČR se připravuje na předsednictví EU v roce 2022. V úterý 19. března 2019 hostilo Kongresové centrum Praha akci pod názvem Předsednictví nanečisto, kterou uspořádalo ve spolupráci s partnerskými společnostmi Yventech, Zátiší Catering, Holiday Inn Prague Congress Centre a Exposale. Cílem této akce bylo předání zkušeností z předsednictví Slovenska a Rumunska ze strany projektového řízení a představení současných audio-vizuálních a komunikačních technologií používaných při něm.

Vzhledem k blížícímu se předsednictví ČR v EU navázalo KCP na zkušenosti z předsednictví z roku 2009 a ve světle současných moderních technologií umožnilo účastníkům z veřejné správy zažít předsednictví nanečisto. Se svými zkušenostmi z projektového managementu a technického zajištění předsednictví Slovenska vystoupila také Mgr. Katarína Chovancová, PhD z Institutu sociální politiky. Katarína zástupcům z českých ministerstev předala hodnotné rady a poukázala na složitost organizování některých akcí s ohledem na četnost a časovou náročnost a upozornila na specifika předsednictví ve 2. polovině roku, kdy se většina setkání pořádá jen ve čtyřech měsících namísto šesti.

V rámci předsednictví nanečisto představila společnost YVENTECH, exkluzivní partner Congress Rental Network v České republice, také nejnovější kongresové a tlumočnické technologie, které jsou doporučeny a schváleny Evropskou komisí pro veřejná a státní zasedání, zejména pro předsednictví v radě EU hostitelských zemí. „S ohledem na množství technologií, které společnost YVENTECH vlastní, jsme demonstrovali připravenost pro budoucí předsednictví ČR v radě EU jako hostitelské země v roce 2022“ říká Monika Fenyková, generální ředitelka společnosti YVENTECH.

Zástupci z řad ministerstev měli poté možnost prohlédnout si zmodernizované prostory Kongresového centra Praha a Holiday Inn Prague Congress Centre, ve kterých by se v roce 2022 mohly jednání EU konat. „Jak se už v minulosti ukázalo, KCP poskytuje ideální řešení pro všechny typy akcí, které se během předsednictví odehrávají, a to díky počtu sálů a salónků i jejich variabilitě, parkovacím kapacitám a blízkosti hotelových prostor,“ potvrdila obchodní ředitelka KCP, Ing. Lenka Žlebková a pozvala účastníky na komentovanou prohlídku.

Celý den probíhaly ochutnávky občerstvení Zátiší Catering, které představilo trendy v gastronomii s obhledem na minimum odpadu, včetně ukázek table mappingu a neon food. Absolutní novinkou bylo také otevření Urban Farm, tedy městské bylinkové zahrady na venkovní terase KCP. Tato zahrada skýtá vedle krásného výhledu na Pražský hrad, také čerstvé bylinky, jedlé květy, saláty a možnosti posezení. Tyto suroviny bude Zátiší Catering v nadcházející sezoně používat do domácích nápojů nebo jako dekorace na svých eventech.

Kongresové centrum Praha:

Největší kongresové centrum v České republice, které nabízí variabilní prostory pro konání rozličných akcí od malých konferencí po velké kongresy a vybavení na nejvyšší technické úrovni. Díky vynikající akustice je vhodným místem pro pořádání koncertů. Výhodou je výborná dopravní dostupnost do blízkého centra města. Součástí je i Business Centre Vyšehrad a čtyřhvězdičkový hotel Holiday Inn Prague Congress Centre s kapacitou 254 pokojů. KCP získalo certifikát EKO Gold za čerpání energie z obnovitelných zdrojů.