Prvotřídní péče o čistotu je ve vašich rukou

5. květen je Světovým dnem hygieny rukou, který vyhlašuje Světová zdravotnická organizace (World Health Organization, WHO). Tork, globální značka skupiny Essity, se do oslav tohoto dne zapojuje již mnoho let. Značka Tork jako dodavatel profesionálních hygienických řešení dlouhodobě upozorňuje na to, jak důležitou roli hraje hygiena rukou při snižování výskytu infekcí spojených s poskytováním zdravotnické péče (healthcare-associated infections, HAIs).

V pěti různých zemích provedl Tork průzkum, z něhož vyplynulo, že více než polovina zdravotnického personálu by si přála, aby měla hygiena rukou vyšší prioritu1. Tato zcela jednoduchá činnost, totiž hygiena rukou, je stále základním a hlavním způsobem, jak snižovat výskyt infekcí spojených s poskytováním zdravotnické péče a šířením potenciálních patogenů ve zdravotnických zařízeních2. Zvyšování povědomí o tom, proč, jak, kdy a kde je hygiena rukou důležitá, může pomoci zlepšit hygienu v kritických prostředích a bezesporu také pomoci činit svět zdravější. Proto si Světová zdravotnická organizace zvolila jako hlavní téma pro letošní Světový den hygieny rukou „spojovat lidi“ a šířit globální osvětu o účinných postupech při hygieně rukou.

U příležitosti Světového dne hygieny rukou Tork jakožto expert na hygienu znovu apeluje, že hygiena rukou zůstává jednou z nejjednodušších a nejdůležitějších metod v boji proti infekcím v prostředí zdravotnických zařízení.

O značce Tork®
Značka Tork nabízí produkty a služby profesionální hygieny zákazníkům po celém světě, od restaurací a zdravotnických zařízení po kanceláře, školy a průmysl. Mezi naše výrobky patří dávkovače, papírové ručníky, toaletní papír, mýdlo, ubrousky, papírové utěrky, ale také softwarová řešení pro úklid na základě analýzy a vyhodnocení dat. Tork stal lídrem na trhu díky svým odborným znalostem v oblasti hygieny, funkčnímu designu a udržitelnosti. Tork je globální značka společnosti Essity a je oddaným partnerem zákazníků ve více než 110 zemích. Čerstvé zprávy a inovace společnosti Tork najdete vždy na www.tork.cz.

O společnosti Essity

Essity je globálním lídrem v oblasti hygieny a zdraví. Zaměřuje se na zlepšování každodenního života skrze své produkty a řešení. Název Essity vychází z anglických slov „essentials“ a „necessities“ (základní potřeby). Náš obchodní model je postaven na trvalé udržitelnosti a vytváří hodnoty pro lidi i pro přírodu. Essity obchoduje přibližně ve 150 zemích světa pod značkami globálních lídrů TENA a Tork, ale i dalšími silnými značkami jako jsou JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda a Zewa. Essity zaměstnává přibližně 47 tis. lidí. Čisté prodeje se v roce 2018 vyšplhaly na cca 118,5 mld. SEK (11,6 mld. EUR). Ústředí společnosti Essity se nachází ve švédském Stockholmu. Společnost je kotovaná na burze Nasdaq Stockholm. Další informace najdete na www.essity.com.

1 Průzkum Tork Healthcare na téma hygieny rukou (2018)

2  Důkaz, že hygiena rukou v prostředí poskytování zdravotnické péče snižuje přenos a infekce způsobené odolnými organismy. WHO – World Health Organization. https://www.who.int/gpsc/5may/MDRO_literature-review.pdf