Studio 6 České televize prošlo modernizací v čele s flexibilními LG OLED panely

Praha, 12. červen 2019 – Společnost LG je pro mnohé synonymem kvality, inovace a luxusního designu. Není tedy divu, že poskytovatel moderních audiovizuálních řešení Nowatron Elektronik, vsadil při modernizaci zpravodajského studia České televize právě na značku LG. Novému studiu tak nyní dominuje unikátní projekční stěna s dvěma flexibilními OLED panely.

V červnu 2018 proběhlo představení nejen nové moderátorské dvojice pořadu Události, komentáře, ale i kompletně zrekonstruovaného Studia 6. To prošlo modernizací, po vzoru aktuálního vývoje zahraničních zpravodajských médií. Firma Nowatron Elektronik, která spolupracuje s Českou televizí již několik let, si pro modernizaci studia vybrala exkluzivní a inovativní modely značky LG. Novému zpravodajskému studiu tak dominují dva zakřivené 55“ open frame panely, integrované do kruhového moderátorského stolu.

Panely značky LG mají tloušťku necelé 4 mm. Poloměr ohybu činí 2 000 mm s jasem 400 cd/m2 a v rozlišení 1 920 x 1 080 bodů. Unikátnost panelu tkví zejména v jeho zobrazení. OLED technologie totiž poskytuje špičkové podání barev a díky ní ožívá skutečně realistický obraz. Hlavní rozdíl oproti LED technologii je, že OLED (Organic Light Emitting Diode) vydává vlastní světlo, což eliminuje potřebu jakéhokoli podsvícení. Jedná se o nejvyspělejší technologii, samosvítících a vzájemně na sobě nezávislých pixelů, což vede k neuvěřitelnému kontrastu a k zobrazení opravdu dokonalé černé barvy. Navíc díky tenkému designu OLED, mohou být displeje ohýbány do netradičních a konvexních tvarů.

„Je nám ctí, že společnost Nowatron Elektronik si pro modernizaci tak významného projektu – studia České televize, vybrala právě nás. Věříme, že špičková a inovativní technologie OLED, vyvolala revoluci na poli kvality zobrazení a těší se čím dál větší oblibě.“ říká Markéta Houštecká, senior marketing specialist z LG Electronics.