Kongresové centrum Praha v roce 2018 v zisku!

Kongresové centrum Praha (KCP) dosáhlo v roce 2018 zisku ve výši 33 milionů korun, s celkovým obratem společnosti 486 milionů korun. Během roku pokračovala modernizace technického vybavení centra, zmodernizováno bylo i 86 hotelových pokojů Holiday Inn Prague Congress Centre. Další rozvoj společnosti počítá v nejbližších letech s výstavbou Nové haly.

Tržby z krátkodobých pronájmů kongresových a konferenčních akcí KCP činily 152,2 milionů korun. U dlouhodobých pronájmů vzrostly na 157,1 milionu korun zejména díky 100% obsazenosti budovy Business Centre Vyšehrad. Významný úspěch zaznamenal segment parkingu, kdy byly racionalizací provozu navýšeny tržby o 22,5 % a celkově bylo dosaženo tržeb ve výši 20,5 milionu korun. S nárůstem průměrné obsazenosti hotelu na 73,9 % Hotel Holiday Inn Prague Congress Centre navýšil tržby na celkových 155 milionů korun. Celkové náklady společnosti dosáhly úrovně 457,5 milionu korun a provozní zisk činil 35,6 milionu korun.

„V loňském roce jsme hostili významné mezinárodní kongresy např. CYTO 2018 (Kongres Mezinárodní asociace pro rozvoj cytometrie) s 1500 účastníky, který se po několika letech podařilo získat pro Prahu, nebo IUPESM (Světový kongres o medicínské fyzice a biomedicínském inženýrství) s účastí 3000 delegátů a mnoho rozmanitých kulturních akcí jako např. show Iluzionisté, či koncert Evanescence. Technologicky nejnáročnější akcí byl pak jednoznačně vývojářský kongres Devcon, který prověřil kvalitu naší nové WiFi sítě s 4000 připojenými zařízeními v jeden okamžik a tokem 2GB dat za sekundu,“ říká Lenka Žlebková, obchodní a marketingová ředitelka.

BMW Urban Store a Newton College nově v KCP

Kongresové centrum Praha získalo v loňském roce prestižní partnery v oblasti komerčních pronájmů. Následně letos v květnu společnost RENOCAR otevřela v přízemí KCP nový unikátní showroom BMW Urban Store. V září pak otevře ve 4.patře s nádhernými výhledy na Prahu a Pražský hrad své výukové prostory soukromá vysoká škola Newton College. Právě zisk vysoké školy naplňuje dlouhodobou strategii KCP podporovat znalostní ekonomiku ČR.

Pokračující projekt Nová hala

Kongresové centrum Praha má ambici do Česka přivést největší světové kongresy, a proto intenzivně pokračuje v projekčních pracích na výstavbu nové unikátní architektonické stavby, která rozšíří výstavní prostory KCP do roku 2023 o dalších 5000 m2. „Nad rámec zatraktivnění kongresové nabídky výstavba vyřeší revitalizaci veřejného prostoru celého Pankráckého náměstí,“ dodává generální ředitel KCP, Pavel Habarta.

Kongresové centrum Praha je největší kongresové centrum v České republice, které nabízí 70 sálů a salónků pro konání akcí od malých konferencí po velké kongresy včetně vybavení na nejvyšší technické úrovni. Výhodou je výborná dopravní dostupnost do blízkého centra města, díky kterému disponuje krásným výhledem na historickou Prahu. Jeho součástí je i Business Centre Vyšehrad a čtyřhvězdičkový hotel Holiday Inn Prague Congress Centre s kapacitou 254 pokojů. KCP získalo prestižní ocenění Superbrands 2019 a certifikát EKO Gold za čerpání energie z obnovitelných zdrojů. Více na www.praguecc.cz