Operátor SES podepsal víceleté prodloužení smlouvy se společností Towercom na Slovensku

Lucemburk, 24. října  2019 – Společnost SES oznámila podpis víceletého prodloužení smlouvy se společností Towercom na slovenském trhu, které posiluje dlouhodobý vztah mezi oběma společnostmi. Na základě smlouvy, která vstoupí v platnost 1. ledna 2020, poskytne SES jeden transpondér na orbitální pozici 23,5° východně. Tato kapacita umožní společnosti Towercom agregovat obsah pro slovenský trh.

Towercom se už roky spoléhá na SES při distribuci balíčku 11 televizních kanálů včetně 8 stanic ve vysokém rozlišení, mezi které patří slovenská veřejnoprávní televize a několik soukromých slovenských i českých televizních kanálů, stejně jako 33 rozhlasových stanic.

„Jsme velmi rádi a hrdí, že se náš dlouhotrvající vztah s Towercomem na Slovensku právě potvrdil a prohloubil obnovením vzájemné smlouvy,“ říká Martin Ornass-Kubacki, viceprezident a regionální ředitel pro CEE ve společnosti SES. „Současná dohoda dále posiluje pozici SES na vysoce konkurenčním slovenském trhu se silným podílem DTH na orbitální pozici 23,5° východně.“

Towercom je zákazníkem SES v České republice a na Slovensku již více než 10 let a využívá satelitní kapacitu pro slovenské vysílatele na orbitální pozici 23,5° východně. Z tohoto hlavního orbitálního slotu je Towercom součástí prémiového televizního uzlu, který slouží 37 milionům domácností v celé Evropě.

„Těší nás, že s partnerem SES můžeme nadále poskytovat našim satelitním klientům vysoce profesionální a spolehlivé služby,“ říká Ivan Peschl, generální ředitel společnosti Towercom.

SES je lídrem ve svém odvětví s celosvětovým dosahem více než 355 milionů televizních domácností či 1 miliardy lidí a prostřednictvím družic distribuuje více než 8 200 kanálů. Přes obchodní jednotku SES Video denně obsluhuje více než 525 kanálů a poskytuje více než 8 400 hodin online streamování videa, včetně více než 620 hodin prémiových sportovních a živě přenášených událostí. 

Více o nás najdete zde: 

Sociální sítě

Blog

Knihovna médií

O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů s více než 70 družicemi na dvou různých orbitech, geostacionární dráze (GEO – Geostationary Earth Orbit) a na střední oběžné dráze (MEO – Medium Earth Orbit). Poskytuje služby pro širokou škálu zákazníků v oblasti celosvětové distribuce videa a datových spojů prostřednictvím dvou obchodních jednotek: SES Video a SES Networks. SES Video obsluhuje celosvětově více než 355 milionů televizních domácností, prostřednictvím Direct-to-Home (DTH) platforem a zprostředkovaně i kabelových, pozemních a IPTV sítí. SES Video poskytuje plnou škálu inovativních služeb lineární i digitální distribuce, včetně satelitního systému ASTRA s největším pokrytím DTH televizního vysílání v Evropě. SES Networks poskytuje globálně řízené datové služby, které spojují lidi v různých odvětvích, včetně telekomunikací, námořní dopravy, letectví a energetiky, stejně jako vlády a instituce po celém světě. Portfolio SES Networks zahrnuje GovSat, což je napůl společný podnik veřejného a soukromého sektoru mezi SES a lucemburskou vládou. Další značkou je O3b, jediný negeostacionární systém, který dodává širokopásmové datové služby podobné optickým vláknům. Další informace jsou k dispozici na adrese: www.ses.com