HONOR 9X: Úžasně všestranné zařízení pro Xtra zážitky

Česká republika, 12. listopadu 2019 – Honor neustále zvyšuje úroveň technologie mobilních telefonů a snaží se přinést nejlepší technologii mladým spotřebitelům po celém světě. HONOR 9X je kombinací softwarových a hardwarových funkcí a nabízí maximální uživatelský zážitek díky fotografování, designu a výkonu.

Díky trojité 48MPx kameře zachytíte každý moment v úžasné kvalitě pouhým dotykem. Vynikající objektivy dokáží snadno zachytit každou situaci, ať už se jedná o snímek pořízený za špatných světelných podmínek, širokoúhlou panoramatickou fotografii nebo dokonce i video zaznamenávající vaši cestu. 

 

  • Trojitá 48MPx kamera pro každodenní focení

 

HONOR 9X je vybaven trojitou 48MP kamerou, která umožňuje uživatelům zachytit jakýkoliv okamžik. Hlavní 48MPx fotosenzor nabízí nejlepší poměr výkonu a kvality i pro nadšence focení.  Prostřednictvím 48 miliónů pixelů zachytíte všechny detaily. HONOR 9X je vybaven širokou uzávěrkou f/1.8 a velkým ½” senzorem pro zachycení plnohodnotné fotografie i za zhoršených světelných podmínek. Jednoduše řečeno, tyto vlastnosti umožňují zachytit více světla skrz objektiv a větší citlivost, což vede ke skutečným obrazům s vysokým rozlišením.

K zachycení krajiny pomáhá 120° ultra širokoúhlá kamera. Díky automatické korekci zkreslení nabízí HONOR 9X ohromující 120° zorné pole, které jistě využijí příznivci krajinných snímků. Zatímco 2MP snímač pomáhá hlavní kameře s hloubkou snímku (například s bokeh efektem).  

 

  • ALL-IN-ONE řešení pro super noční fotografii

 

Zachycování nočních snímků chytrým telefonem není vždy jednoduché. Na rozdíl od fotografování za denního světla, kde je dostatečně osvětlené pozadí, jsou často vyžadovány další funkce, aby bylo možné po zaostření získat ostrý snímek. Pro běžného uživatele může být obtížné a nereálné nosit s sebou stativ, a proto HONOR 9X nabízí chytré řešení ALL-IN-ONE – super noční režim AIS s technologií fúze světla 4v1 k dosažení velmi jasných nočních fotografií. 

AIS super noční režim 

Vývojáři ze společnosti HONOR si jsou vědomi limitů fotografování v noci, a proto změnili běžný proces zpracování obrazu a pomocí specifického algoritmu AI vytvořili živé, ale realistické obrazy. S využitím super nočního režimu AIS probíhá složitý proces fotografování ve čtyřech krocích během několika sekund. 

Krok 1: AI detekce způsobu focení

V okamžiku stisknutí spouště se aktivuje funkce AI, která nejprve detekuje, že uživatel fotí ručně. HONOR 9X na základě strojového učení inteligentně analyzuje náhledový snímek a informace z gravitačního senzoru a gyroskopu. 

Aby bylo možné zjistit způsob pořizování fotografie uživatelem, tým výzkumu a vývoje společnosti HONOR shromáždil velké množství dat a provedl analýzu a simulaci různých fotografických scénářů. Fotoaparát HONOR 9X detekuje, zda byla vaše fotografie pořízená stativem nebo ručně během pouhých 0,2 sekund, a to s přesností téměř na 98 %. 

Krok 2: AI detekce světla

Inženýři společnosti HONOR poté použili koncept fotometrie k přizpůsobení specifických nastavení požadovaných pro každou jedinečnou expozici. Lidský mozek je vybaven automatickým fotometrickým systémem, který vyhodnocuje relativní sílu světla a naše oči okamžitě reagují na kontrolu množství přijatého světla. 

Algoritmus AI slouží jako mozek chytrého telefonu. Inteligentní nastavení konfigurace expozice založené na informacích získaných rozpoznáváním scény. Pokročilé funkce AI jsou v detailech, jako je vyhodnocení světla v okolí a třes rukou. V jasnějších podmínkách s minimálním chvěním rukou, bude doba expozice kratší s menším počtem snímků. Zatímco v podmínkách s horším světlem a chvějící se rukou se prodlouží doba expozice s větším počtem snímků. HONOR 9X dosáhne požadované přednastavené hodnoty tím, že množství procházejícího světla je dostatečné pro vytvoření ideálního obrazu. 

Krok 3: AI proces pro maximální zaostření

Pokud chvění rukou způsobuje problém se zachycením snímku, HONOR 9X prostřednictvím AI odfiltruje rozmazané snímky před tím, než zkombinuje zbývající část snímku optickým zarovnáním do výsledné fotografie bez rozostření. Schopnost AI umožňuje HONOR 9X zpracovat efektivně velké množství dat potřebných k tomu, aby bylo možné fotografovat v noci na nejvyšší úrovni. 

Krok 4: AI finální korekce obrazu

Posledním krokem je integrace „schválených” snímků do jednoho finální záběru pomocí algoritmu AI, přičemž systém vyhodnotí a upraví jas v každé oblasti snímku, aby se zajistilo, že světelný zdroj nebude přeexponován a tmavší oblasti zůstanou viditelné. HONOR 9X opakuje proces, aby vytvořil optimální obraz s přesnými detaily a úžasnými barvami během spontánního focení. 

Technologie fúze světla 4-IN-1

Fotoaparát HONOR 9X se také může pochlubit technologií Light Fusin 4v1, která slibuje ultra jasné noční fotografie v rozlišení 12MP. Inovativní rozvržení Quad Bayer zvyšuje příjem světla a snižuje obrazový šum. Na rozdíl od konvenční technologie CMOS, která je vidět u běžných chytrých telefonů, HONOR 9X inteligentně kombinuje čtyři pixely tak, aby tvořili obraz o velikosti 1,6um pixelu, což účinně zlepšuje citlivost světla a poskytuje oslňující fotografie bez ohledu na okolí. 

AI stabilizace videa 

Současná generace často dokumentuje svůj každodenní život prostřednictvím videa, ale pohyb představuje obrovskou výzvu při natáčení videa a výsledky jsou tak často rozmazané a neuspokojivé. HONOR 9X vyřešil tento problém díky funkci AI, která vylepšuje stabilizaci obrazu a odstraňuje nežádoucí chvění rukou a obnovuje kvalitu videa. 

Elektronická stabilizace obrazu je vidět u předních modelů výrobců chytrých telefonů. Stabilizace videa AI vyrovnává pozici klíčových prvků snímek po snímku a vytvoří tak plynulé a stabilní video. Pomocí gyroskopu HONOR 9X okamžitě zaznamená jakýkoliv pohyb telefonu, který poskytuje lepší přesnost než samotné vyhodnocení obrázků, inteligentně upravuje nesrovnalosti tak, aby se zabránilo chvění. 

Další výzvou je efekt závěrky. Prvky videa se zdeformují, i když je ruka fixována ve stabilní poloze. Je to proto, že obrazový snímač CMOS provádí snímání a expozici po jednotlivých řádcích. Jinými slovy, ne všechny části obrazu se zaznamenají současně, takže při rychlém pohybu objektů dochází k přerušení. 

S cílem toto zkreslení eliminovat, rozděluje HONOR 9X každý snímek do několika vrstev, díky čemuž je výsledkem přirozené a plynulé video. 

 

  • 6.59” HONOR FULLVIEW displej

 

Displej chytrých telefonů hraje velkou roli a tvoří právě tu část telefonu, které si uživatelé všimnou jako první. HONOR 9X překonal očekávání i těch nejnáročnějších uživatelů a je prvním zařízením HONOR, které se pyšní zabudovanou vysouvací přední kamerou v těle telefonu. FullView displej s technologií zobrazení na celé obrazovce s nulovým výřezem poskytuje zážitek ze sledování bez nežádoucího rušení. Díky ultratenkým rámečkům a pokročilé technologii chip-on-film (COF) je velikost displeje 6,59” a 91% poměrem obrazovky k tělu. 

Aby byl 6.59” FullView displej využit na maximum, byla použita technologie pro vylepšení videa Dynamic Range Enhancer, která je využita především u prémiových chytrých telefonů. Algoritmus HiACE optimalizuje kontrast v oblastech, které jsou příliš světlé nebo příliš tmavé a automaticky obnovuje detaily ve videích. Díky tomu jsou videa na Netflix nebo YouTube vizuálně lákavější a zábavnější. 

HONOR 9X se pyšní 6.59” FullView displejem, který je navržen s jedinečným filtrem modrého světla s certifikací TÜV Rheinland, který účinně minimalizuje škodlivé vyzařování modrého světla, aby se zabránilo únavě očí nebo dokonce poškození zraku. 

Uživatelé již nebudou mít problém číst z obrazovky telefonu na přímém slunečním světle. Ve skutečnosti většina chytrých telefonů automaticky zvyšuje jas obrazovky, což může dosáhnout maximální hodnoty, kdy už jas zvýšit nelze. HONOR však vymyslel komponenty vytvořené na míru vlastních algoritmů pro kompenzaci ztracených detailů, přičemž dodal fenomenální jasnost bez ohledu na okolní prostředí. 

 

  • Souborové systémy UFS 2.1 a EROFS

 

Mezi nepříjemné situace pro herní nadšence z celého světa patří dlouhé čekání na načtení složitého grafického nastavení. HONOR 9X minimalizuje tento čas a přináší bezproblémový zážitek s nedávno ohlášeným souborovým systémem UFS 2.1 a EROFS systémem. 

UFS 2.1 úložiště1

Úloha flash paměti v chytrých telefonech je ekvivalentní úloze pevného disku v počítači, přičemž její výkon přímo ovlivňuje rychlost a výkon zařízení. HONOR 9X chystá revoluci jak v hardwaru, tak ve flash paměti pomocí zlatého standard UFS 2.1 úložiště. 

V porovnání s vestavěným multimediálním ovladačem (eMMC) přenáší UFS 2.1 data přes pokročilejší sériový signál, což umožňuje současné čtení a zápis s plným duplexem. Díky zvýšené šířce pásma 1200MB/s, HONOR 9X dosahuje vysokorychlostního čtení a zápisu rychlostí 962MB/s. 

EROFS systém

HONOR 9X se může také pochlubit rychlostí čtení souborů. Díky zavedenému systému souborů EROFS se rychlost náhodného čtení zvyšuje o 20 %, zatímco paměťový soubor se rozšiřuje o 14 %.

Více informací:

Kamila Bolegová, Kindred Group s.r.o.

M: +420 777 125 404, E: kamila.bolegova@kindredgroup.cz

O značce mobilních telefonů HONOR

HONOR je odvážná značka. Značka pro zákazníky, kteří se nebojí dělat věci jinak – proti zažitým konvencím. HONOR přišel na trh s úplně novým obchodním modelem navrženým pro moderního zákazníka. Zařízení HONOR spoluvytváří uživatelé v rámci modelu Consumer to Business. Značka vychází svým zákazníkům vstříc nejen designem konkrétních zařízení, ale také přímým distribučním modelem. Zákazník, který si zakoupí zařízení značky HONOR, nezíská jen mobilní telefon. Získá dlouhotrvající svazek se značkou odhodlanou přispět ke splnění všech jeho potřeb ve světě moderních komunikací. Více informací naleznete na www.hihonor.com nebo na našem Facebooku www.facebook.com/honorcz.