Petr Havlíček je novým ředitelem agentury Isobar

Dlouholetý vrcholový manažer se rok po odchodu z Y&R přesouvá řídit kreativní agenturu, která patří do skupiny Dentsu Aegis Network

Praha – Reklamní matador Petr Havlíček, který dlouhých 27 let působil ve vrcholovém managementu agentury Y&R ze skupiny WPP, bude od ledna řídit kreativní agenturu Isobar ze skupiny Dentsu Aegis Network. Jeho úkolem je zkonsolidovat nabídku služeb agentury, posílit důraz na nadlinkovou reklamu a získat nové klienty z řad největších českých i světových zadavatelů reklamy.

“Naše dlouhodobá strategie klade velký důraz na kreativu, která patří společně s médii a CRM mezi tři pilíře obchodního modelu Dentsu Aegis Network. Kreativa je celosvětově největším motorem růstu skupiny, a tak tomu musí být i v Česku. Je to velmi těžký úkol. Proto jsme přivedli právě Petra, který je díky svým dlouholetým zkušenostem na lokálním i mezinárodním trhu tím správným člověkem pro jeho splnění,” řekl k nástupu nového šéfa kreativní agentury Isobar generální ředitel Dentsu Aegis Network v Česku a na Slovensku Petr Chajda.

“Rok jsem přemýšlel o tom, kam budou směřovat mé další profesní kroky. Odmítl jsem několik nabídek ze strany klientů. Nabídku z Dentsu jsem ale odmítnout nemohl, protože se vracím do prostředí, které dobře znám. Bude to samozřejmě složitý úkol, ale já se na něj upřímně těším,” uvedl nový ředitel Isobaru Havlíček.

Havlíček působil v různých manažerských pozicích v agentuře Y&R (dnešní VMLY&) od roku 1991 až do roku 2018. Mezi lety 1999 a 2011 řídil pražskou pobočku, v roce 2011 se přesunul do čela Y&R pro celou Střední a Východní Evropu. Jako ředitel Isobaru bude mít na starosti všechny kreativní služby napříč Dentsu Aegis Network v Česku a na Slovensku.

O skupině Dentsu Aegis Network:

Skupina Dentsu Aegis Network jako součást japonské Dentsu Inc. sestává z deseti globálních agentur – Carat, Dentsu, dentsu X, iProspect, Isobar, mcgarrybowen, Merkle, MKTG, Posterscope a Vizeum doplněných o více než 50 lokální specializovaných agentur. Vize Dentsu Aegis Network je inovovat způsoby, jakými klienti budují své značky, a to skrze expertízu a zkušenosti ze světa médií, digitálních technologií a kreativní komunikace. Nabízí širokou škálu specializovaných produktů a služeb na té nejvyšší úrovni. Se sídlem v Londýne Dentsu Aegis Network operuje ve 145 zemích světa a s celkem více než 40 tisíci specialisty. V České republice spadají do portfolia skupiny agentury Adexpres, Amnet, Amplifi, Bistro Social, Carat, dentsu X, Vizeum, iProspect, Isobar a Spectra. www.dentsuaegisnetwork.com